Duda kontra Szafrański

Silnik, skrzynia, przeniesienie napędu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Duda kontra Szafrański

Post autor: kowall »

Ci co oglądają program na TVN Duda kontra Szafrański to wiedzą że Szafrański przerabia deloriana (delorean) wywalił oryginalny silni i zakłada od Kijanki coś ponad 300 kucy i łączy ze skrzynią porsche , tak więc jak by ktoś miał ochotę coś w życiu zbudować co będzie zdrowo zapierdalać to może to jest jakiś pomysł :wink: ,jak na razie jest ciekawie ,silnik chyba kosztował 5tysi skrzynia 4000 teraz tylko flansza , komputer , instalacja i pewnie wszystko się zamknie w 11000 , :mrgreen: a i jeszcze jedno , wszyscy na niego czekają i robią mu od ręki , magia telewizji :D
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Re: Duda kontra Szafrański

Post autor: rożek »

Też to widziałem. Lipa chyba w hooj przepłaciłem.😁
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

To un- ka będzie do sprzedaży
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

Biorę :)
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Myślałem że już dzisiaj w tym odcinku będzie pokazane jak połączył silnik ze skrzynią , ale jeszcze nie tym razem , może za tydzień :(
Awatar użytkownika
Arek
Vice-President
Vice-President
Kontakt:

Post autor: Arek »

kowall pisze: 02 lis 2025, 18:36 Myślałem że już dzisiaj w tym odcinku będzie pokazane jak połączył silnik ze skrzynią , ale jeszcze nie tym razem , może za tydzień :(
Albo nie pokażą, zostanie w domyśle "skręcił" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pomarańczka
Krótki opis: Życie zaczyna się po 50-tce
Kontakt:

Post autor: Pomarańczka »

ODCINEK EXTRA - SILNIK + SKRZYNIA DELOREAN

<iframe width="640" height="360" frameborder="0" src="https://mega.nz/embed/FkZw3Zgb#qyzO0XvH ... YpVzso!50s" allowfullscreen ></iframe>

Z
Nigdy nie jest za późno na realizacje marzeń !!!
Awatar użytkownika
Pomarańczka
Krótki opis: Życie zaczyna się po 50-tce
Kontakt:

Post autor: Pomarańczka »

Prosze o info czy działa
Nigdy nie jest za późno na realizacje marzeń !!!
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Zobaczyłem jeszcze raz bo śledziłem na bieżąco w tel. , dzięki że ci się chciało bo fajny skrót odnośnie połączenia skrzyni porsche z kijanką , patrzę i ręce opadają jakiego oni robią z nas wała , gościu wpada z suszarką , skanuje silnik , czary mary i przyjeżdża z wyprodukowanym kołem które zakłada na oryginalne koło zamachowe , zakłada tarcze sprzęgłową z BMW którą przerobił żeby podeszła do porsche i na koniec zakłada kryze/flansze ze specjalnego aluminium konstrukcyjnego żeby połączyć silnik ze skrzynią i za to wszystko kasuje 2300 zł. drożyzna Pany ,drożyzna :roll: , tak se myślę że jak bym teraz zadzwonił do gościa to bym miał jeszcze taniej bo przedtem to był prototyp a teraz to już seria :D :wink:
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

rożek pisze: 01 lis 2025, 16:36 Też to widziałem. Lipa chyba w hooj przepłaciłem.😁
taa kurwa, chciałbyś... :mrgreen: :mrgreen:

Swoją drogą to chciałbym dostawać takie ceny jak oni podają. Kiedyś widziałem jak odnowili komplet aluz malowaniem proszkowym i toczeniem rantów za 400 pln :lol: :lol: :lol:
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

kowall pisze: 17 lis 2025, 19:18 Zobaczyłem jeszcze raz bo śledziłem na bieżąco w tel. , dzięki że ci się chciało bo fajny skrót odnośnie połączenia skrzyni porsche z kijanką , patrzę i ręce opadają jakiego oni robią z nas wała , gościu wpada z suszarką , skanuje silnik , czary mary i przyjeżdża z wyprodukowanym kołem które zakłada na oryginalne koło zamachowe , zakłada tarcze sprzęgłową z BMW którą przerobił żeby podeszła do porsche i na koniec zakłada kryze/flansze ze specjalnego aluminium konstrukcyjnego żeby połączyć silnik ze skrzynią i za to wszystko kasuje 2300 zł. drożyzna Pany ,drożyzna :roll: , tak se myślę że jak bym teraz zadzwonił do gościa to bym miał jeszcze taniej bo przedtem to był prototyp a teraz to już seria :D :wink:
dokładnie Kowal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jak ja dzwoniłem do trzech firm, żeby zrobić scan cyfrowy dzwonu skrzyni garba, to najtaniej 1500 pln za sam scan. Za 700 pln mogli zrobić odczyt położenia otworów montażowych i sworzni.
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Post autor: rożek »

Cóż, jeśli doliczyć czas reklamowy który dzięki programowi mają wykonawcy - to ta przeróbka zamknie się w granicach 300 tysi.
ODPOWIEDZ