Wiktor pisze:wpasowanie skrzyni garba w zawias audi to prosty temat
Ciekawe czy dało by radę z zawiasem od scorpio po 94 roku, albo sierry do 94, tam jest fajny rozstaw śrub do kół 4x108 (tak jak w mondeo) i pasowały by kółka garbusowe (z flanszą)
Wiktor pisze:wpasowanie skrzyni garba w zawias audi to prosty temat
Ciekawe czy dało by radę z zawiasem od scorpio po 94 roku, albo sierry do 94, tam jest fajny rozstaw śrub do kół 4x108 (tak jak w mondeo) i pasowały by kółka garbusowe (z flanszą)
Bez cięcia i poszerzenia nie wejdzie. Rob obliczył że potrzebuje 22 cm a fordowskie ma 19 cm od mocowania wahaczy. Gdzieś na forum kolega molek wstawił zdjęcie skrzyni garba w zawiasie skorupy
Mam juz flansze przy silniku, flansze przy skrzyni - sprzęgło skompletowane, łożysko i koło zamachowe skompletowane, wymierzone i pospawany dzwon, podstawe wewnatrz dzwonu do łapy sprzegla zrobiona i sprzeglo działa - walcze z rozrusznikiem - podstawe juz zobiłem i już prawie , prawie końcówka - wyspawam dzwon i skręcę w całość i szukam zawiechy
eeee ledwo łażę - ciągle składam i rozkładam silnik-skrzynie a mimo ze jest tylko jeden wałek w skrzyni cięzkie to dziadostwo
A wczoraj po raz kolejny przekonałem się ze mimo tego iż dzwon jest z blachy 10 mm i ma z 4 stron wspawane też takie blachy, mimo wzmocnień przy spawaniu gnie się jak masło buiuuuhahahhahhaha
Muszę dziś poprawić lekko mocowanie rozrusznika i jedną szpilkę ale do północy dam radę
Windu toż to najspokojniejszy człowiek i nie złośliwy - do czasu aż się wkurwi a wtedy to już tylko przejebane i lepiej uciekać
w calosci to tego zawieszenia nie spasujesz z zadna skrzynia,nie ma tak latwo. orginalne mocowania z gumami mozesz powycinac, podoginaj rame [tylko dolne rury] wstaw silnik ze skrzynia,okresl w ktorym miejscu ma byc zawieszenie,wyjmij silnik ,wstaw zawieszenie,dopasuj gorne rury, zespawaj zawieszenie z rama ,wytnij caly srodek zawieszenia od audi i wkladaj silnik ze skrzynia na koniec dorabiasz rure laczaca obie strony zawieszenia ktora jest tez mocowaniem gornym do amortyzatorow. i po robocie .
gofer pisze:w calosci to tego zawieszenia nie spasujesz z zadna skrzynia,nie ma tak latwo. orginalne mocowania z gumami mozesz powycinac, podoginaj rame [tylko dolne rury] wstaw silnik ze skrzynia,okresl w ktorym miejscu ma byc zawieszenie,wyjmij silnik ,wstaw zawieszenie,dopasuj gorne rury, zespawaj zawieszenie z rama ,wytnij caly srodek zawieszenia od audi i wkladaj silnik ze skrzynia na koniec dorabiasz rure laczaca obie strony zawieszenia ktora jest tez mocowaniem gornym do amortyzatorow. i po robocie .
no właśnie wczoraj obmyślenie podobnego planu zajeło mi cały wieczór i pół nocy - zresztą planowałem Cię dzisiaj pomęczyć i prosić o podpowiedz ale już ją napisałeś dzięki