Kask

Wszystko związane z handlem od A do Z
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Kask

Post autor: custom »

Jaki Waszym zdaniem byłby najlepszy kask na trajkę ?
Mój jest strasznie niewygodny , ucho mi ju,z drugi dzień napierdziela .
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Re: Kask

Post autor: Rob_trike »

do traji - otwarty; do zapierdalającej traji tylko integral :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
dark

Post autor: dark »

Ty masz LS2 a zaciasny nie jest ...
Awatar użytkownika
GREGOR
Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
Kontakt:

Post autor: GREGOR »

dark pisze:Ty masz LS2 a zaciasny nie jest ...
Tylko nie LS2 :!: Ja nawet nie mogę patrzeć na ten szajs, nigdy więcej :evil: Tak jak pisze Rob, integralny :!:
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
dark

Post autor: dark »

Ja mam szczękę LS2 od paru lat , i chcę kupić kolejną...
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Kontakt:

dark pisze:Ty masz LS2 a zaciasny nie jest ...
Niby nie jest za ciasny ale uciska w prawe ucho . Ból potem fatalny . Chyba dorosłem do czegoś z górnej półki . Jakie firmy brać pod uwagę?
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Post autor: kowall »

Widzisz custom , ty po prostu tak dawno temu jeździłeś trają i nie miałeś kasku na sobie , że nie zauważyłeś że ci łeb urósł :mrgreen: :mrgreen:
Tyci
Kontakt:

Post autor: Tyci »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Najbardziej cenie ludzi ,dla których słowo ma większą wartość od pieniądza !
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
GREGOR
Kontakt:

Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

hmmmm dużo "płaszczyzn" .... fajnie wygląda ale nie będzie cichy :? Ja bym celował w coś takiego tylko cena :? http://allegro.pl/wyprz-kask-shoei-neot ... 43180.html
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
GREGOR
Kontakt:

Rob_trike pisze:hmmmm dużo "płaszczyzn" .... fajnie wygląda ale nie będzie cichy :? Ja bym celował w coś takiego tylko cena :? http://allegro.pl/wyprz-kask-shoei-neot ... 43180.html
Właśnie ta cena :evil:
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

Ja ze swojego jest bardzo zadowolony. Mam go kilka lat.Jest o wiele cichszy niz mój poprzedni

http://allegro.pl/otwarty-kask-ls2-wave ... 66736.html
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
Fido
Kontakt:

Post autor: Fido »

Miałem Nolany,miałem Sharki, teraz mam gównianego Naxa z odpinana szczęką który ma wysuwaną blędę i zajebiście mi się w nim jeździ.Wszystko zależy od czaszki użytkownika.Nie ma złotego środka.I najdroższy potrafi przyprawić o nerwy bo gdzieś będzie uwierać.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Kontakt:

Fido pisze:Miałem Nolany,miałem Sharki, teraz mam gównianego Naxa z odpinana szczęką który ma wysuwaną blędę i zajebiście mi się w nim jeździ.Wszystko zależy od czaszki użytkownika.Nie ma złotego środka.I najdroższy potrafi przyprawić o nerwy bo gdzieś będzie uwierać.
Ooo i to znaczy że wezmę coś ze średniej półki .
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Kontakt:

Jeszcze wczoraj śliniłem się na Shoei ale jak po pewnym czasie ma uwierać to szukam czegoś tańszego bo tutaj cena zaporowa.
https://motopublica.pl/product-pol-338- ... TC-10.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

Maruś ile byś nie wydał na kask to i tak najlepiej jechać i go na łeb założyć.... jak pasuje i nie waży 2 tony to ok. W sklepie i tak nie usłyszysz czy szumi, paruje i chuj wie co tam robi...

jak byś kupował na ścigacza to bezwzględnie górna pólka ale to na traje... Kowall w pilotce pogania i jest ok :mrgreen: :mrgreen: ja sam uwielbiam mój braincap za 90 pln...
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
Szalony-Mateo
Kontakt:

Post autor: Szalony-Mateo »

Custom ja mam takiego (sklep przypadkowy) wiem, że drogi, ale o głowę trzeba dbać :wink:
http://www.sklep.moto-akces.pl/kask-hjc ... 54856.html

Szumy jakieś są. Ważne, że jest dobrze wentylowany.

A najważniejsze kask trzeba przymierzyć ( z zamkniętą szczęką ) w sklepie i chwilę ponosić, bo niektóre uciski ujawniają się po czasie.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Kontakt:

Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Post autor: rożek »

Ja nie uważam, że szumy nie są ważne, do 100, 200km wszystko pójdzie. Ale przejedź się 500, 600 na głośniej trajce, nie na seryjnym moto, bez szyby to pogadamy inaczej. Po 8 godzinach nawet jebany kabelek od akumulatora uwiera w ucho. Niestety póki nie pojeździsz z konkretnym kaskiem, nie dowiesz się.
A jak zauważyłem Kowall jeździ z stoperami na dalsze trasy - poza tym On twardy jest, a nie miękki.
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Post autor: kowall »

rożek pisze:Ja nie uważam, że szumy nie są ważne, do 100, 200km wszystko pójdzie. Ale przejedź się 500, 600 na głośniej trajce, nie na seryjnym moto, bez szyby to pogadamy inaczej. Po 8 godzinach nawet jebany kabelek od akumulatora uwiera w ucho. Niestety póki nie pojeździsz z konkretnym kaskiem, nie dowiesz się.
A jak zauważyłem Kowall jeździ z stoperami na dalsze trasy - poza tym On twardy jest, a nie miękki.

Zgadzam się z tobą całkowicie , traja to traja ,wygląda ,zapierdala , ale i hałasuje ,mamy do wyboru różne berety ,całe ,odkryte ,każdy ma wybór ,tak jak piszecie ,jednemu pasuje dany model dla innego to hujnia , kaski są seryjne a łby mamy każdy inny i z stąd chyba ta różnica zdań , tak jak piszesz ja zakładam zatyczki jak jadę w trasę i bez tego bym nie udupił ,mój -bandit-chroni tylko od wiatru ,nie eliminuje żadnych hałasów , zakładam więc zatyczki i jest dobrze ,ale ostatnio byłem u uchologa bo mnie przytkało i pani ucholog twierdziła że zatyczek (zwykłych ,bo są też specjalne robione pod dane ucho ) nie powinno się zakładać bo cytuję ---po to to są dziurki/otwory stworzone żeby były wolne i były nie przytkane--- ,ale to jest jej zdanie bo ja się z tym zgadzam tylko połowicznie ponieważ uważam że są też takie dziurki/otwory które powinny być zatykane i to jak najczęściej :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
GREGOR
Kontakt:

kowall pisze:
rożek pisze:Ja nie uważam, że szumy nie są ważne, do 100, 200km wszystko pójdzie. Ale przejedź się 500, 600 na głośniej trajce, nie na seryjnym moto, bez szyby to pogadamy inaczej. Po 8 godzinach nawet jebany kabelek od akumulatora uwiera w ucho. Niestety póki nie pojeździsz z konkretnym kaskiem, nie dowiesz się.

Zgadzam się z tobą całkowicie , traja to traja ,wygląda ,zapierdala , ale i hałasuje ,mamy do wyboru różne berety ,całe ,odkryte ,każdy ma wybór ,tak jak piszecie ,jednemu pasuje dany model dla innego to hujnia , kaski są seryjne a łby mamy każdy inny i z stąd chyba ta różnica zdań , tak jak piszesz ja zakładam zatyczki jak jadę w trasę i bez tego bym nie udupił ,mój -bandit-chroni tylko od wiatru ,nie eliminuje żadnych hałasów , zakładam więc zatyczki i jest dobrze ,ale ostatnio byłem u uchologa bo mnie przytkało i pani ucholog twierdziła że zatyczek (zwykłych ,bo są też specjalne robione pod dane ucho ) nie powinno się zakładać bo cytuję ---po to to są dziurki/otwory stworzone żeby były wolne i były nie przytkane--- ,ale to jest jej zdanie bo ja się z tym zgadzam tylko połowicznie ponieważ uważam że są też takie dziurki/otwory które powinny być zatykane i to jak najczęściej :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Mądrego dobrze poczytać :lol: :mrgreen:
ODPOWIEDZ