Przedstawiam moja trajeczke,obiecane dawno temu fotki z budowy. Przepraszam ze tak późno ale miałem problemy natury technicznej. Proszę o sugestie i krytykę, to moje pierwsze dziecko więc bądźcie łaskawi
Idę własną drogą ,bo tylko taką znam.
... _ _ _ ...
ładnie, ładnie, moim zdaniem lagi jak najbardziej mogą być, oryginalne, a przecież o to chodzi w tym sporcie , a jak to będzie amortyzowane ? jak trapez ?
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
Panowie na konstruowanie trapezika to ja jeszcze za "młody " jestem, myślę o wahaczu, a rureczki 1" maja.
Mam jeszcze pytanko... czy wahacz montować na tulejach gumowo-metalowych czy nie, podzielcie się wiedzą bo moja skromniejsza w zasadzie jestem waszym uczniem
a i czy ma któryś z kolegów ,a właściwie nie ma z przodu hamulca ? czy to w ogóle dopuszczalne
... _ _ _ ...
Sulkyrider pisze:Ciekawa koncepcja przedniego zawiasu moim zdaniem będzie ok.
Dzięki którejś nocy mi się przyśniło i sąsiadów flexą molestowałem o 2 w nocy
ale oni już wiedzą ze do najnormalniejszych we wsi to ja nie należę i obyło się na telefonach
... _ _ _ ...
pawlikTrike pisze:ładnie, ładnie, moim zdaniem lagi jak najbardziej mogą być, oryginalne, a przecież o to chodzi w tym sporcie , a jak to będzie amortyzowane ? jak trapez ?
Aleście mnie podbudowali chłopaki, jesteście pierwszymi którzy oglądają moja wydumke.Poleciał bym do garażu, ale w tym Łopatynie to zaraz by mnie lincz czekał a jeszcze maleństwa nie ochrzciłem.
i tak już sąsiadka mówiła że jakąś bimbrownie produkuje,po nocach
... _ _ _ ...
krzysiek1105 pisze:Panowie na konstruowanie trapezika to ja jeszcze za "młody " jestem, myślę o wahaczu, a rureczki 1" maja.
Mam jeszcze pytanko... czy wahacz montować na tulejach gumowo-metalowych czy nie, podzielcie się wiedzą bo moja skromniejsza w zasadzie jestem waszym uczniem
a i czy ma któryś z kolegów ,a właściwie nie ma z przodu hamulca ? czy to w ogóle dopuszczalne
Ja w wahaczu stosuje tuleje metalowo-gumowe
ale są różne szkoły
Hamulec z przodu w trajce z silnikiem z tyłu to tylko wyposażenie na sztukę
ale być musi, zależy też ty chcesz rejestrować na moto czy na samochodowy inny
krzysiek1105 pisze:Panowie na konstruowanie trapezika to ja jeszcze za "młody " jestem, myślę o wahaczu, a rureczki 1" maja.
Ja w wahaczu stosuje tuleje metalowo-gumowe
ale są różne szkoły
Hamulec z przodu w trajce z silnikiem z tyłu to tylko wyposażenie na sztukę
ale być musi, zależy też ty chcesz rejestrować na moto czy na samochodowy inny
No ja w zasadzie to bym chciał na samochodowy inny, ale przepisy w tym kraju są tak zagmatwane i często zmieniane ze nie wiem czy się da.A napęd będzie na malaczu poczciwiaczku, to znaczy ze jakbym dal jakąś kolwiek tarczkę z zaciskiem to przegląd przejdzie?
... _ _ _ ...
pomysł na zawias fajny.
koło chyba od jawy.po co ci tarcza/prosciej bęben.już masz.przód i tak tylko na zarejestrowanie.ja nie miałem w starej trajce i w nowej też nie mam.
jak bedą chcieli dowód zabrać to zabiorą za wydechy.
urzywam takich samych wkretaków.zajebiste.nie da się ich złamać bo sie wyginają.chyba z cyny.
fajna koncepcja ale ten fotel kierownika byś zmienił
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
winda pisze:pomysł na zawias fajny.
koło chyba od jawy.po co ci tarcza/prosciej bęben.już masz.przód i tak tylko na zarejestrowanie.ja nie miałem w starej trajce i w nowej też nie mam.
jak bedą chcieli dowód zabrać to zabiorą za wydechy.
urzywam takich samych wkretaków.zajebiste.nie da się ich złamać bo sie wyginają.chyba z cyny.
fajna koncepcja ale ten fotel kierownika byś zmienił
Winda masz racje, ten fotel to porażka już wylądował na złomowisku,ale nie mam koncepcji jaki fotelik zrobić. A co sądzisz o tym wahaczu?
O podpowiedzi i opinie proszę również pozostałych Trajkersów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... _ _ _ ...
WiseBlade pisze:w sumie to ja sie nie znam ale chyba za duze wychylenie tego kola do przodu, no ale to niech sie ezperci wypowiedza na ten temat
Wlaśnie tego w zasadzie się obawiam i dlatego pytam bardziej doświadczonych konstruktorów, bardziej "oblatanych" w temacie... na tym etapie jeszcze nic straconego,wytne mocowanie tulei i wspawam bliżej osi,może ktos robił podobny zawis i ma doświadczenie jak to sie bedzie zachowywać w realu.
... _ _ _ ...
moim zdaniem nie musi być żle , niemasz jeszcze półek lub elementów które bedą za nie służyły, bo to ich kształt , wyprzedzenie półki (sztycy) i kąt głowki wpłyną ostatecznie na geometrie przodu a jak to ustawić to pisze gdzieś w dziale rama i zawieszenie . hmmm samo cięcie mocowań tulei niemusi być konieczne możesz ( wsumie chyba) obrucić lagi i moc. tulei pujdzie a to bardziej w przód ato w tył