UFEK pisze:witam na dniach zaczynam tworzyć trajeczke i na wstępie żeby nie było żadnych problemów mam kilkanaście pytań
troszkę czytałem forum ale nie wszystkie sprawy (tematy) udało mi sie znaleźć
troszkę info będzie to na bazie fiacika 126p
1. jak wygląda cały proces rejestracji i koszta w przybliżeniu
2. planuje go troszkę poszerzyć by weszły 2 fotele z tyłu (jakie są max rozmiary i czy to może wypalić np na dłuższych półośkach )??
3. ktoś ma robioną 800cc z 650 ??

Witam serdecznie, postaram sie zaspokoić Twój głód wiedzy:
1. Koszt rejestracji to od 400 do 1000zł w zaleznosci od wersji czy pojdzie Ci gladko, czy bedzie musial byc rzeczoznawca, itp.
2. trzyosobowa trajke spokojnie mozesz sobie zrobic i zarejestrowac. Dlugosc pojazdu nie moze przekraczac max 4metrow, gdyz wtedy musisz zrobic manewr z odstepstwem od warunkow rejestracji w ministerstwie. Nie radze zmieniac dlugosci czy wogole calych polosi, nie radze wogole zmieniac geometrii zawieszenia maluszkowego. Jezeli mozesz to tego nie rob.
3. jakiekolwiek tuningi silnika zrobionego z gówna, czekolady i marchewki (silnik 126p) nie wychodza dobrze na jego trwalosci. Sam mialem glowice -3mm, walek 385, leciutkie koło, kolo 1:1, itp. z Calego biznesu zostawilem glowice -2mm i dysze F16 czy jakos tak

reszta to przerost formy nad trescia. Zyskasz jednego konia a maszyna przeleci 300km i sie rozleci. Jak chcesz robic takie rzeczy to włóz silnik od CC900, Uno, itp - nie bedzie wiekszych problemow z dopasowaniem.
Mysle, że rozwialem watpliwosci.