Prośba do Adama z Gdańska

Wszystko związane z handlem od A do Z
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Krótki opis: Trza być twardym jak gąbka
Kontakt:

Re: Prośba do Adama z Gdańska

Post autor: franky »

spoko
tu masz jeszcze jeden silniczek
http://olx.pl/oferta/silnik-ford-scorpi ... 012a7d6c46[/quote]

Narazie doprowadzę do porządku ten. Kasa odpływa. Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Kontakt:

andy pisze:ja bym szukał 2,9 w końcu mocy nigdy zawiele
Się by chciało, ale narazie chyba trza przeznaczyć kase na doprowadzenie tego do porządku.
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

franky72 pisze:
andy pisze:ja bym szukał 2,9 w końcu mocy nigdy zawiele
Się by chciało, ale narazie chyba trza przeznaczyć kase na doprowadzenie tego do porządku.
2.9 i 2.9 najlepiej od razu wersje Cosworth... Dyfer sie byndzie ukręcać, ale co tam jak fun to fun!
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Kontakt:

No to po wyciągnięciu pompy wody się okazało,że nima termostatu. Czy zbyt długa nieobecność termostatu na swoim miejscu, może doprowadzić do tego,że silnik szlag trafi? Chyba,że to ogólna praktyka?
Szefciu
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Szefciu »

franky72 pisze:No to po wyciągnięciu pompy wody się okazało,że nima termostatu. Czy zbyt długa nieobecność termostatu na swoim miejscu, może doprowadzić do tego,że silnik szlag trafi? Chyba,że to ogólna praktyka?
termostat przydaje sie zima kiedy zatrzymuje płyn w silniku i pozwala mu sie optymalnie nagrzać.
Trajka jeździsz głownie w ciepłe dni ( poza Adasiem) i większym problemem jest przegrzanie silnika niz niedogrzanie.
Kilku napewno jeździ bez termostatu i przynajmniej nie martwia sie, że zablokuje się w pozycji zamkniętej w połowie drogi pośrodku niczego
Awatar użytkownika
yunkers
Treasurer
Treasurer
Krótki opis: G.O.P.
Kontakt:

Post autor: yunkers »

No raczej nie "praktyka", chociaż istnieje obiegowa opinia, że to nie przeszkadza a jak ma działać niepoprawnie to lepie żeby go nie było, ja tam jestem za tym żeby był, nie wiem jakiego typu masz kolektor w tym fordzie, bo są takie grzane spalinami i takie grzane cieczą, jeśli masz ten drugi to raczej jest on niezbędny bo kolektor może nie osiągać odpowiedniej temperatury i wpływa to na ogólną kulturę pracy silnika jak i po części na spalanie. Nie wiem jak tam masz zabudowany silnik i jak rozwiązanie jest chłodzenie, być może nie założenie tego termostatu było podyktowane właśnie rozwiązaniem jakie przyjął budowniczy.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Kontakt:

Szefciu pisze:
franky72 pisze:No to po wyciągnięciu pompy wody się okazało,że nima termostatu. Czy zbyt długa nieobecność termostatu na swoim miejscu, może doprowadzić do tego,że silnik szlag trafi? Chyba,że to ogólna praktyka?
termostat przydaje sie zima kiedy zatrzymuje płyn w silniku i pozwala mu sie optymalnie nagrzać.
Trajka jeździsz głownie w ciepłe dni ( poza Adasiem) i większym problemem jest przegrzanie silnika niz niedogrzanie.
Kilku napewno jeździ bez termostatu i przynajmniej nie martwia sie, że zablokuje się w pozycji zamkniętej w połowie drogi pośrodku niczego
Dzięki
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Kontakt:

yunkers pisze:No raczej nie "praktyka", chociaż istnieje obiegowa opinia, że to nie przeszkadza a jak ma działać niepoprawnie to lepie żeby go nie było, ja tam jestem za tym żeby był, nie wiem jakiego typu masz kolektor w tym fordzie, bo są takie grzane spalinami i takie grzane cieczą, jeśli masz ten drugi to raczej jest on niezbędny bo kolektor może nie osiągać odpowiedniej temperatury i wpływa to na ogólną kulturę pracy silnika jak i po części na spalanie. Nie wiem jak tam masz zabudowany silnik i jak rozwiązanie jest chłodzenie, być może nie założenie tego termostatu było podyktowane właśnie rozwiązaniem jakie przyjął budowniczy.

Dzięki za wyjaśnienie. Skontaktuje się z Piotrem, może taki miał cel.
ODPOWIEDZ