Cześć,
jestem nowy na forum. Na codzień oprócz etatu robię sobie rzeczy ze stali. Buduję też i ujeżdżam nietypowe rowery. Jako że kryzys wieku średniego zaczął się już lekko objawiać postanowiłem po prawie 20 latach wrócić do motocykli, jednak zagłębiając się w temat zachorowałem na 3 koła. Objechałem sobie CAN-AM'a, fajne... z tym że musiałbym sprzedać nerkę i wątrobę. Padł pomysł budowy. Jako wzór obrałem sobie wytwory Phoenix Trike Works zza wielkiej wody, ma być niskie i długie. Oczywiście najbardziej przeraża mnie temat walki o legalizację pojazdu w naszym "pięknym kraju". Pewnie zadam na początku kilka głupich pytań, więc proszę o cierpliwość
Siema Całkiem niedawno był na forum ktoś, kto pisał, że zarejestrował w kraju nowy sprzęt. Ale do dzisiaj nie napisał, jak to się udało Podobno nie ma czasu na pisanie Nie poddawaj się, działaj
Witaj. Napisze tak - działaj, kombinuj - spełniaj marzenia
Nagroda jest bezcenna
Tylko malkontenci się poddają
Jak masz pytania - pisz Zawsze możesz też przyjechać na zlot gdzie jesteśmy, czy do kogoś kto już ma traję i sam przeszedł od etapu marzeń, budowy do spełnienia marzeń
powodzenia
p.s. pochwal się co tam tworzysz
Cześć wszystkim, dzięki za tak tłumny odzew. Właśnie im więcej czytam o tym bagnie prawnym które zapanowało po 2013 tym mniejsza nadzieja, że dam radę sam pojazd zalegalizować. Słyszałem o ludziach wywożących SAMy do Czech, ponoć tam jest jakaś opcja. Dziś byłem oglądać ramę z papierami, dość fajnie zrobiona ( patrząc okiem spawacza i ślusarza ) - rama z widłem i silnikiem audi 1.8 na gaźniku + flansza do skrzyni garba. Cena trochę duża jak za niekompletny projekt ale i tak kusi, bo może być to jedyna możliwość abym stał się posiadaczem trajki.
Witam, jak ta rama ma dobry kwit i kosztuje poniżej 15k to się nie zastanawiaj, w Czechach to już te same przepisy co u nas, jedynie UK, ale też takie proste to nie jest. Najlepiej qpić coś gotowego i przerobić pod siebie i to najlepiej jeszcze w tym roku bo straszą, że od nowego roku baza zdjęć pojazdów ma już działać i będzie dupa totalna z samami i ich "przeróbkami"
adaśko pisze: ↑26 lip 2021, 21:07
Proponuję przejrzeć ten temat viewtopic.php?t=2084 nie wiadomo mi, czy kolega ukończył projekt, prawdopodobnie sprzedał dalszych losów nie znam.
Kurde, właśnie o to mi chodziło. Ciekawe jak się miewa, nie sądzę że skończony bo pewnie by gdzieś ktoś przyuważył taką maszynę.
marynowskhy pisze: ↑26 lip 2021, 19:39
Dziś byłem oglądać ramę z papierami, dość fajnie zrobiona ( patrząc okiem spawacza i ślusarza ) - rama z widłem i silnikiem audi 1.8 na gaźniku + flansza do skrzyni garba. Cena trochę duża jak za niekompletny projekt ale i tak kusi, bo może być to jedyna możliwość abym stał się posiadaczem trajki.
To je łuna. Muszę kosztorys sobie zrobić, bo nie planowałem rzucenia takimi peelenami na raz. Musiałbym sprzedać mojego SLK, z którym jednak trochę jestem związany.
Witaj na forum , bawisz się stalą to dobrze , ale czy cię ona słucha to z chęcią ja i pewnie paru innych by chciało zobaczyć , a co do --ujeżdżania -- no to hmm , słowo to tu dość wieloznaczne i pewnie jakieś foty by się przydało wrzucić
kowall pisze: ↑27 lip 2021, 22:33
ale czy cię ona słucha to z chęcią ja i pewnie paru innych by chciało zobaczyć , a co do --ujeżdżania -- no to hmm , słowo to tu dość wieloznaczne i pewnie jakieś foty by się przydało wrzucić
Wiesz jak jest, czasem słucha. To jeden z ostatnich projektów, zupełnie przypadkiem na trzech kołach. Handbike uszyty od podstaw na miarę. Całkiem nieźle śmiga. Oczywiście jak się ma taką łapę jak mój klient.
Szefciu pisze: ↑28 lip 2021, 07:34
Obserwowalem jak kombinował zeby na skrzyzowaniu czerwone przeczekac
Ja się zazwyczaj znaku chwytam
O rowerach to bym mógł tu wam nudzić bez końca ale to forum trajkowe, nie rowerowe. Kończąc temat pedalarski, to zbudowałem kilka długich niskich cruiserów/chopperów ostatnio i podpasowało mi bujanie się z rękami rozwieszonymi na dużej kierownicy i nogami do przodu. Stąd może też traja tak się wpasowała w upodobania.