Pozdrawiam!

Pozdrawiasz i ja cię pozdrawiam ,piszesz że szukasz połączenia subaru i skrzyni garba ,no i myślę że lepiej nie mogłeś trafić ,choć pewnie pytałeś też u garbusiaży i tu jestem ciekawy co odpowiedzieli ??,ale jedno wiem że jak już zdążyłeś zadzwonisz do kata albo lipy to uzyskałeś wszystkie informacje ,,,,,,,,subaryna w kaszlaku ,,,,,,,,hmmmm,ja to widzę tak ,z przodu 12 koła z tyłu 18/19 przerobione tylne nadkola i błotniki ,chodzi oto żeby z tyłu był w miarę normalny a z boku taki wkurwiony dzik /zapierdalator, powodzenia życzę i jak coś wyżeżbisz to dawaj foty.buzek pisze:Witam wszystkich serdecznie. Na forum trafiłem w poszukiwaniu rozwiązań połączenia silnika z subaru EJ20 ze skrzynią od garba oraz samego uruchomienia silnika. Docelowo jednostka napędowa trafi do fiata 126p.
Pozdrawiam!
u garbusiaży oczywiście pytałem ale hmm.. jakoś mało entuzjazmu tam było, więcej ludzi pisało o tym że jeszcze nikomu się to nie udało niż chciało pomóc więc uciekłem stamtąd szybkokowall pisze: Pozdrawiasz i ja cię pozdrawiam ,piszesz że szukasz połączenia subaru i skrzyni garba ,no i myślę że lepiej nie mogłeś trafić ,choć pewnie pytałeś też u garbusiaży i tu jestem ciekawy co odpowiedzieli ??,ale jedno wiem że jak już zdążyłeś zadzwonisz do kata albo lipy to uzyskałeś wszystkie informacje ,,,,,,,,subaryna w kaszlaku ,,,,,,,,hmmmm,ja to widzę tak ,z przodu 12 koła z tyłu 18/19 przerobione tylne nadkola i błotniki ,chodzi oto żeby z tyłu był w miarę normalny a z boku taki wkurwiony dzik /zapierdalator, powodzenia życzę i jak coś wyżeżbisz to dawaj foty.
skrzynię już mam, do pełni szczęścia potrzebuję jeszcze półosiek (do suchej skrzyni) i wysprzęglikapawlikTrike pisze:Witaj, rozumiem, że jak piszesz o połączeniu subaru ze skrzynią garba to skrzynię garba też pakujesz do maluszka ?
wszystko się zgadza, wytaraczyłyby reperaturki na rogi ale uznałem że szybciej będzie wymienić całośćkowall pisze:co do karocy to chyba trochę żle trafiłeś ,trochę kaszlaków w życiu zrobiłem ,ale nie pamiętam żeby trzeba było wymieniać całe przednie podszybie , jak już to zakładało się tylko reperaturki na rogi i po problemie ,co innego w tyle ,tam między klapą a szybą były kanaliki odprowadzające wodę i zawsze to gniło ,no ale dość wspomnień--powodzenia i dużo wolnego czasu życzę -
i tu was zaskoczę bo przy silniku jeszcze nie zrobiłem nic, to jest nówka sztuka która jeszcze nie widziała komory silnikacustom pisze: Silnik zrobiłeś wzorowo , pewnie był szkiełkowany ? Po szkiełkowaniu warto zabezbieczyć klarem przynajmniej , bo zachodzi brudem w szybkim tempie.
Osłony na Twoim miejscu bym założył, choć nowe są cholernie drogie .
łączyć łączył ale wg nich jeszcze nikomu nie udało się zrobić tego na tyle dobrze żeby to chodziło tak jak powinnowinda pisze:czyli według garbusiarzy nikt jeszcze w Polsce nie łączył skrzyni garba z silnikiem subaru? bardzo odważna teoria
Rob_trike pisze:skąd wyszarpałeś taki piec ? mają od wrx-a?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości