Ja mam pasy z tyłu i teoretycznie pasażerowie mogą na moim motocyklu jeździć bez kasku i tyle teorii bo brak jest interpretacji prawnej dotyczącej kwestii czy moja trajka jest fabrycznie wyposażona w pasy czy nie bo tylko fabrycznie montowane pasy zwalniają motocykle z kaskówwinda pisze:pasy musisz mieć tylko w sytuacji gdy producent wyposażył w nie fabrycznie trajkę.
jak zdenerwujesz psa to udowodni ci ze błotniki nie zakrywają 60% koła itd. w trajce można za wile rzeczy zabrac dowóc
ale trajka Dawida nie jest motocyklem , tylko pojazdem samochodowym , więc dotyczą go przepisy takie jak pojazdów samochodowych , czy ma pasy czy niema można jeździć bez kasku tyle teorii . w praktyce jednak mamy milicję jaką mamy , muszą wyrobić limit bloczkówandrzejqs pisze:Ja mam pasy z tyłu i teoretycznie pasażerowie mogą na moim motocyklu jeździć bez kasku i tyle teorii bo brak jest interpretacji prawnej dotyczącej kwestii czy moja trajka jest fabrycznie wyposażona w pasy czy nie bo tylko fabrycznie montowane pasy zwalniają motocykle z kaskówwinda pisze:pasy musisz mieć tylko w sytuacji gdy producent wyposażył w nie fabrycznie trajkę.
jak zdenerwujesz psa to udowodni ci ze błotniki nie zakrywają 60% koła itd. w trajce można za wile rzeczy zabrac dowóc
co tu Arku wyjaśniać, wszystko już napisałeś, ja tylko mogę podać podstawę prawną:Arek pisze:Jak by nie patrzyć, przepis jest przepis. Od któregoś tam roku WSZYSTKIE pojazdy samochodowe muszą być fabrycznie wyposażone w pasy bezpieczeństwa. Zapis nie dotyczy pojazdów z nadwoziem otwartym, więc i trike. Z takim zastrzeżeniem, że jak nie ma pasów, musisz mieć kask na łbie. Jeśli chodzi o motocykle - wyposażony fabrycznie zwalnia z obowiązku używania kasku przy zapiętych pasach. W przypadku SAM "fabryką" jest konstruktor, psi nie kwestionowali w moim przypadku nigdyNajlepiej wyjaśniłby te kwestie Bull.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości