Króćce gaźnikowe

Wszystko na temat jednośladów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Króćce gaźnikowe

Post autor: sekuwawa »

Panowie chciałbym wymienić króćce gaźnikowe w XJ900 diversion bo wyglądają słabo, ale cena Yamahy powala bo wychodzi ok 1000zł za komplet. Zamienniki raczej nie dostępne więc zacząłem kombinować jak to obejść. Oryginalne króćce składają się z aluminiowych kolanek z zawulkanizowanymi gumami. Pomyślałem by zerwać oryginalne gumy i jakoś przerobić by założyć proste króćce gumowe które są dostępne po ok. 100zł za komplet.

Może któryś z Was ma dostęp do części motocyklowych i mógłby mi sprawdzić przy jakich motocyklach króćce mają średnice miejsca mocowania gaźników 42mm. Gaźniki mam Mikuni.
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Re: Króćce gaźnikowe

Post autor: bandit »

Rozumiem że problem z nieszczelnoscia jest? Używek ni ma? Gum nie rozwalaj gazniki nie są na sztywno do głowic mocowane. W zefirze problem nieszczelności załatwił sprawę czarny silikon do silników, 2 sezony. Już smiga.
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

jak Bandit pisze - można opierdoliś masą - najlepiej klej do szyb
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Post autor: sekuwawa »

Mój pomysł polegał na przerobieniu tak tych aluminiowych kolanek by można było zastosować króćce od innego moto. W dużej części motocykli są tylko gumowe tuleje które są stosunkowo tanie. Klej do szyb czy silikon sa rozwiazaniem a dodatkowo myślałem o koszulce termokurczliwej na wierzch., ale to pół środki.
ODPOWIEDZ