Sprzedam Passata B4

Wszystko związane z handlem od A do Z
BimBer1988
Kontakt:

Sprzedam Passata B4

Post autor: BimBer1988 »

]:->
BimBer1988
Kontakt:

Re: Sprzedam Passata B4

nie zakładam nowego postu tylko pisze tutaj bo mam pytanie:

Pisze do mnie gościu z wielkiej brytani który chce kupić mojego pasata i nie wiem co robić bo gościu chce mi kase na konto przelać bez oglądania auta i wysłać niby jakichś ludzi żeby przyjechali po auto do mnie. i nie wiem co robić...

Chodzi mi głównie o umowę. bo jak mam niby spisać umowę na odległość? on mi niby jego dane przysłał i umowe moge wypełnić ale kto ją podpisze??

prosił bym o porade
lukasz
Kontakt:

Post autor: lukasz »

wiem ze kiedys jakies waly byly w identyczny sposob ale co i jak to nie wiem
Awatar użytkownika
pawlikTrike
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: pawlikTrike »

Pomyśl, po co mu Twoje auto w UK ??? w podobnej cenie ma na miejscu młodsze egzemplarze... mi się wydaje to co najmniej dziwne... chyba, że akurat w UK potrzebują auta z kierownicą po lewej stronie :D
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
Awatar użytkownika
szczepan
Kontakt:

Post autor: szczepan »

WALEK nie pakuj sie w to, pisza ze biora w ciemno bez ogladania
Awatar użytkownika
mechanior
Member
Member
Kontakt:

Post autor: mechanior »

Jeszcze opierdolą jakiś bank, a będzie znów na polaków.
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
Awatar użytkownika
szczepan
Kontakt:

Post autor: szczepan »

Fachowo sie to nazywa Nigerian scam.
Szerzej o tym pisze wikipedia Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Nigerian_scam
Awatar użytkownika
budyn
Krótki opis: Maczeta !
Kontakt:

Post autor: budyn »

BimBer1988 pisze:nie zakładam nowego postu tylko pisze tutaj bo mam pytanie:

Pisze do mnie gościu z wielkiej brytani który chce kupić mojego pasata i nie wiem co robić bo gościu chce mi kase na konto przelać bez oglądania auta i wysłać niby jakichś ludzi żeby przyjechali po auto do mnie. i nie wiem co robić...

Chodzi mi głównie o umowę. bo jak mam niby spisać umowę na odległość? on mi niby jego dane przysłał i umowe moge wypełnić ale kto ją podpisze??

prosił bym o porade
Dawaj go tego niby kupca z kolegami :?: zadzwon do mnie 504 846 124 Budyń
Bay
Luksky
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
Kontakt:

Post autor: Luksky »

chca Cie wyruchać na kasę. Stary murzyński numer. Robia jak tusk tyle że to brykiety z Maroka lub ciapate jakies. STRZELAĆ BEZ OSTRZEZENIA.
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

numer starszy od internetu :D
wyszukane w sieci:

''Hej ja to juz przerabialam, to samo auto na sprzedaz, kupujacy chce zaplacic paypalem ... teraz tylko on napisze ze wysle Ci iles tam wiecej cos okolo 500 F i prosi zebys mu to najpierw odeslala przez Western union a potem agent przyjedzie i odbierze samochod i da cala zwiekszona sume.. SCIEMA STRASZNA , jak chcesz zaczekaj az bedzie chcial kase, potem powiedz ze zglaszasz na policje , wiecej sie nie odezwie, gwarantuje. Ja zlapalam o co chodzi bo paypal jest na meza a on mi przyslal potwierdzenie z paypala na mojego maila z naglowkiem Droga Anna, chyba nawet mam te stare maile Ci ludzie sa z Londynu z tego co pamietam. Czekam z ciekawoscia na rozwoj wypadkow,. ''
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
BimBer1988
Kontakt:

czaruś gościu też mi pisał że jest gdzieś nad morzem i że mu bardzo potrzebne to auto moje... troszke mnie to zainteresowało bo mi napisał że da mi 5700 i jak mu napisałem że sie waham tak bez oglądania to odpisał że mi ekstra dopłaci... popytałem znajomych z okolic i kolega miał taki przypadek. więc pojechałem na policje i oni skopiowali sobie moje mejle i musiałem podpisać oświadczenie że wyrażam zgodę na wgląd do mojego mejla na odczyt wiadomości od tych 2 gości. i policjant mi powiedział że jestem już któryś z kolei w tym roku... :)
BimBer1988
Kontakt:

Mam jeszcze pytanko co do passata... aukcja mi sie kończy i myślałem troszke zejść z ceną ale nie wiem na ile... znajomy chandler mi daje za niego 4200zł myślałem wziąść za niego między 5000 a 5500... jaką cene byście mi sugerowali?

I co mi powiecie na temat rowera 75 i 45?? bo nad takimi myśle
Luksky
Kontakt:

Bimber, troche bryndza jest na rynku. To za ile cos wystawiamy a to ile ludzie za to dadza to dwie rozne rzeczy. Ja sam sie bujam z audica rozwalona za tysiac zł. Jest klient, jakiś młody łepek, ktory zbiera kasę :) do srody ma uzbierac :)
T F F T
A C A B
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

rover 75? tak zwany "jaguar dla biednych" ale ładne auto w środku
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
BimBer1988
Kontakt:

Luksky pisze:Bimber, troche bryndza jest na rynku. To za ile cos wystawiamy a to ile ludzie za to dadza to dwie rozne rzeczy. Ja sam sie bujam z audica rozwalona za tysiac zł. Jest klient, jakiś młody łepek, ktory zbiera kasę :) do srody ma uzbierac :)
Luk wiem coś na ten temat... zainteresowanie na paska jest nawet ok ale cóż z tego... przyjechał do mnie koleś, obejrzał i mówi "stare auto 3tyś moge dać bo musze na nim jeszcze zarobić" a gość z komisu mi daje 4200... paranoja...
BimBer1988
Kontakt:

winda pisze:rover 75? tak zwany "jaguar dla biednych" ale ładne auto w środku
środek ładny i z zewnątrz też śliczne :) myślałem nad dieslem 2.0 116km ale w tym motorze to pali 7-8 litrów bo znajomy to miAł;/ a moim dziadkiem w 6 sie mieszcze
BimBer1988
Kontakt:

pasacisko sprzedane :D :D :D :D

teraz jednak nabyłem się scenica :D :D :D
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

Post autor: krobia »

BimBer1988 pisze:pasacisko sprzedane :D :D :D :D

Nie chcę byc złym wróżbitą ale żeby nie wyszło jak w przysłowiu: "Zamienił stryjek siekierke na kijek"
z partyzanckim pozdrowieniem
http://www.youtube.com/watch?v=F2fYUMWZLL0
BimBer1988
Kontakt:

jeśli nic by się nie psuło to życie z samochodami było by zbyt nudne :)
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

krobia pisze:

Nie chcę byc złym wróżbitą ale żeby nie wyszło jak w przysłowiu: "Zamienił stryjek siekierke na kijek"
coś w tym jest... sam jeżdżę francuzami dokładniej cytrynami i nie narzekam ale renault zarówno megane /wcześniej/ jak i scenic / szczęśliwym posiadaczem jest mój ojciec/ ciągle się kurwią. Scenic prawie nowy a już parę razy w serwisie - ostatnio padł komp. ot tak sobie. :mrgreen:
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
rożek
Member
Member
Kontakt:

Post autor: rożek »

Co do francuzów, nie kupie więcej - i nie dlatego by był jakis awaryjny czy coś takiego - ale sprzedanie citroena za około 30 tys. w tym kraju to graniczy z cudem, polacy zamiast 2 letniego auta z polskiego salonu, z gwarantowanym przebiegiem wolą 10 letniego passata i nic i nikt tego nie zmieni. W końcu zostawiłem go w salonie skody w rozliczeniu, to było pół roku temu - jak jadę do firmy to widze, że nadal jest niesprzedany.
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

rożek pisze:Co do francuzów, nie kupie więcej - i nie dlatego by był jakis awaryjny czy coś takiego - ale sprzedanie citroena za około 30 tys. w tym kraju to graniczy z cudem, polacy zamiast 2 letniego auta z polskiego salonu, z gwarantowanym przebiegiem wolą 10 letniego passata i nic i nikt tego nie zmieni. W końcu zostawiłem go w salonie skody w rozliczeniu, to było pół roku temu - jak jadę do firmy to widze, że nadal jest niesprzedany.

a ja tam taki kupiłem :mrgreen: :mrgreen: trzeba było tu wrzucić może Twój bym kupił :mrgreen: :mrgreen:
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

Post autor: krobia »

Lipa pisze:
krobia pisze:

coś w tym jest... sam jeżdżę francuzami dokładniej cytrynami i nie narzekam ale renault zarówno megane /wcześniej/ jak i scenic / szczęśliwym posiadaczem jest mój ojciec/ ciągle się kurwią. Scenic prawie nowy a już parę razy w serwisie - ostatnio padł komp. ot tak sobie. :mrgreen:

u mnie miesiąc temu w berlingo które było jeszcze na gwarancji (skończyła się 24 lutego) rozjebały się stabilizatory i co gorsze zablokowała się stacyjka w pozycji na rozruszniku.gdy cofałem kluczyk to go ukreciłem i mieczyk został w stacyjce.wyjąć się go nie dało.
A teraz wisienka na torcie:
NIE UZNANO MI GWARANCJI bo zamiast obowiązkowy przegląd zrobić przy przed przekroczeniem 20tys km to zrobiłem przy 21tys200km.
Ale za to zaproponowali mi wymiane stacyjki +kodowanie kluczyka po atrakcyjnej cenie.....1300zł!!!!
z partyzanckim pozdrowieniem
http://www.youtube.com/watch?v=F2fYUMWZLL0
BimBer1988
Kontakt:

każdy ma swoje wolne zdanie :)
rożek dlatego ja jestem takiego zdania "auto do 10tyś a nie do 30tyś"
ja kupiłem scenica I po lifcie z 2000r za 8tyś i posiadam go od piątku i jestem zadowolony :)
Luksky
Kontakt:

w ASO jak przejebiesz przeglad o 500km to po gwarancji. Ford tak ma. Jak pisałem wielokrotnie, nie kupie auta na F - czyli Forda, Fiata i Francuskiego. Miałem kilka francuzów. Fajne bryki były ale kwota za czesci do nich przyprawiała mnie o szok. Renault miałem udany model ale to było R11 i R25, marzyło mi sie Safrane i to chyba był ostatni udany model renówki.
T F F T
A C A B
ODPOWIEDZ