zzr600 zygzak 12l/30km

Wszystko na temat jednośladów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grechotka
Kontakt:

zzr600 zygzak 12l/30km

Post autor: grechotka »

Jazda zakoniczyla sie po 30km kawa spalila mi 12l paliwa i podniosl się poziom oleju przed wyjazdem czyścilem gaźniki pytanie moje to coś źle zrobiłem czy padło coś innego dodam że dymił na siwo i plul benzynom w kolektor spalin miał ktoś taki przypadek czy wymiana gazników pomoże pomocy bo sezon jeszcze długi
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Re: zzr600 zygzak 12l/30km

Post autor: sekuwawa »

Leją Ci gaźniki na moje oko. Szybko wymień je i olej w silniku.
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

dokładnie przelewa ci się paliwo i leci do slinika. Wina jest albo w gaźnikach albo w kraniku - musisz sprawdzić. Kiedyś jakaś dobra dusza przestawiła mi kranik na przelew 'pri' w suce i cały zbiornik przelał się do silnika...
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

i łolej do wymiany jeszcze....

kranik podciśnieniowy?

pierwsze sprawdx kranik, drugie zaworki iglicowe na gaziorach...
a na koniec synchro gaziorow by sie przydało ...
Awatar użytkownika
grechotka
Kontakt:

Dzieki za pomoc problem jest taki ze od kranika idzie jeden wezyk przez pompke i prosto do gaźników czyli przelew odpada ( niewiem czy pompka wyłancza sie jak ma opór czy chodzi cały czas) a iglica w gaźniku jest dociskana sprężyną przez wębrame od podciśnienia może to być spowodowane bogatą mieszanką???
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Post autor: sekuwawa »

Jaki kranik to ma mniejsze znaczenie. Jeżeli masz pompkę do zaworki iglicowe gaźników powinny powstrzymywac dopływ paliwa, a pompka sobie mieli. Prawdopodobnie któryś z zaworków nie trzyma i pompka ładuje na cylinder. Jeżeli byłby to kranik to paliwo do oleju przelewało by Ci się podczas postoju, ale to również świadczyło by o słabym zaworku.
Awatar użytkownika
grechotka
Kontakt:

Tak jak seku pisał zaworek iglicowy się zacipł i paliwo przelewało się przez cylinder do oleju.
ODPOWIEDZ