Zrobiona felga przednia do Trajki oceńcie sami ;)
-
- Kontakt:
Witam,
Nie dawno zrobiłem przednią felgę do mojej trajki. Szprychy są ze steli nierdzewnej. Obręcz koła jest aluminiowa. Natomiast nyple oraz piasta jest metalowa. Mam pytanie czym najlepiej pokryć ( nie farbą ) nyple oraz piastę żeby nie uszkodzić przy dokręcaniu. Oraz oceńcie jak Wam się podoba takie koło
Pozdrawiam.
Nie dawno zrobiłem przednią felgę do mojej trajki. Szprychy są ze steli nierdzewnej. Obręcz koła jest aluminiowa. Natomiast nyple oraz piasta jest metalowa. Mam pytanie czym najlepiej pokryć ( nie farbą ) nyple oraz piastę żeby nie uszkodzić przy dokręcaniu. Oraz oceńcie jak Wam się podoba takie koło
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Re: Zrobiona felga przednia do Trajki oceńcie sami ;)
No bardzo ładne kółko
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
-
- Krótki opis: Zawsze trzeba walczyc do konca!!
- Kontakt:
Pa jak szprychy trzymaja sioe piasty? wkrecane sa? i z czego oibrecz? ogolnie ladna
- Wiktor
- Kontakt:
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
koło zajebiste - daj na polerkę a nyple i piaste na ........... chromowanie - na podkłądzie miedzi koniecznie bo inaczej bedzie sie łuszczyć
Nie uszkodzisz przy centrowaniu pod warunkiem bardzo dokładnie dopasowanego klucza którym będziesz dokręcał nyple
wiem wiem chrom - srom ale jak ma być nie farbą i ładnie to widze takie rozwiązanie
Nie uszkodzisz przy centrowaniu pod warunkiem bardzo dokładnie dopasowanego klucza którym będziesz dokręcał nyple
wiem wiem chrom - srom ale jak ma być nie farbą i ładnie to widze takie rozwiązanie
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- Wiktor
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czy ktoś zna dobrych fachowców od chromowania wielkopolska ? ? okolice Leszna Poznania ? ?
Ostatnio zmieniony 17 cze 2010, 23:16 przez magneto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Obręcz pochodzi z Kawasaki Ninja 17" szprychy osadzone są na gwintach w piaście, ilość szprych 72szt. Tarcza hamulcowa musi być odsadzona i będzie wytoczony dystans dlatego tego nie widać na zdjęciach, zacis od Kawasaki tył mocowany na osi ( problem mocowania zacisku przy springerze ).
Pozdro
Pozdro
- Argus
- Kontakt:
Witajmagneto pisze:Obręcz pochodzi z Kawasaki Ninja 17" szprychy osadzone są na gwintach w piaście, ilość szprych 72szt. Tarcza hamulcowa musi być odsadzona i będzie wytoczony dystans dlatego tego nie widać na zdjęciach, zacis od Kawasaki tył mocowany na osi ( problem mocowania zacisku przy springerze ).
Pozdro
przy springerze musisz tak zaprojektować wachacze aby było na nich miejsce na zaciski
to jedyny sposób aby mocowanie zacisków było zawsze takie samo w stosunku do tarcz
kółeczko ładne
ale ja troszką pesymistycznie podchodzę do wkręcanych w piastę szprych
zobaczymy w praniu
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 15:33 przez Argus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
kolego widze ze nieorjetujesz sie jak mocowany jest zacisk przy tylnym kole Kawasaki jest to uchwyt zakladany na os miedzy piasta a wachaczem , to tyle , co do gwintowania piasty prz 72 szprychach i gwintach okolo 20 mm jestem spokojny POZDRO.
- Argus
- Kontakt:
Wstaw jakieś fotki jakie jest mocowanie zacisku przy tylnym kole Kawasaki nie wiem jak to mocowanie wyglądamagneto pisze:kolego widze ze nieorjetujesz sie jak mocowany jest zacisk przy tylnym kole Kawasaki jest to uchwyt zakladany na os miedzy piasta a wachaczem , to tyle , co do gwintowania piasty prz 72 szprychach i gwintach okolo 20 mm jestem spokojny POZDRO.
a chętnie obejrzę
-
- Kontakt:
Mam firmę, robią dobrze na miedzi ale zaznaczam że nie są tani, szczegóły na PWmagneto pisze:Czy ktoś zna dobrych fachowców od chromowania wielkopolska ? ? okolice Leszna Poznania ? ?
zapraszam: www.zabytkowe-motocykle.eu
- bandit
- Kontakt:
Magneto z tym zaciskiem to pewnie o ten Ci chodzi, co nie? http://www.allegro.pl/item1054038373_ka ... y_tyl.html
Bardzo ładne koło. Lubię szprychowane. To jest o tyle ciekawe, że szprychy się nie krzyżują.
Chrom na miedzi robią w Krzemieniewie po drodze z Leszna na Gostyń.
Chrom na miedzi robią w Krzemieniewie po drodze z Leszna na Gostyń.
-
- Kontakt:
Zacisk nietaki ale podobny zasada mocowania podobna jak na zdjęciu ale jest jeszcze jeden drążek jest to łączenie metalowo - gumowe, ta część jest ruchoma. Dzięki koledzy za namiary chromu. Prosiłbym o numer telefonu jeżeli ktoś posiada, z góry dzięki
Pozdro
Pozdro
-
- Krótki opis: Save the choppers!
- Kontakt:
Panowie czy ktoś by się podjął wykonania takiego kółeczka jak na początku tematu?? Jeśli tak to w jakich granicach oscyluje cena.
Sam ZAP 1200, XV 1600, XL 1000, GSX-R 750 K1, K-750 i wciąż mało...
-
- Kontakt:
Witam!!! Również jestem zainteresowany gotowym kołem - jak w temacie u góry lub podobnym. Prosiłbym osoby zainteresowane o info.