Jakie zimówki do osobówki .
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Jakie zimówki do osobówki .
Większość się wcześniej czy później zastanawia jakie kupić by nie przepłacić za markę a dobrze służyły.
Wg wielu opinii chińskie odpadają bo są ciulowe . Jakie byście polecili do 600 zł za komplet 4 opon , Polskich czy innych producentów ? http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... 95%2F65R15
Wg wielu opinii chińskie odpadają bo są ciulowe . Jakie byście polecili do 600 zł za komplet 4 opon , Polskich czy innych producentów ? http://allegro.pl/listing/listing.php?b ... 95%2F65R15
Omne Trinum Perfectum.
- Szalony-Mateo
- Kontakt:
Re: Jakie zimówki do osobówki .
Custom w poprzednim aucie jeździłem na Dębicy Frigo 2 ( oczywiście nowych, żadnych używek ) i byłem zadowolony.
Z tego, co mi mówił wulkanizator to opony zimowe mają być o rozmiar węższe od letnich ( zarazem tańsze ).
Masz tu linka do takich opon.
http://www.oponeo.pl/dane-opony/debica- ... eviewslist
Wybór należy do Ciebie.
Z tego, co mi mówił wulkanizator to opony zimowe mają być o rozmiar węższe od letnich ( zarazem tańsze ).
Masz tu linka do takich opon.
http://www.oponeo.pl/dane-opony/debica- ... eviewslist
Wybór należy do Ciebie.
- bandit
- Kontakt:
Oponeo i z czytujesz etykiety jakie opory toczenia , jak na sloskom i glosnosc i masz porównanie.
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Ja ci tam nie doradzę bo na gumkach się nie znam ale kumpel kupował niedawno nowego Opelka z salonu i chciał dokupić zimówki ale w salonie faceci w garniakach mu powiedzieli że ma założone jakieś wielosezonowe i mu zimówki nie potrzebne ,może w tym temacie się rozejrzyj ?
- bandit
- Kontakt:
Taaaa wielosezonowki..... Stare powiedzenie jak świat. Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego.
- sekuwawa
- Kontakt:
Robię rocznie 60-70 tyś km i na zimówki wcale bym nie zmieniał. Opony zimowe są dobre na śnieg i tylko na śnieg. Jazda jesienią i wczesną zimą na zimowkach jest gorsza od jazdy na letnich. Mieszkańcy dużych miast gdzie ciągle odśnieżają już wiedzą że opon nie opłaca się zmieniać.
- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Podzielam zdanie Seku
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- winda
- Secretary
- Kontakt:
całe życie latam na całorocznych
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- bandit
- Kontakt:
A ja nie. Zimowki nie są tylko na śnieg robione lecz także na niskie temperatury. Śniegu mamy tyle co kot napłakał ale zimno i wilgoć nam doskwiera. Czytałem i widziałem kilka artykułów i zimowki sie sprawdzają od 6 stopni w dol. W tych temperaturach letnie robią sie twardsze i przyczepność jest gorsza.
Ale jak wiadomo każdy ma swoje zdanie i każdy jest kowalem swojego losu dlatego każdy sam zdecyduje co wybierze.
Osobiście 5dni w tygodniu robie po 60km /dzien po krajowce i zimowki jak co roku do mojego dziadka zapakuje.
Ale jak wiadomo każdy ma swoje zdanie i każdy jest kowalem swojego losu dlatego każdy sam zdecyduje co wybierze.
Osobiście 5dni w tygodniu robie po 60km /dzien po krajowce i zimowki jak co roku do mojego dziadka zapakuje.
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
lato na lato - zimówki na zimę
tu nie ma o czym dyskutować
pojeździjcie zimą motocyklem na oponach letnich - ciekawe czy napiszecie że ciut inaczej się moto zachowuje
podaj rozmiar opon - i dzwon do skutku jak nie odbiore
jutro podam Ci cene
pojeździjcie zimą motocyklem na oponach letnich - ciekawe czy napiszecie że ciut inaczej się moto zachowuje

jutro podam Ci cene
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- winda
- Secretary
- Kontakt:
ale mówimy o wielosezonowych a nie letnich na zimę
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Rob_trike
- President
- Kontakt:
nie ma DOBRYCH wielosezonowych
to tak jak byś ostrzył nóż do cięcia a jednocześnie musiał używać ostrza jako obucha
to tak jak byś ostrzył nóż do cięcia a jednocześnie musiał używać ostrza jako obucha

Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- Rob_trike
- President
- Kontakt:
- custom
- Member
- Kontakt:
Rozmiar opon zimowych do audi a4 to przeważnie 195 / 65 R15 . Jutro zadzwonię.Rob_trike pisze:lato na lato - zimówki na zimę
pojeździjcie zimą motocyklem na oponach letnich - ciekawe czy napiszecie że ciut inaczej się moto zachowuje![]()
jutro podam Ci cene
Omne Trinum Perfectum.
- andy
- Krótki opis: Jest nikim ten kto nie ulepsza świata.
- Kontakt:
ja jeszcze nie zmieniłem na zimowe , a kiedy dziś rano wyszedłem z domu , to tak wyglądał mój samochód
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zmieniam na zimowe , idę na giełdę kupuję 4 opony za cztery stówki najlepiej firmówki typu Michelin i dwa trzy lata śmigam . Jest różnica w jeździe zimowymi i warto na te dwa trzy razy w sezonie żeby w portki nie na robić mieć je na kołach .
-
- Kontakt:
Opony zimowe mimo wszystko są miękkie co pozwala na lepszą przyczepność .
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
zimówki dobre nawet na cały rok ale kurwa hałasują niestety
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- andy
- Krótki opis: Jest nikim ten kto nie ulepsza świata.
- Kontakt:
zawsze można je czymś zagłuszyć

- Jockey
- Kontakt:
Różnica w przyczepności między zimówkami a wielosezonowymi jest ogromna
Kumpel kupił nowe auto, a ja w tym czasie akurat kupiłem zimówki, no i tak się zgadało, że on nie będzie wymieniał, bo ma przecież gruby bieżnik na nowych oponach, to i po co, bo przecież dużej różnicy nie będzie...
Akurat trochę poprószyło, no to mówię choć się przejedziemy na plac, to se zobaczysz różnicę.
Wsiadł do mojego auta i kazałem mu jeździć po okręgu zwiększając prędkość do granicy przyczepności.
Potem robił to samo swoim autem. Nie mógł wprost uwierzyć w tak wielką różnicę.
Skończyło się na tym, że następnego dnia kupił zimówki...
Opony zimowe dużo lepiej odprowadzają wodę i błoto pośniegowe.
O śniegu, ruszaniu na śliskich wzniesieniach, czy jakichś delikatnych podjazdach, to już nawet nie wspominam, bo to inna liga w porównaniu z wielosezonowymi, czy letnimi.
Zresztą, kto jeździ na zimówkach, to wie o czym mówię.
Ale najlepsze nawet zimówki nie zastąpią na drodze zdrowego rozsądku...

Kumpel kupił nowe auto, a ja w tym czasie akurat kupiłem zimówki, no i tak się zgadało, że on nie będzie wymieniał, bo ma przecież gruby bieżnik na nowych oponach, to i po co, bo przecież dużej różnicy nie będzie...
Akurat trochę poprószyło, no to mówię choć się przejedziemy na plac, to se zobaczysz różnicę.
Wsiadł do mojego auta i kazałem mu jeździć po okręgu zwiększając prędkość do granicy przyczepności.
Potem robił to samo swoim autem. Nie mógł wprost uwierzyć w tak wielką różnicę.
Skończyło się na tym, że następnego dnia kupił zimówki...
Opony zimowe dużo lepiej odprowadzają wodę i błoto pośniegowe.
O śniegu, ruszaniu na śliskich wzniesieniach, czy jakichś delikatnych podjazdach, to już nawet nie wspominam, bo to inna liga w porównaniu z wielosezonowymi, czy letnimi.
Zresztą, kto jeździ na zimówkach, to wie o czym mówię.
Ale najlepsze nawet zimówki nie zastąpią na drodze zdrowego rozsądku...
Masz rację Jockey , na lodzie i w powietrzu żadna opona nie hamuje fizyki nie przeskoczysz. 

- bandit
- Kontakt:
Sprawdzales z którego rocznika one są?dark pisze:Zmieniam na zimowe , idę na giełdę kupuję 4 opony za cztery stówki najlepiej firmówki typu Michelin i dwa trzy lata śmigam . Jest różnica w jeździe zimowymi i warto na te dwa trzy razy w sezonie żeby w portki nie na robić mieć je na kołach .
- custom
- Member
- Kontakt:
Właśnie stówa za sztukę firmówki , coś za tanio ?bandit pisze:Sprawdzales z którego rocznika one są?dark pisze:Zmieniam na zimowe , idę na giełdę kupuję 4 opony za cztery stówki najlepiej firmówki typu Michelin i dwa trzy lata śmigam . Jest różnica w jeździe zimowymi i warto na te dwa trzy razy w sezonie żeby w portki nie na robić mieć je na kołach .
Omne Trinum Perfectum.
trzy letnie w tym sezonie ... jak poszukasz to znajdziesz ... a zaczynam szukać w maju czerwcubandit pisze:Sprawdzales z którego rocznika one są?dark pisze:Zmieniam na zimowe , idę na giełdę kupuję 4 opony za cztery stówki najlepiej firmówki typu Michelin i dwa trzy lata śmigam . Jest różnica w jeździe zimowymi i warto na te dwa trzy razy w sezonie żeby w portki nie na robić mieć je na kołach .

-
- Member
- Kontakt:
no ja mam komplet zimowych 15 do busa po 1 sezonie do zbycia i 2 szt 16 calowych do osobówki jeszcze z wąsami:)