Oil pisze:to co zaplanowałem i miałem w głowie sprawdza się w 100 %
Oil dlaczego nie nie zrobiłeś tej poprzeczki dłuższej? Zamiast pieprzyć się z tymi zaślepkami wstawił bym go na całej szerokości zawieszenia i chyba połączenie było by pewniejsze. O drążek nie pytam mam nadzieję że Maciej mija się z prawdą,chociaż podobno jeżeli chodzi o dłuto i drążki to jest ekspertem.
Oil pisze:to co zaplanowałem i miałem w głowie sprawdza się w 100 %
Oil dlaczego nie nie zrobiłeś tej poprzeczki dłuższej? Zamiast pieprzyć się z tymi zaślepkami wstawił bym go na całej szerokości zawieszenia i chyba połączenie było by pewniejsze. O drążek nie pytam mam nadzieję że Maciej mija się z prawdą,chociaż podobno jeżeli chodzi o dłuto i drążki to jest ekspertem.
nie mogłem porzeczki zrobić dłuższej z względu na kształt otworu który zaślepkami zasklepiłem to raz dwa wtedy wal by wypadał w tej poprzeczce tak ta belka w 4 miejscach wspawywana będzie a nie w2 to jest zabieg przemyślany w celu usztywnienia
Ostatnio zmieniony 05 lis 2011, 12:17 przez El Kopyto, łącznie zmieniany 1 raz.
miał być bak od mz ale będzie od urala troszkę bardziej przesunięty na stronę z filtrem oleju na Lini zgrzewu- spawu będzie cięty {ma to być atrapa pod nim filtr powietrza a otwór wlewowy będzie zasklepiony tylko muszę uzbierać na szlifierkę miały być opony 195 r15/65 będą 195r15/50 bo dostałem za friko takie i takie i stwierdziłem ze te 65 za wysokie itp itd Zostało zmienione ustawienie dolnej kołyski i silnika bo było krzywo podstawione pod ścianę dla równego ustawienia za pomocą poziomnicy laserowej silnik na jedna stronę jest szerszy uprzedzam no i dyfer w omedze jest na jedna stronę bardziej przesunięty(pod silnik wsadziłem butelkę z woda i tak go po ścianę przetoczyłem}
tak będzie niżej bo teraz opiera się na gaźniku a tak gaźnik będzie schowany praktycznie ten bak będzie taki szeroki jak silnik(a gaźnik bym chciał zmienić na webera od starszego uno nie od cc900 tak jak mi na forum opla radzili mój pęknięty i nie kompletny w tym gaźniku od uno jest rura filtra do gaźnika przy krencana}
oj działam działam było by szybciej jakbym miał szlifierkę kątowa Dziś ciolem renczna piłka bak trochę ręce wysiadają NIE SZTUKA JEST NARZEKAĆ ZE NARZĘDZI SIĘ NIE MA SZTUKA JEST ZROBIĆ TYM CO JEST-
Oil pisze:oj działam działam było by szybciej jakbym miał szlifierkę kątowa Dziś ciolem renczna piłka bak trochę ręce wysiadają NIE SZTUKA JEST NARZEKAĆ ZE NARZĘDZI SIĘ NIE MA SZTUKA JEST ZROBIĆ TYM CO JEST-
Też jestem pod wrażeniem jak nasz wielebny Winda. Zawsze podziwiam ludzi , którzy potrafią zrobić z igły widły.
OIL , widać że bardzo chcesz zbudować swoją traję i napierdzielasz ręcznie , ale żeby ułatwić Ci robotę to mam dla Ciebie prezent w postaci szlifierki kontowej . Jest stara ale chodzi , jeżeli ją chcesz podaj adres wysyłki na pw.
Chętnie wyślę Ci ją bez żadnych opłat i będzie mi miło jeżeli pomoże Ci w pracy.