zetor pisze:nie wiem czy mi wcielo zalacznik czy co
chodziło mi o ta spawarke http://allegro.pl/dedra-spawarka-inwert ... 74799.html
pytam o ta bo mogę ja mieć za 50% ceny
ma HF mle czy darowac sobie i szukac cos innego
czy na poczatek brac pobawic sie pospawac jakies drobne zamowienaia a jak wyjdzie z praca brac inna
ma może trochę niski amperaż, ale w domu mam niski przydział mocy i bezpieczniki na odbiorze max 20A
jako plusy to :
- dość niski próg regulacji prądu spawania już od 10A
- regulacja pulsu
- funkcja opadania prądu
nie ma spawania zmiennym, ale Alu nie mam zamiaru spawać
dla mnie wystarczy
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
krobia pisze:adaś,Ty jako fachowiec polecił byś ta DEDRE,ale w cenie rzeczywistej,nie po rabatach Zetora.Warta tego czy szukać innej?
kurde jaki tam ze mnie fachowiec zwykły topidrut a o tej spawarce nic nie mogę powiedzieć bo nie urzywałem , w robocie zwykle urzywam sprzętu Kemppi albo Esab i to zwykle spawarki do orania po 24h
Wprawdzie nie lubię chińszczyzny , ale shermany akurat spawają dobrze, też mam jednego i można go śmiało polecić.
Poza tym firma Jarmata (sprzedawca z Twojego linku) to bardzo dobry sprzedawca - od lat u nich kupuję i nigdy z niczym nie było problemu .
winda pisze:masz racje.nie ważne jak sie nazywa zarobek.wazne ze jest.
marża mówi jaka wartosc procentowa ceny to zarobek.przy marży nawet gdy kupiłes za 1 zł a sprzedajesz za 100 zł to marża wynosi 99%.
15 lat w handlu ora psychikę ,dlatego się czepiam
dobra to sprawdzimy czy jestes trzeźwy
jak kupiłem przedmiot X za 1zł - a sprzedałem go za 1000zł (tysiac zł) to marża jaka? Pytam bo sam myslałem do tej pory jak Bombel i mnie zaciekawiłeś
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Luksky pisze:
jak kupiłem przedmiot X za 1zł - a sprzedałem go za 1000zł (tysiac zł) to marża jaka? Pytam bo sam myslałem do tej pory jak Bombel i mnie zaciekawiłeś
a co to za przedmiot??? bo mam wolne 10 plnów, to kupiłbym 10 szt i od razu sprzedał po 1000 (tysiaku) za sztukę
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
winda pisze:masz racje.nie ważne jak sie nazywa zarobek.wazne ze jest.
marża mówi jaka wartosc procentowa ceny to zarobek.przy marży nawet gdy kupiłes za 1 zł a sprzedajesz za 100 zł to marża wynosi 99%.
15 lat w handlu ora psychikę ,dlatego się czepiam
dobra to sprawdzimy czy jestes trzeźwy
99,9%
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
znalazłem zastępcze rozwiązanie na zakup spawarki
mam takową w robocie i w dodatku ze spawaczem
hhehehe
a jak co to narazie z wypozyczalni wezme za tak zwane dziekuje
"żyj a nie istniej"
"Nie ważne ile razy upadasz.
ważne, że potrafisz pić na leżąco"
buszowanie pisze:A ja dzisiaj kupiłem używkę, która przeżyje wszystkie chinolki i im podobne. http://allegro.pl/spawarka-ozas-faltig- ... 02197.html
Oczywiście rozmawiałem ze sprzedającym. Ma bajpasy i powoli likwiduje zakład.
mechanior pisze:dobry sprzęt, nie to co chińskie dziadostwo nawinęte aluminiowym drutem.
Ja też zawsze byłem przeciwny chińszczyźnie , ale ten scherman mnie mile zaskoczył .
Wziąłem go na próbę z możliwością zwrotu , jednak po próbach okazał się najlepszy na warsztacie