Witam
-
- Kontakt:
Witam
Jestem nowy na forum.
Mam naimę Artur i pochodzę z gór a dokładnie z Gminy Czorsztyn.
Na trajach jeździłem od 1993r.
To co miałem: Garbus 1,6 , Alfa 1,5, NSU 1,2 , Rewaco 2,0
Trzy pierwsze miały zarombisty wygąd, natomias Rewaco doskonałą trakcję.
Posiadam teraz jednoślady, ale jak ktoś raz wsiądzie na trike to już tak zostanie.
Wiem że macie odmienne zdanie co do budowy trike na motocyklu ale chcę coś takiego zrobić
i o ile wiem jak bedzie wyglądać to proszę o pomoc od czego zastosować dyfer. Trike ma być na Vulkanie 1500.
Pozdrawiam wszystkich
Artur z gór
Posiadam teraz jednoślady, ale jak ktoś raz wsiądzie na trike to już tak zostanie.
Wiem że macie odmienne zdanie co do budowy trike na motocyklu ale chcę coś takiego zrobić
i o ile wiem jak bedzie wyglądać to proszę o pomoc od czego zastosować dyfer. Trike ma być na Vulkanie 1500.
Pozdrawiam wszystkich
Artur z gór
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Re: Witam
Witaj.
Nic co 3 ślady zostawia nie jest złe.
Jeśli nie będzie to motocykl z osią zamiast tylnego koła to może całkiem dobrze wyglądać.
Właśnie, jaki masz plan? Ramę od podstaw budować czy zrobić "dostawkę"
Vulkan jest pędzony walem, więc pewnie jakiś dyfer samochodowy podejdzie.
Nic co 3 ślady zostawia nie jest złe.
Jeśli nie będzie to motocykl z osią zamiast tylnego koła to może całkiem dobrze wyglądać.
Właśnie, jaki masz plan? Ramę od podstaw budować czy zrobić "dostawkę"
Vulkan jest pędzony walem, więc pewnie jakiś dyfer samochodowy podejdzie.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
- wataha_zeberko
- Kontakt:
Gryfino - zachodniopomorskie wita.
- mały
- Krótki opis: P/G.
- Kontakt:
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
- mechanior
- Member
- Kontakt:
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
- WiseBlade
- Kontakt:
- WiseBlade
- Kontakt:
U mnie w Anglii pełno takich jeździ z moto Podobają mi się nawet większość to ze ścigaczy zrobione ale taki na Vulkanie 1500 to niezłe cacuszko by byłoArtur Szpałek pisze:

- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
dyfer to w sumie z większości tylnonapędówek podejdzie, jest tylko taka kwestia że sam kardan z moto jest zabudowany bardziej na jedną stronę więc rozważyć można przynajmniej dwa rozwiązania, albo dyfer będzie przesunięty do osi kardana, ale wtedy przynajmniej jedna półoś musi być dorobiona pod wymiar i całą resztę mocowania i połączenia z ramą musisz wyspawać, albo będziesz rzeźbił w stronę ustawienia dyfra symetrycznie lub zastosowania całego tylnego zawiasu np z bmw, merca lub forda i w tym wariancie do wykonania zostanie połączenie ramy z belką, co na pierwszy rzut oka wydaje się łatwiejsze, ale czeka cię zmiana przy kardanie więc nic pewnego (pamiętaj tylko żeby zrobić to z głową co by się nie urodziła jakaś "chińska rurka"), w każdym bądź razie rozeznaj temat przełożeń w mostach i szukaj "szybszych"Artur Szpałek pisze:.................. co do budowy trike na motocyklu ale chcę coś takiego zrobić
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- agramer1966
- Krótki opis: *ASSISTANCE*
- Kontakt:
Mazury witają ... a tu par fotek na powitanie.
http://www.californiasidecar.com/trikes ... kruze.html Na górę masz przykład półosi dorobiona pod wymiar
http://www.californiasidecar.com/trikes ... kruze.html Na górę masz przykład półosi dorobiona pod wymiar
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga: światełko na końcu tunelu jest wyłączone z powodu oszczędzania energii.
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
w obu przypadkach środkowe błotniki do wyrzucenia, chyba że montują tam dojazdówki 

nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
O tym właśnie wspominałem.junkers pisze:w obu przypadkach środkowe błotniki do wyrzucenia, chyba że montują tam dojazdówki
Bardziej spierdolić się tego nie dało.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- Iron Maiden
- Kontakt:
- maciey
- Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
- Kontakt:
Sulky,znawcy tematu potwierdzą że taką maszynką Ty musisz się przejechać!Sulkyrider pisze:O tym właśnie wspominałem.junkers pisze:w obu przypadkach środkowe błotniki do wyrzucenia, chyba że montują tam dojazdówki
Bardziej spierdolić się tego nie dało.
A wszystko co spierdolone odpadnie i będzie git

A i jeszcze mam paskudnego sąsiada! Przejedziesz się na jego żonie?

Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...
Niekoniecznie z tą samą...
- sekuwawa
- Kontakt:
Cześć,Artur Szpałek pisze:Jestem nowy na forum.
Pozdrawiam wszystkich
Artur z gór
ja też mam Vulcana i planowałem na nim trajkę, ale w końcu zrezygnowałem bo żeby to ładnie wyglądało to za dużo by trzeba zmienić. Jak chcesz to mam nawet wahacz do Vulcana który planowałem wykorzystać do budowy trajki. Z dyfrem jest o tyle trudno że trzeba szukać takiego co się kręci w przeciwną strone w stosunku do większości. Dyfer jakiś od AUDI musi być.
Pozdro
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
dyfer zawsze można obrócić do góry nogami, co najwyżej przerobić trzeba będzie odpowietrzeniesekuwawa pisze:.................... Z dyfrem jest o tyle trudno że trzeba szukać takiego co się kręci w przeciwną strone w stosunku do większości. Dyfer jakiś od AUDI musi być........