Murzynowo--Palmy--Kopalnia

Opisz nam gdzie byłeś, co przeżyłeś, co widziałeś
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Murzynowo--Palmy--Kopalnia

Post autor: kowall »

A więc tak , miało być krótko ,szybko i prosto a wyszło jak wyszło :wink:
Plan był taki , jedziemy w sobotę do Sulka do Murzynowa , w niedzielę rano uderzamy na Poznań zobaczyć palmiarnie Poznańską ,zostajemy gdzieś na noc a w poniedziałek jedziemy z powrotem przez Kłodawę i zwiedzamy kopalnię soli . Ok , Murzynowo zaliczone więc w niedzielę przed południem żegnamy się i jedziemy na Poznań oglądać palmy (moja chciała :roll: ) jadę jedenastką i widzę drogowskaz -Poznań 24km -- ale pod nim pisze ----KOŁOBRZEG---294 km , jadę i tak przez chwilę myślę i myślę .....a jebać te palmy ,kwiatki i inne zioła :mrgreen: , zatrzymuje się na awaryjnym pasie i się pytam mojej --masz ochotę na dorsza ?-- a zjadła bym mówi , no to krótka piłka pytam ,walimy na Kołobrzeg ? jest po jedenastej to koło czwartej powinniśmy być na miejscu , chwila namysłu i decyzja zapadła --jedziemy :D -- . Palę traje a ona coś kuleje , nie wchodzi na obroty , myślę że to pewnie coś ze świecą ale jak się rozpędzę to ją przepali , próbuję jechać ,ale nie idzie , prawa strona strzela w gażnik ,motor szarpie , nie idzie jechać , dojechałem do przystanku autobusowego i odkręcam świece , są ok ,nie obkopcone , ale wymieniam z prawej strony na inne , palę i dalej to samo , ściągam kopułkę sprawdzam przerywacz ,czyszczę styki , próba i bez zmian , co ciekawe na wolnych obrotach chodził dobrze a na wyższych przerywał , odkręcam jeszcze raz prawą świecę i sprawdzam sprężanie , jest ok ...... dzwonię do mojego mechanika i gadam co i jak , doktor się pyta , a sprawdziłeś czy paliwo dochodzi ? może jest za mała dawka paliwa i nie wchodzi na obroty , odkręcam przewód od gażnika wkładam do butelki ,karina kręci , paliwo leci ,jest ok, no to jeszcze teraz musiałbyś sprawdzić dysze mówi , odkręcam filtr ,potem pokrywę gaźnika ,ściągam a tam w komorze syf , ziareńka piasku , odkręcam dysze i w jednej jest taki właśnie mały kamyczek , morda mi się cieszy bo mam przyczynę ,szybkie czyszczenie ,składanie ,próba i ta równa praca silnika --alleluja :D -- patrzę na zegarek jest pierwsza ,jedziemy pytam się Kariny , jedziemy mówi , no to jedziemy :D . gdzieś koło 18 jesteśmy na miejscu ,jest Niedziela droga była więc pusta , zwiedzamy port , między czasie dzwonimy za jakąś meliną i o 21 jesteśmy na kwaterze , wstajemy o ósmej , pakowanie , molo , latarnia morska , dorsz i koło południa jedziemy z powrotem . Do Poznania jest ok ,potem do Jarocina przewalone a dalej już spoko i tak dokładnie o dziewiątej byliśmy w domu , zrobiliśmy dziewięć godzin w siodle , 600 km jechaliśmy z powrotem a w sumie na liczniku było 1280 km i powiem wam JESTEM SZCZĘŚLIWYM CZŁOWIEKIEM bo wszystko co kocham miałem przez trzy dni na wyciągnięcie ręki :D :D :D

Mam problem ze zdjęciami , ale morze się w końcu uda coś zapodać .
Ostatnio zmieniony 22 maja 2018, 23:18 przez kowall, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sulkyrider
Krótki opis: Rekwizytor
Kontakt:

Re: Murzynowo--Palmy--Kopalnia

Post autor: Sulkyrider »

Kurwa...
Byłem wczoraj po południu na ranczu, w drodze powrotnej widzę że traja napierdala z naprzeciwka. Kowal? Nie, kurwa niemożliwe... teraz jednak widzę, że nie miałem zwidów :)
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Coś się udało wysłać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Sulkyrider pisze:Kurwa...
Byłem wczoraj po południu na ranczu, w drodze powrotnej widzę że traja napierdala z naprzeciwka. Kowal? Nie, kurwa niemożliwe... teraz jednak widzę, że nie miałem zwidów :)
:mrgreen: :mrgreen:
Tyci
Kontakt:

Post autor: Tyci »

W niedzielę przed Kórnikiem widziałem Traje na przystanku ( nawet zatrąbiłem) jechaliśmy z żoną do wnuka na Urodziny w okolice Śremu :D
Najbardziej cenie ludzi ,dla których słowo ma większą wartość od pieniądza !
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Tyci pisze:W niedzielę przed Kórnikiem widziałem Traje na przystanku ( nawet zatrąbiłem) jechaliśmy z żoną do wnuka na Urodziny w okolice Śremu :D
Tak myślałem że to ty jak zatrąbiłeś , ale nie byłem do końca pewny .
Awatar użytkownika
pawlikTrike
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: pawlikTrike »

Kowal jesteś debeściak ! :D Pozytywnie zazdroszczę. Ale o co chodzi z tą kopalnią ???
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
japrzem
Kontakt:

Post autor: japrzem »

Gratulacje Kowall , spontaniczne trasy najlepsze.
Trzy koła... jedno życie...
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

No zajebiście wyszła ta przejażdżka . Te 1300 kilosów to z tej serii wkoło komina :mrgreen:
Kto zabroni bogatemu ?
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

Wyjazd trajka bez awarii to nie wyjazd ! :mrgreen:
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
Baran
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Baran »

Świetna wycieczka Kowall :D
Awatar użytkownika
GREGOR
Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
Kontakt:

Post autor: GREGOR »

Kowall szczerze? Mogłeś posiedzieć z Kariną przed TV, miał byś wszystko co kochasz na wyciągnięcie ręki; żonę uboku, traję w garażu, browar w kuflu, obejrzał byś film przyrodniczy- tak dla tych palm lub dorszy, ale nie Ty wolisz się włóczyć po Polsce i wkurwiać innych co nie mogą lub co nie mają za co, a może poprostu nie chcą :mrgreen:
Gratuluję udanego wyjazdu i samo zaparcia, czekam jeszcze tylko kiedy Franky zacznie jeździć i wszystko stanie się normalne :mrgreen:
Super wyjazd :!:
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
Awatar użytkownika
Arek
Vice-President
Vice-President
Kontakt:

Post autor: Arek »

custom pisze:No zajebiście wyszła ta przejażdżka . Te 1300 kilosów to z tej serii wkoło komina :mrgreen:
Kto zabroni bogatemu ?
jak mówi Kowall - taki trochę większy komin :mrgreen: podziwiam :wink:
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

pawlikTrike pisze:Kowal jesteś debeściak ! :D Pozytywnie zazdroszczę. Ale o co chodzi z tą kopalnią ???
O co chodzi :D ?? widzisz przed wyjazdem siedziałem pół nocy i szukałem co by można było zobaczyć i zwiedzić w tamtym rejonie , znalazłem kopalnie soli w Kłodawie , jest tam czynna najgłębsza na świecie podziemna trasa turystyczna na poziomie 600 metrów pod ziemią a kopalnia jest cały czas czynna i wydobywają tam sól , jest czynna tylko w tygodniu więc mi pasowało bo chciałem tam zajechać w poniedziałek , ale jak widzisz planowanie planowaniem a życie swoje :wink:
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

Kołobrzeg :wink: płynęli ''torpedowcem'' ?:) market militarny odwiedzili ? Skonsumowali kolobrzeskie jasne ? :mrgreen:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Krótki opis: Trza być twardym jak gąbka
Kontakt:

Post autor: franky »

Nie ma co zazdrościć Kowallowi, bo kosztuje go to kupe wyrzeczeń. Trzeba mieć dużo samozaparcia,żeby siedzieć na emigracji zarobkowej i zjeżdżać na weekendy. A z drugiej strony, Kowall, jak można ,to przejadę się kiedyś z Wami, trza Tobie z żoną trochę wspólnych zdjęć porobić.
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

franky pisze:Nie ma co zazdrościć Kowallowi, bo kosztuje go to kupe wyrzeczeń. Trzeba mieć dużo samozaparcia,żeby siedzieć na emigracji zarobkowej i zjeżdżać na weekendy. A z drugiej strony, Kowall, jak można ,to przejadę się kiedyś z Wami, trza Tobie z żoną trochę wspólnych zdjęć porobić.
Franky , może będziesz miał okazje na wspólny wyjazd , niedługo mamy wizytację naszych kolegów z zagranicy i mam kurewną ochotę wyjechać im na przeciw , problem z tym że już nie dostanę urlopu , ale dzisiaj jedziemy na nową budowę i może się samo tak popierdoli że akurat wtedy będzie tam jakiś przestój , tak więc kto wie .........
ODPOWIEDZ