Panowie chciałbym wymienić króćce gaźnikowe w XJ900 diversion bo wyglądają słabo, ale cena Yamahy powala bo wychodzi ok 1000zł za komplet. Zamienniki raczej nie dostępne więc zacząłem kombinować jak to obejść. Oryginalne króćce składają się z aluminiowych kolanek z zawulkanizowanymi gumami. Pomyślałem by zerwać oryginalne gumy i jakoś przerobić by założyć proste króćce gumowe które są dostępne po ok. 100zł za komplet.
Może któryś z Was ma dostęp do części motocyklowych i mógłby mi sprawdzić przy jakich motocyklach króćce mają średnice miejsca mocowania gaźników 42mm. Gaźniki mam Mikuni.
Króćce gaźnikowe
- sekuwawa
- Kontakt:
- bandit
- Kontakt:
Re: Króćce gaźnikowe
Rozumiem że problem z nieszczelnoscia jest? Używek ni ma? Gum nie rozwalaj gazniki nie są na sztywno do głowic mocowane. W zefirze problem nieszczelności załatwił sprawę czarny silikon do silników, 2 sezony. Już smiga.
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
jak Bandit pisze - można opierdoliś masą - najlepiej klej do szyb
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- sekuwawa
- Kontakt:
Mój pomysł polegał na przerobieniu tak tych aluminiowych kolanek by można było zastosować króćce od innego moto. W dużej części motocykli są tylko gumowe tuleje które są stosunkowo tanie. Klej do szyb czy silikon sa rozwiazaniem a dodatkowo myślałem o koszulce termokurczliwej na wierzch., ale to pół środki.