Witam
- mechanior
- Member
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Witam
kolejne pytanie czy jakbym zastosował widelec i póleczki z CZ czy głowke ramy mogę tez wycią z CZ czy lepiej zagdać z kimś z forum co by nówke zrobił niesmiganą
-
- Kontakt:
tylko nie wiem czy głowka od niego bedzie pasoewała pod wiidelec CZ muszę w końcu go pomierzyć i sprawdzić tylko nie wiem co bo jestem zielony w tym temacie
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
zawieszenie montujesz do półek a nie do główki wiec nie ma to znaczeniarobertgliwice pisze:tylko nie wiem czy głowka od niego bedzie pasoewała pod wiidelec CZ muszę w końcu go pomierzyć i sprawdzić tylko nie wiem co bo jestem zielony w tym temacie
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
-
- Kontakt:
ale ja mam te pólki z CZ cały przód chiałem zadoptować z CZ nie wiem tylko czy to odbry pomysł jest
- bandit
- Kontakt:
Zmierz średnicę sztycy w półkach i długość główki ramy. Podejrzewam, że tam będzie 30 mm srednicy i długość jakieś 190-195 mm. Nie myślałeś o przodzie od Japonii? Przede wszystkim jest mocniejszy, i stabilniejszy, Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w dobrych pieniądzach, a praca będzie o niebo lepsza niż na CZ.
-
- Kontakt:
ale o to właśnie chodzi z CZ mam i tak jak poprzednik pisał ma około 30 mm średnicy sztyca a odległość między pólkami jakieś 195 mm tylko brakuje mi śrubek do przykręcenia lag już nie pamiętam jakie tam miały być, może jakaś podpowiedz jak dobrać koło do przodu co by weszło miedzy lagi, a główkę to chyba najlepiej będzie wyciąć z jakieś starej ram z cz czy do tokarza
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Toczyć. Tylko toczyć. Albo kupić gotową.robertgliwice pisze:ale o to właśnie chodzi z CZ mam i tak jak poprzednik pisał ma około 30 mm średnicy sztyca a odległość między pólkami jakieś 195 mm tylko brakuje mi śrubek do przykręcenia lag już nie pamiętam jakie tam miały być, może jakaś podpowiedz jak dobrać koło do przodu co by weszło miedzy lagi, a główkę to chyba najlepiej będzie wyciąć z jakieś starej ram z cz czy do tokarza
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
-
- Kontakt:
kolejne pytanie
bo tak jak pisałem ostały mi się tylko po CZ tylko lagi, pólka dolna jest ze sztycą i górna jakieś pierścienie wyglądają jak pod łożyska, ma ktoś może schemat jak było to składane oryginalnie w cz bo kopie po necie już 3 godziny i nie umie znaleźć. bo mam tylko jena nakrętkę a pono były dwie jeną się montowało pod górna polkę i dopiera na to przychodziła górna pólka .
powoli gromadzę dalsze części do traki wiec możne w maju już będą pierwsze kawałki ramy poskładane, czasu nie brakuje ino polskich złotówek
bo tak jak pisałem ostały mi się tylko po CZ tylko lagi, pólka dolna jest ze sztycą i górna jakieś pierścienie wyglądają jak pod łożyska, ma ktoś może schemat jak było to składane oryginalnie w cz bo kopie po necie już 3 godziny i nie umie znaleźć. bo mam tylko jena nakrętkę a pono były dwie jeną się montowało pod górna polkę i dopiera na to przychodziła górna pólka .
powoli gromadzę dalsze części do traki wiec możne w maju już będą pierwsze kawałki ramy poskładane, czasu nie brakuje ino polskich złotówek

-
- Kontakt:
a może jest jakiś tokarz na forum i umiałby mi zrobic taka głowke ?
-
- Kontakt:
tak ale te co ma costoma to nie beda pasowały pod półke i sztyce którą mam, musiał by ekstra dal mnie toczyć
-
- Kontakt:
kolejne pytanie dla cierpliwych jak nie z CZ to z czego dobrać przednie pólki i sztyce co by pasowało pod którąś z głowek ramy od costuma ??? z jakiego motoru
)

- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
moje skromne zdanie jest takie że najtaaniej jest poczekać i odłożyć kase na takie połki jakie sie mażą a nie kombinować z cz czy z jawy albo innego motongu .Głowki ramy lepszej i tańszej jak ta od Customa nie kupisz , wyrysować połeczki zrobić szablon ,poszukać materiału na złomowisku, czasami trafi sie prawdziwy skarb
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
-
- Kontakt:
ja jestem skłonny na sugestie bo i tak mam czas jak na razie gromadzę dopiero graty a długosciowo jaką od costuma bo on ma tam trzy długosci
)

- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
adamnor pisze:ja też kombinowałem żeby było najtaniej a poźniej i tak wyszło drożej bo mi sie nie podobało
jedna ze złotych myśli - "Budowniczych Trajek"

Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
-
- Kontakt:
silnik już mam zdobyłem za 0,5 bolsa 

-
- Kontakt:
polska oryginał z biedronki
teraz czyszczenie silnika aby wyszło z którego roku co by skrzynie dobrać, ale myślałem ze mi kręgosłup pęknie jak go z bagażnika wyciągałem silnik oczywiście