Od pewnego czasu na skutek pogarszającego się stanu zdrowia(zespól Chari typ 0-1)i walki o zachowanie sprawności( moją nadzieją jest nieustanna rehabilitacja rąk i nóg ,którą chciałbym połączyć z przyjemnością jazdy), noszę się z zamiarem nabycia bądź zbudowania przystawki do mojego aktywnego wózka inwalidzkiego( z aktywna ramą i aktywnymi podnóżkami typu Quickie Life. Marzę o nabyciu przystawki rowerowej typu Stricker Lipo Smart Electrodrive Paraplegic( gdzie obok standardowego napędu ręcznego, i wspomagania silniczkiem elektrycznym,jest podobno możliwość za dopłatą wykonania zintegrowanego napędu na nogi- ruch pedałów nożnych, wymusza ruch na[pędu ręcznego).Dobrze,gdyby miał opcjonalnie tzw mountain drive czyli wspomaganie jazdy przy nierównościach i sporą ilość biegów ok 27( nie dla szpanu, bowiem zwiększając opór , ćwiczy sie przy okazji i podtrzymuje siłę mięśni). Dodatkowo chciałbym doposażyć mojego trike handbikę w kierunkowskazy przednie i tylne -rowerowe do nabycia na allegro, klakson i owiewkę rowerową.Sposób połączenia z wózkiem , byłby za pomocą swego rodzaju demontowalnych niewielkich obejm,zamontowanych na drugiej rurce ramy przedniej licząc od kółek przednich( co pokazuje pogladowo na rysunku,kory poniżej zamieszczam mam identyczny wózek)oraz za pomocą demontowalnej,poprzecznej rury zakladanej pod siedziskiem pod krzyżakiem wózka( to rozwiązanie wydaje mi sie b.stabilne) ,przy połączeniu z przystawką ,kółka przednie idą do góry i uzyskujemy czystej wody trike..

http://www.stricker-handbikes.de/en/pro ... art-detail