Trajki poszukuję

Wszystko związane z handlem od A do Z
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Re: Trajki poszukuję

Post autor: Yesvs666 »

No to się chłopie zdziwisz ;-) Nasi urzędnicy wiedzą lepiej od Ciebie, mnie i producenta co jest co :lol: :lol: :lol:
Poszukaj w PL fotki booma, czy rewaco z blachą od auta, uprzedzam, że łatwo nie będzie.
RobertSzczecin
Kontakt:

Post autor: RobertSzczecin »

Yesvs666 pisze:No to się chłopie zdziwisz ;-) Nasi urzędnicy wiedzą lepiej od Ciebie, mnie i producenta co jest co :lol: :lol: :lol:
Poszukaj w PL fotki booma, czy rewaco z blachą od auta, uprzedzam, że łatwo nie będzie.
No jak to kupię zarejestrowany jako samochodowy a w PL mi zmienią i tak na moto ????
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

RobertSzczecin pisze:
Yesvs666 pisze:No to się chłopie zdziwisz ;-) Nasi urzędnicy wiedzą lepiej od Ciebie, mnie i producenta co jest co :lol: :lol: :lol:
No jak to kupię zarejestrowany jako samochodowy a w PL mi zmienią i tak na moto ????
Ciekawe, no nie? :lol: :lol: :lol: Że co, że się nie da? w PL się da...
Jak mawiał mój stryjek- nie da się tylko żeby słoń komara wydupcył :lol: :lol: :lol:
Poczytaj forum, a zresztą, ktoś tu zaraz oprócz mnie na pewno się wypowie ;-)_
Awatar użytkownika
Arek
Vice-President
Vice-President
Kontakt:

Post autor: Arek »

boom, rewaco... u nas nawet reliant jest motocyklem zgodnie z ustawą :lol:
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Ojj, ale co Ci zależy- samochód czy motur, Adrian ustawę podpisał, właśnie się uprawomocnia- teraz pojeździ i na prawku A i B na trajce, więc co za różnica? Do niedawna był to problem, bo trzeba było A mieć, żeby trają popylać, teraz hulaj dusza ;-)
A jak Ci zrobią z auta motur to tylko taniej będzie- akcyzy brak, przegląd tani, rejestracja tania, ubezpieczenie- za skuter 250ccm płacę więcej niż za 4 osobową traję :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

Yesvs666 pisze: Tak sobie myślę, że motocykl to w toku rozumowania rządzących, ciągle za mały pinionc do wyrwania, żeby sobie tym dupę zawracać, no bo ile jest motocykli z dieslem na świecie, żeby je ustawą zgnoić?
Wystarczy, że napiszą, zabrania się pojazdom silnikowym wyposażonym w silnik wysokoprężny...... I nie wiedziesz nawet na wrotkach z silnikiem diesla. Jak zwykle byłoby to przy okazji.

Tak jak z rejestracją przy okazji eliminacji przyczepek wyeliminowali trajki :evil:
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

andrzejqs pisze:
Yesvs666 pisze: Tak sobie myślę, że motocykl to w toku rozumowania rządzących, ciągle za mały pinionc do wyrwania, żeby sobie tym dupę zawracać, no bo ile jest motocykli z dieslem na świecie, żeby je ustawą zgnoić?
Wystarczy, że napiszą, zabrania się pojazdom silnikowym wyposażonym w silnik wysokoprężny...... I nie wiedziesz nawet na wrotkach z silnikiem diesla. Jak zwykle byłoby to przy okazji.

Tak jak z rejestracją przy okazji eliminacji przyczepek wyeliminowali trajki :evil:
...a do sklepów i restauracji towar rykszą będą wozić, albo taczką ;-) bo przecież tylko to w tych ścisłych centrach jest, a wątpię, żeby ktoś sobie kupił dostawczaka na pb :lol: :lol: :lol: :lol:
...choć ryzyko jest
RobertSzczecin
Kontakt:

Yesvs666 pisze:Ojj, ale co Ci zależy- samochód czy motur, Adrian ustawę podpisał, właśnie się uprawomocnia- teraz pojeździ i na prawku A i B na trajce, więc co za różnica? Do niedawna był to problem, bo trzeba było A mieć, żeby trają popylać, teraz hulaj dusza ;-)
A jak Ci zrobią z auta motur to tylko taniej będzie- akcyzy brak, przegląd tani, rejestracja tania, ubezpieczenie- za skuter 250ccm płacę więcej niż za 4 osobową traję :lol: :lol: :lol:
Nlo niby racja ale na B to tylko w PL a jakby mnie poniosło do DE lub do Czech to już lipa.
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Post autor: rożek »

RobertSzczecin pisze:
Yesvs666 pisze:Ojj, ale co Ci zależy- samochód czy motur, Adrian ustawę podpisał, właśnie się uprawomocnia- teraz pojeździ i na prawku A i B na trajce, więc co za różnica? Do niedawna był to problem, bo trzeba było A mieć, żeby trają popylać, teraz hulaj dusza ;-)
Nlo niby racja ale na B to tylko w PL a jakby mnie poniosło do DE lub do Czech to już lipa.
Obowiązują Cię przepisy Polskie. Niemcy latają na B po całej Europie, od zawsze.
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

rożek pisze:
RobertSzczecin pisze:
Obowiązują Cię przepisy Polskie. Niemcy latają na B po całej Europie, od zawsze.
Właśnie, jak sprowadzisz, i zarejestrujesz tutaj, to na 99% będzie to moto (choćby nawet producent twierdził inaczej), a wtedy w myśl nowej ustawy, nasza blacha uprawnia Cię do jazdy, tym, tym i tamtym, a że jesteśmy w UE.... ;-)
RobertSzczecin
Kontakt:

Ogłoszenie nieaktualne. Właśnie dotarła do swego nowego domu :) Może i na garbie ale na moim własnym wyhodowana:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Post autor: rożek »

Super, a że na garbusie to spoko - potem przerobisz.
RobertSzczecin
Kontakt:

Najpierw chyba zrobię podłogę, przednie koło i cały zawias przedni później pomyślę o silniku. Boję się tylko czy na przeglądzie przejdzie o jest głośna.
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

Gratulacje. Silnikiem się nie przejmuj. Idzie wpakować tam kilka alternatyw, które oprócz hałasu spowodują lepsze osiągi pomiędzy punktem A i B!
RobertSzczecin
Kontakt:

bandit pisze:Gratulacje. Silnikiem się nie przejmuj. Idzie wpakować tam kilka alternatyw, które oprócz hałasu spowodują lepsze osiągi pomiędzy punktem A i B!

No i tu mnie Bandit zaintrygowałeś. Gdzieś na forum mogę znaleźć co mogę ulepszyć ? każdy 1KM będzie na plus Chociaż narazie przejechałem 30 metrów i nie wiem czy będzie mało ale znając mnie to przy każdej mocy za jakiś czas jest za mało :(
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

Rzędówka wieswagena 1.8 90 kunia, 2.0 116 kunia. 2.3v5 150 kunia(zajebisty dźwięk silnika) Subaru 2.0 najbardziej popularne w boxerze jeszcze lepszy dźwięk. Porsche też może być. Wszystko zależy od ilości czasu. A czas to pieniądz...
RobertSzczecin
Kontakt:

No wszystko brzmi fajnie ale jak się domyślam w grę nie wchodzi tylko wymiana motoru ale tez jakieś przeróbki pod skrzynie itp ? Czy wystarczy tylko motor przełożyć ? Sorry, że pewnie głupie pytania zadaję ale w autach jak mi było za słabo to całe zmieniałem nigdy się w swap nie bawiłem.
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Post autor: kowall »

No to pogratulować ,a garbem sie nie przejmuj , na początek na pewno da radę ,mój już piąty rok śmiga i daje ,dawaj jakieś szczegóły , skad , za ile ...?
Awatar użytkownika
GREGOR
Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
Kontakt:

Post autor: GREGOR »

Można powiedzieć że większość z nas od garba zaczynało bo taki był trend, a z czase apetyt rośnie i możliwości na rozwój jest wiele :wink:
Gratuluję zakupu, zapraszam na zlot do Silverado :D
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

Gratuluje! Jaki to silnik garba?
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

Gratulacje, to teraz filmik jak to lata z przodem w górze :D
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Czemu nie polecamy silnika garba? Nie chodzi o awaryjność. Kilku tu obecnych robi lub robiło grube tysiące w sezonie na takich silnikach i to bez awarii. Chodzi o stosunek pojemności do mocy i spalania. Najważniejsze jednak jest to że remont, wymiana cześci kosztują krocie.
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

RobertSzczecin pisze:Ogłoszenie nieaktualne. Właśnie dotarła do swego nowego domu :) Może i na garbie ale na moim własnym wyhodowana:)
Jaki silnik? Głowice 1, czy 2 dolotowe? Jak nie tajemnica to wiele takie cudo dzięgów?
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

On ze Szczecina a nie Lublina. Nie wie co to dzięgi
KOMPLETNIE BEZ SENSU
RobertSzczecin
Kontakt:

winda pisze:On ze Szczecina a nie Lublina. Nie wie co to dzięgi
Silnik 1300 co do głowic to nei mam pojęcia :) .
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2019, 20:28 przez RobertSzczecin, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ