Wiktor pisze:tam nikt tak daleko się nie posunął
chyba ze sam![]()
Słuszne spostrzeżenie

Wiktor pisze:tam nikt tak daleko się nie posunął
chyba ze sam![]()
pewnie na innym forumSulkyrider pisze:Poduszki silnika mógł dać nowe. Swoją drogą, niedawno widziałem na żywo traje w technologii stealth.
sie wymiaruje, jak skończę to przedstawię do oceny, na razie zakupiłem przednią piastę z E-39 na której to wszystko chcę oprzećadaśko pisze:ty lepiej pokaż jaki zawias na przodek szykujesz
Wiktor pisze:cieple poklepywanie po plecach
JAPIERDOLE
Też mi się tak wydaje , wystarczy dopasować średnicę i skok gwintu.dark pisze:sklep z częsciami do traktorow ok 15zł
dzięki za namiar, zawsze to tylko połowa tamtegopawlikTrike pisze:tu znalazłem za mniej niż połowę
Możesz dać jakieś poglądowe fotoSulkyrider pisze:Mam ciut większy na zbyciu, 2-20 bar z pokrętłem i stykiem podwójnym - no i nc, jak pasi to Twój.
tez podepnij jakieś foto bo w sumie zawory mam już wybrane, ale może się ten Twój nadabandit pisze:Junkers kombinujesz pneumata? Jeśli to jest to o czym kiedyś rozmawialiśmy, to może potrzebujesz zawór upustowy/dopełniający- czy jak to się zwie to poduch?
jak wszystko spasuje to traja będzie na pneumatyku, na razie gromadzę wiedzę i już powoli graty i rozwiązaniaArgus pisze:Junkers a po co Ci regulacja cisnienia czujnika ??
co wykombinowałes ?
Właśnie, bez zaworów poziomujących się nie obejdzie bo wtedy zabawa z powietrzem staje się niebezpieczna jeśli chodzi o pojazdy kołowe, nie mają one wpływu na regulację ciśnienia, ale pilnują żeby pojazd czy kabina w ciężarówkach za bardzo się nie wychylały.bandit pisze:Junkers w Manach widziałem rozwiązanie do poduszek powietrznych, regulatory cisnienia, a raczej zawory poziomujące. Ale o to pewnie Ci nie chodziło.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości