Aprilia Pegaso 650 1998r
- franky
- Member
- Krótki opis: Trza być twardym jak gąbka
- Kontakt:
Re: Aprilia Pegaso 650 1998r
A obroty falują?
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Faktycznie, jest w tym logika. Myślałem o usterce typu złe napięcie ładowania, nie pomyślałem o zakłóceniach.Yesvs666 pisze:A czemu od razu wykluczył? Mój intruz miał podobne objawy. Póki się nie zagrał wsio tip top, napięcia, ładowanie etc, wszystko ok, ale jak się podgrzał to siał jakieś g... po instalacji, co zakłócało pracę zapłonu. Nie twierdzę że to jest regler na stówę, ale test jest prosty i darmowy- odłączyć i jechać na Aku.Sulkyrider pisze:Regulator bym wykluczył. Ew. zweryfikował bym woltomierzem.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Obroty są ok, oczywiście do czasu gdy ich w ogóle nie mafranky pisze:A obroty falują?

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- GREGOR
- Kontakt:
Zrobiłem tak jak pisałem wcześniej, chyba mogę powiedzieć że jest dobrze, ale nie na 100% bo dziś jest dość chłodno 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Yesvs666
- Kontakt:
Czyli że paliwko?GREGOR pisze:Zrobiłem tak jak pisałem wcześniej, chyba mogę powiedzieć że jest dobrze, ale nie na 100% bo dziś jest dość chłodno
- GREGOR
- Kontakt:
Dokładnie to syf zatykający filterki kranika, piasek ,farfocle z resztek farby i h..j wie co jeszczeYesvs666 pisze:Czyli że paliwko?GREGOR pisze:Zrobiłem tak jak pisałem wcześniej, chyba mogę powiedzieć że jest dobrze, ale nie na 100% bo dziś jest dość chłodno

Chciałem normalnie spuścić paliwo przez kranik i kurwa nie mogłem, a jak dmuchnąłem w wężyk to poprawa następowała ale nie na długo, więc wymontowałem zbiornik i po odkręceniu kranika zobaczyłem same diamenty

Po tej operacji zrobiłem prawie 90 km i wszystko było ok, ale zaznaczam było chłodno i 5% niewiadomej przyczyny rezerwujemy na zaś

- Yesvs666
- Kontakt:
Nie wyjaśnia to bynajmniej wpływu temperatury zewnętrznej na objawy, ale i nie musi- temperatura, jaka panowała wtedy może nie mieć żadnego znaczenia, bo po prostu taka była przy wystąpieniu objawów. Dziwne tylko, że najpierw moto dawało radę przejechać kilkanaście kilometrów, a potem tylko skoki co kilka km były, bo z taką porutą w filtrze to szok że jeździł w ogóle... Strach się bać co w gaźnikach siedzi. Jak masz dojście do jakiegoś lotniska to spróbuj kupić z 5 litrów lotniczego paliwa avgas100 od jakiegoś mechaniora i na tym pojeździć- wypłuka Ci ładnie gaźniki i oczyści instalację paliwową z rzepaku, który to jest niestety składnikiem obecnych paliw i osadza się gdzie się tylko da jak paliwko odparowuje.... Robi robotę bez rozbierania gaźnikówGREGOR pisze:Dokładnie to syf zatykający filterki kranika, piasek ,farfocle z resztek farby i h..j wie co jeszczeYesvs666 pisze:Czyli że paliwko?GREGOR pisze:Zrobiłem tak jak pisałem wcześniej, chyba mogę powiedzieć że jest dobrze, ale nie na 100% bo dziś jest dość chłodno![]()
Chciałem normalnie spuścić paliwo przez kranik i kurwa nie mogłem, a jak dmuchnąłem w wężyk to poprawa następowała ale nie na długo, więc wymontowałem zbiornik i po odkręceniu kranika zobaczyłem same diamenty![]()
Po tej operacji zrobiłem prawie 90 km i wszystko było ok, ale zaznaczam było chłodno i 5% niewiadomej przyczyny rezerwujemy na zaś

- GREGOR
- Kontakt:
Gaźniki są bezpieczne, filterki które są przed kranikiem dają radę , jeśli chodzi o mycie gaziorów to miały kąpiel w myjce ultradźwiękowejYesvs666 pisze:Nie wyjaśnia to bynajmniej wpływu temperatury zewnętrznej na objawy, ale i nie musi- temperatura, jaka panowała wtedy może nie mieć żadnego znaczenia, bo po prostu taka była przy wystąpieniu objawów. Dziwne tylko, że najpierw moto dawało radę przejechać kilkanaście kilometrów, a potem tylko skoki co kilka km były, bo z taką porutą w filtrze to szok że jeździł w ogóle... Strach się bać co w gaźnikach siedzi. Jak masz dojście do jakiegoś lotniska to spróbuj kupić z 5 litrów lotniczego paliwa avgas100 od jakiegoś mechaniora i na tym pojeździć- wypłuka Ci ładnie gaźniki i oczyści instalację paliwową z rzepaku, który to jest niestety składnikiem obecnych paliw i osadza się gdzie się tylko da jak paliwko odparowuje.... Robi robotę bez rozbierania gaźnikówGREGOR pisze:Dokładnie to syf zatykający filterki kranika, piasek ,farfocle z resztek farby i h..j wie co jeszczeYesvs666 pisze:Czyli że paliwko?GREGOR pisze:Zrobiłem tak jak pisałem wcześniej, chyba mogę powiedzieć że jest dobrze, ale nie na 100% bo dziś jest dość chłodno![]()
Chciałem normalnie spuścić paliwo przez kranik i kurwa nie mogłem, a jak dmuchnąłem w wężyk to poprawa następowała ale nie na długo, więc wymontowałem zbiornik i po odkręceniu kranika zobaczyłem same diamenty![]()

- Yesvs666
- Kontakt:
Myjka ultradźwiękowa jest the best, patent z avgasem jest super, jak gaźniki są na moto
gaźniczek po tym paliwku czyściutki jak wczoraj składany. Abstrahując od pierdół technicznych- ważne że Moto śmiga, miałem 2 lata temu freewinda- podobne moto, niby fajnie się tym śmigało, ale jednak V2 pod dupą bardziej mi leży.

- GREGOR
- Kontakt:
Gotowa do jazdy, a jak daleko to się okaże

- GREGOR
- Kontakt:
Kolejny sezon ze mną, a że trochę doinwestowałem sprzęt mam nadzieję że posłuży. Motocykl w zeszłym roku zrobił pod moją dupą 4 tyś km, a służył głównie na dojazdy do pracy, czasem jakiś wypad w nieznane okolice, bezdroża delikatnie bo opony były na wykończeniu, dziś ma nowe buciki komplet z kiszkami K60, po za tym kompletny serwis olejowy itp. Czeka jeszcze na nowe tylne klocki, ale to nie jest pilne.
Zamontowałem gniazdo zapalniczki z podwójnym USB, oraz wskaźnikiem ładowania, to ten gadżet o którym wspomniałem
Zamontowałem gniazdo zapalniczki z podwójnym USB, oraz wskaźnikiem ładowania, to ten gadżet o którym wspomniałem

-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
bez lisiej kity i frędzli.....to nie jest prawdziwy motocykl ! 
Nie kusi zmiana malowania ?

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- bandit
- Kontakt:
No i piknie.
Ja też wczoraj poszalalem...
Zeszły sezon ViFeRka moja przejezdzila z minimalnym ładowaniem...jeżdżąc bez jednej żarówki H4 co by kiepski prąd oszczędzać...
Dobrałem się do kostki reglera ( wcześniej już chciałem regler kupić) a tu taki zonk. Wtyczka nadpalona, jeden przewód wypalony a drugi z 3 przerwany. Wtyczka wycięta , przewody na przedłużenie wstawione i zaizolowane i ładowanie wróciło do normy.
Zeszły sezon ViFeRka moja przejezdzila z minimalnym ładowaniem...jeżdżąc bez jednej żarówki H4 co by kiepski prąd oszczędzać...
Dobrałem się do kostki reglera ( wcześniej już chciałem regler kupić) a tu taki zonk. Wtyczka nadpalona, jeden przewód wypalony a drugi z 3 przerwany. Wtyczka wycięta , przewody na przedłużenie wstawione i zaizolowane i ładowanie wróciło do normy.
- GREGOR
- Kontakt:
Kusi Czarek, ale narazie nie mogę dwóch sprzętów unieruchomićCzarek-trike pisze:bez lisiej kity i frędzli.....to nie jest prawdziwy motocykl !

- GREGOR
- Kontakt:
Musiało się ładnie grzaćbandit pisze:No i piknie.

- GREGOR
- Kontakt:
Może ktoś chętny ???
https://www.olx.pl/oferta/aprilia-pegas ... BDHgo.html
https://www.olx.pl/oferta/aprilia-pegas ... BDHgo.html
- GREGOR
- Kontakt:
Ogłoszenie nie aktualne
Motorek ma nowego właściciela

Motorek ma nowego właściciela