Dobre pytanie i na czasie ,coś trzeba już z tym napędem zrobić ,widzimy się za dwa dni ,pogadamy,pomyślimy ,może coś doradziszRob_trike pisze:a jak plany skrzyni ? kiedy zakup z kangurowego poletka ? czy jednak samodzielna przeróbka ?

Dobre pytanie i na czasie ,coś trzeba już z tym napędem zrobić ,widzimy się za dwa dni ,pogadamy,pomyślimy ,może coś doradziszRob_trike pisze:a jak plany skrzyni ? kiedy zakup z kangurowego poletka ? czy jednak samodzielna przeróbka ?
Podpisuję się pod tym obiema nogami . Podkład kwasowy daje radę.bobber pisze:na aluminium kolego kładzie sie podkład kwasowy zwany też reaktywny lub wytrawiający i trzyma jak holera , na to dopiero lakier akrylowy , a jak chcesz kłaść baze i lakier bezbarwny to na kwasowy po 30 min walnij podkład akrylowy i wtedy po zmatowieniu baza i lak
Ee no daty tam są naszejsze ,co prawda nie jest to nowa maszyna swoje lata ma ale Szoguna to chyba nie pamiętaGREGOR pisze:Kowall , te monety to z tego okresu czy jakieś kolekcjonerskie ?
jak ja brałem na dawcę Garusa to potem bawiłem się z resztą w sprzedaż detaliczną, ale to Garbus .Zabytek i auto kolekcjonerskie , dobrze na tym wyszedłem ale zabawa w allegro i pakowanie trochę mnie zmęczyłykowall pisze:Już po wakacjach więc czas się brać do roboty ,miałem dwa dni wolnego więc postanowiłem rozbebeszyć japońca z kabelków ,myślałem parę kabelków ,parę kostek się rozepnie i będzie gićior ,hehe marzenie, no ale poszło ,wybebeszyłem też wykładzinę dywanową a tam trochę historii , subaru sprowadzone z Anglii więc znalazłem funciaki angielskie ale były też jeny japońskie (ciekawe skąd) no i jeszcze rodzynek ,jakiś pierścionek z trzema kamyczkami ,jak przyjadę w sobotę to wale do jubilera i
mam nadzieję że mi się wartość zakupu sam. zwróci parokrotnie![]()
![]()
Problem co z resztą gratów i całą budą ,co radzicie ,sprzedawać w całości czy bawić się z detalami ?
Kato ty pośmiewco ,ty się kiedyś doigraszKatownik pisze:Widzisz Kowal ,teraz przydała by Ci sie gablotka ,mógłbyś wyeksponować znalezisko.
Lipa ty się gablotą nie zawracaj głowy ,ty masz większe problemyLipa pisze:gablotka... ktoś mówił coś o gablotce
Też myślę , że będzie git .kowall pisze:Czas iść dalej ,powoli kompletowałem przód ,bardzo powoli ,ale nadszedł czas żeby to zacząć składać ,do końca daleko ,bardzo daleko ---oto moje ostatnie wypociny ----
Lagi fi 54 grubość ścianki 10mm, rozstaw lag 245mm ,półki podwójne w sumie cztery (dwa razy po dwie dwu centymetrowe ) wachacz pchany,toczony -pełna stal -uchwyty wahacza i teleskopu wykonane w firmie-Kowal ala flex- mocowania teleskopu jak i łącznik lag wykonane z nierdzy i tu podziękowania dla firmy Mechanior (dzięki brachu przeszedłeś siebie ) na lagi przyjdą jeszcze kawałki rury z nierdzy rozprasowane na końcach żeby jedna wchodziła na drugą,,,,,tak to sobie wymyśliłem i myślę że będzie giiit
Wózek firmy Top Kraft kupiony w Niemczech ,powiem tak ,jakby ktoś chciał wam zrobić jakiś prezent to ja bym sobie zażyczył takie cuś ,wszystko na jednym miejscu i zawsze pod ręką ,dokupiłem do tego jeszcze walizkę z kluczami i jedną połówkę mam w pierwszej szufladzie a druga niżej -polecam-Sulkyrider pisze:Oj tam, nie przejmuj się głupimi komentarzami.
Jakiej firmy masz wózek narzędziowy?
Nie no , rowki są zajebistekowall pisze:Custom przyjacielu ,kąt główki ramy mam 47stopni ,jak ustawiałem główkę to miałem spuszczony pion na sznurku i na to skierowany laser i tak ustawiałem żeby się czerwona linia lasera pokryła ze sznurkiem i przecinała równo na pół odstęp między tylnymi kołami ,chciałem ustawić kąt tak na 45-50st. wyszło pośrodkuco do wyprzedzenia to miałem tu dylemat ,czytałem dużo co tu pisaliście na forum o plusowych ,ujemnych , zerowych ( każdy polecał swój ) i taką dałem długość wahacza żeby wyszedł na zerowy a czy to się sprawdzi to zobaczymy ,jak będzie żle to pokombinuje coś z uchwytami wahacza ,bo długości wahacza na pewno nie zmienię (brak tokarza ) zresztą jak dałem rysunek tokarzowi i zobaczył te rowki to powiedział ze jestem pojebany ale co zrobić ---ja uwielbiam ROWKI--
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości