Co to jest ta opłata utylizacyjna i dlaczego aż 500 zł ??;/;/Podsumowując wydatki:
* Tablice próbne 55zł
* Przegląd zerowy 210zł
* Opłata utylizacyjna 500zł
* Tablice i dowód 112zł
* Karta pojazdu 75zł
* Razem 952zł + stawka OC
rejestracja trajki
-
- Kontakt:
Re: rejestracja trajki
dzięki Devil już dużo dzięki Tobie się dowiedziałem ale jeszcze tam wyczytałem coś takiego:
- El Kopyto
oplata utylizacyjna jest to wymysl uni nazywaja to tzw. podadkiem na koszty przyszlego zlomowania- utylizacji
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
-
- Kontakt:
nie da sie tego jakoś obejść ;/;/??
- El Kopyto
na pewno sie da znajac rzycie tylko jak?
-
- Krótki opis: *TRAJKERS*
- Kontakt:
Wiec tak ja mialemHoracy pisze:dzięki Devil już dużo dzięki Tobie się dowiedziałem ale jeszcze tam wyczytałem coś takiego:Co to jest ta opłata utylizacyjna i dlaczego aż 500 zł ??;/;/Podsumowując wydatki:
* Tablice próbne 55zł
* Przegląd zerowy 210zł
* Opłata utylizacyjna 500zł
* Tablice i dowód 112zł
* Karta pojazdu 75zł
* Razem 952zł + stawka OC
Tablice probne 48
Przeglad zerowy 212
Dowod i tablice stale 110
I wsio mnie kosztowalo 370 PLN nic wiecej
Nawet mowilem ze karty pojazdu nie chce i niebylo problemu
-
- Kontakt:
no to 370 zł zamiast 870 to zasadnicza różnia w kosztach jeśli sie jest 18-latkiem i sie cała kase wyciąga od starszych
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
to zalezy tylko i wylacznie od urzedasa. Ja mam karty pojazdu na obydwie traje, nie placilem zadnych 500zl recyclingu. Podejrzewam, ze jakby pan naczelnik nie podupcyl dzien wczesniej to kto wie ile bym zaplacił. To tuskmenistan - musisz sie liczyc z ta i ta wersja.
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
- winda
- Secretary
- Kontakt:
zależy jak jest w twoim mieście.może każą Co rentgena spawów robić
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
ja wylądowałem w okolicach 2000 pln... wszystko zależy od urzędasów - taki kraj
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
-
- Krótki opis: *TRAJKERS*
- Kontakt:
OJP powaznie Lipa?Normalnie nie chce mi sie wierzyc.Malo powiedziane popaprany krajLipa pisze:ja wylądowałem w okolicach 2000 pln... wszystko zależy od urzędasów - taki kraj
Na czym Cie tak skasowali?????
- mały
- Krótki opis: P/G.
- Kontakt:
Oj Lipa a trza było brać ode mnie ja na nich latam teraz moją i nic nie zmieniałem w papierach jeśli pamiętasz o czym rozmawialiśmy.Lipa pisze:ja wylądowałem w okolicach 2000 pln... wszystko zależy od urzędasów - taki kraj
- maciey
- Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
- Kontakt:
OJP Oil ja nie wiem ile Cię wyniesie ta opłata jak zobaczą co z czym połączyłeś Ciężko będzie to rozebraćOil pisze:oplata utylizacyjna jest to wymysl uni nazywaja to tzw. podadkiem na koszty przyszlego zlomowania- utylizacji
Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...
Niekoniecznie z tą samą...
- mały
- Krótki opis: P/G.
- Kontakt:
Już widzę zaskoczenie pań które będą przyjmowały wniosek do rejestracji z jakich części była traja zbudowana.Będą musiały specjalny wniosek przygotować z 2 wykropkowanymi stronamimaciej pisze:OJP Oil ja nie wiem ile Cię wyniesie ta opłata jak zobaczą co z czym połączyłeś Ciężko będzie to rozebraćOil pisze:oplata utylizacyjna jest to wymysl uni nazywaja to tzw. podadkiem na koszty przyszlego zlomowania- utylizacji
- krobia
- Kontakt:
Albo okrzykną Oleja nowym Einsteinem skrzyzowanym z Edisonem.mały pisze:Już widzę zaskoczenie pań które będą przyjmowały wniosek do rejestracji z jakich części była traja zbudowana.Będą musiały specjalny wniosek przygotować z 2 wykropkowanymi stronamimaciej pisze:OJP Oil ja nie wiem ile Cię wyniesie ta opłata jak zobaczą co z czym połączyłeś Ciężko będzie to rozebraćOil pisze:oplata utylizacyjna jest to wymysl uni nazywaja to tzw. podadkiem na koszty przyszlego zlomowania- utylizacji
- El Kopyto
masz racuje macieju t-34 unia nie przewidzialamaciej pisze:OJP Oil ja nie wiem ile Cię wyniesie ta opłata jak zobaczą co z czym połączyłeś Ciężko będzie to rozebraćOil pisze:oplata utylizacyjna jest to wymysl uni nazywaja to tzw. podadkiem na koszty przyszlego zlomowania- utylizacji
- krzysiek1105
- Krótki opis: Mówią mi BAYRON :)
- Kontakt:
Pany ,a ja bylem w okręgówce jakiś czas temu i gościu mi powiedzial że przyczepkę jak se pospawam to nie ma problemu nabije numery i kwity wyda,ale ja mu mówie że jestem "artysta" i buduje trajke, a on mi na to że nie ma takich uprawnień i nie może.
Niewiem o co chodzi. Z tym "artysta" to dopiero mówilem mu jak probowalem chłopa przekonać że w PL to normalnie rejstrują, ale chłop uparty i chyba nici z tego...
moze podeśle mu zaprzyjaźnioną azjatke to może wymięknie.
Niewiem o co chodzi. Z tym "artysta" to dopiero mówilem mu jak probowalem chłopa przekonać że w PL to normalnie rejstrują, ale chłop uparty i chyba nici z tego...
moze podeśle mu zaprzyjaźnioną azjatke to może wymięknie.
Idę własną drogą ,bo tylko taką znam.
... _ _ _ ...
... _ _ _ ...
-
- Kontakt:
nie ma uprawnień na motocykle czy jakos tak. Innej stacji poszukaj albo rzeczoznawca pomoze
T F F T
A C A B
A C A B
- krzysiek1105
- Krótki opis: Mówią mi BAYRON :)
- Kontakt:
Mam jeszcze inna stacje niedaleko, popytam. A jak bedzie rzeczoznawca to ten od przyczepek powinien mi zrobić przegląd czy raczej to zależy od jego widzi misie,albo od uprawnień.Luksky pisze:nie ma uprawnień na motocykle czy jakos tak. Innej stacji poszukaj albo rzeczoznawca pomoze
Ale dziwi mnie ,bo jak urwalem kolo w przyczepce to on nie miał zadnych nieprzyjemności, poprostu glina orzekł zmęczenie materiału i wszystko poszło z mojego OC, nikt nawet nie pytał o stacje diagnostyczną. Nawet mandatu nie dostałem a uszkodziłem niezlego transportera
Idę własną drogą ,bo tylko taką znam.
... _ _ _ ...
... _ _ _ ...
- krobia
- Kontakt:
Panowie weźmy pod uwage jeszcze jeden aspekt: Zyjemy w państwie prawa.Prawa-PIENIĄDZA.
Kiedyś wszystko było do załatwienia z przysłowiowe pół litra,obecnie jest to samo tylko za znacznie więcej.Nikt nic nie załatwi za bóg zapłac. Trzeba dobrze podejśc do rozmowy i bedzie OK.Znam te sprawy z własnego podwórka.Mam z takimi sprawami do czyniania na codzień w związku z pracą jaką wykonuje.Jak do tej pory spotkałem tylko jednego inż. który jest autentycznie nie do przekupienia
Kiedyś wszystko było do załatwienia z przysłowiowe pół litra,obecnie jest to samo tylko za znacznie więcej.Nikt nic nie załatwi za bóg zapłac. Trzeba dobrze podejśc do rozmowy i bedzie OK.Znam te sprawy z własnego podwórka.Mam z takimi sprawami do czyniania na codzień w związku z pracą jaką wykonuje.Jak do tej pory spotkałem tylko jednego inż. który jest autentycznie nie do przekupienia
-
- Kontakt:
krobia pisze:Panowie weźmy pod uwage jeszcze jeden aspekt: Zyjemy w państwie prawa.Prawa-PIENIĄDZA.
bo za mało mu dajecie dziś tylko ryba nie bierze, ale co sie dziwić, z naszymi zarobkami...... politycy załatwiaja sobie ustawy i nic im za to nikt nie robi, wiec przyklad idzie z góry. JAk jest okazja to brac!
T F F T
A C A B
A C A B
- krobia
- Kontakt:
A jak chcesz mieć robote to najpierw musisz mieć pieniądze.Normalnie kurwa kwadratura kołaLuksky pisze:krobia pisze:Panowie weźmy pod uwage jeszcze jeden aspekt: Zyjemy w państwie prawa.Prawa-PIENIĄDZA.
bo za mało mu dajecie dziś tylko ryba nie bierze, ale co sie dziwić, z naszymi zarobkami...... politycy załatwiaja sobie ustawy i nic im za to nikt nie robi, wiec przyklad idzie z góry. JAk jest okazja to brac!
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
krobia pisze:A jak chcesz mieć robote to najpierw musisz mieć pieniądze.Normalnie kurwa kwadratura kołaLuksky pisze:krobia pisze:Panowie weźmy pod uwage jeszcze jeden aspekt: Zyjemy w państwie prawa.Prawa-PIENIĄDZA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
-
- Kontakt:
Na dzień dzisiejszy moje koszty wyglądają tak:
- opinia rzeczoznawcy - 250zł
- wniosek w wydz.komunikacji - 10zł
- stacja diagnostyczna(nabicie numerów,tabliczka,przegląd) - 350zł
Jutro dalsza część opłat w wydziale komunikacji(dowód,tablica) no i do tego OC.
- opinia rzeczoznawcy - 250zł
- wniosek w wydz.komunikacji - 10zł
- stacja diagnostyczna(nabicie numerów,tabliczka,przegląd) - 350zł
Jutro dalsza część opłat w wydziale komunikacji(dowód,tablica) no i do tego OC.
Fakty zazwyczaj są proste.Świetnie nadają się do naginania...
-
- Kontakt:
Oc bierzcie w PZU!!!! Mają super promocję. Ja najtaniej płaciłem w HDI SAMOGWAŁT ok 150zł/rok, poszedlem do PZU jak zarejestrowałem drugą trajkę i zaplacilem 50zł/rok. Pytam czy to jedna rata? Panna mowi, że nie, to wszystko :O
tak wiec skoro nie ma roznicy, to po co przeplacać?
tak wiec skoro nie ma roznicy, to po co przeplacać?
T F F T
A C A B
A C A B
- winda
- Secretary
- Kontakt:
kilka dni temu przedłużałem trajke w pzu. 77 zł na max znizkach
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU