Regulamin forum
Tutaj zamieszczamy zdjęcia i opis swojej trajki.
Napisz jak budowałeś swoją maszynę, jakie wykorzystałeś podzespoły, jakie napotkałeś trudności, czy i kto Ci pomagał, co planujesz jeszcze zmienić itp. Mile widziany link do galerii zdjęć i filmów.
OPISY TYLKO JEŻÐŻĄCYCH TRAJEK
Wszelkie inne posty będą usuwane.
Po zlocie poznałem dolegliwość omegi ,świece w kąpieli olejowej pomylonych parę podciśnień .W związku z powyższym pilnie poszukiwane pokrywy zaworów z vectry 2,5 aluminiowe .
Traja żyje zrobione cieknące pokrywy zaworów ,kable świece ,rozrządzik , wyjebany termostat , wtryski po czyszczeniu i sprawdzeniu wydajności ,nowa jedna sonda ,uszczelki kolektorów i jeden kolektor a przyczyną był ujebany przepływomierz .Zgroza co za silnik ,w każdym normalnym jak jebnie przepływka odpinam wtyczkę i jedzie ,bogaciej ale jedzie a łopel ? ni uja ,prycha kicha strzela ,trzy gary raz pięć - katastrofa .Jak mnie dalej będzie nerwić to jej zapodam ecumastera i będzie po problemie .Ale chodzi teraz ładnie i trza by gdzieś pyknąć co by się nie zastała
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sulkyrider pisze:Jak przepływka sieknie to świece dostają oleju?
Nie ogarniam tej niemieckiej motoryzacji
Troszkę zawile napisałem w silverado traja juz padła ,pierwsze co odkryłem to zalane świece olejem i byłem pewny ze to przyczyna , później juz jechałem po kolei a jako ze przepływka przeszło tysiak to została na koniec , no i po wymianie przepływki gada machina
bynio204 pisze:chwast wyrwany ,niestety wyrwany na szybko zamiennik nie pasuje ............... się okazało ze z Omegi A , Silverado na 4 kołach niestety.
Dawaj traje na lawecie. Mamy doświadczenie w polowej wymianie silnika to i z dyfrem poradzimy przejrzyj tylko OLX, po drodze na bank będziesz miał jakieś szroty