Japrzem Trike
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Re: Japrzem Trike
Japrzem.jedyne co mi przychodzi do głowy : jestem z Ciebie dumny!!
Podziwiam Cie za upór , dążenie do celu i za to że byleś na naszych wszystkich spotkaniach.Jak by nie ty to Mały nadal parkował by u Marynarza.
Wklej liste drobiazgów jakich ci brakuje.rózne rzeczy walaja nam się po garażach.sam się dzis potknąłem o jakąs trajke w garażu.no to sobie odpaliłem.
Podziwiam Cie za upór , dążenie do celu i za to że byleś na naszych wszystkich spotkaniach.Jak by nie ty to Mały nadal parkował by u Marynarza.
Wklej liste drobiazgów jakich ci brakuje.rózne rzeczy walaja nam się po garażach.sam się dzis potknąłem o jakąs trajke w garażu.no to sobie odpaliłem.
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Zawsze miałem szacuneczek dla ludzi którzy z igły robią widły . Ty się do takich zaliczasz a przykład sam podałeś z tą zaginarką.
Na wiosennym zlocie jesteś trają , nie widzę innej możliwości .Wiemy że masz ciężko a mimo to idziesz do przodu .
Napisz co potrzebujesz
poszperamy w garażach.
Na wiosennym zlocie jesteś trają , nie widzę innej możliwości .Wiemy że masz ciężko a mimo to idziesz do przodu .
Napisz co potrzebujesz

Omne Trinum Perfectum.
-
- Krótki opis: *TRAJKERS*
- Kontakt:
No ladnie jedziesz panie tylko tak dalej to na wiosne pomykasz
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
Japrzem, zrób prosze listę czego Ci brakuję. Zrobimy inwentaryzacje u siebie i może co nie co się znaleźć.....
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
-
- Kontakt:
Dziękuję Panowie wiem że mogę liczyć na Was a to wiele pomaga a szczególnie Wasz doping
W wolnej chwili zrobię listę choć wydaje mi się że tak wiele rzeczy mi nie brakuje ale muszę pomyśleć ale to w wolnej chwili bo teraz walka z białym szaleństwem które nas ogarnęło nie pozwala na wizytę w garażu a po za tym żona jest po szpitalu więc oprócz czasowego bycia jedynym żywicielem mam wiele innych spraw na głowie
Myślę że części to wielu mi nie jest potrzeba, problemem jest w tej chwili dla mnie wykonanie kilku istotnych dla mnie rzeczy a jak wiadomo usługi nie są tanie i to szczególnie wykonanie jednostkowych detali a nie mam żadnego zaprzyjaźnionego warsztatu ani fachowca,
sen z powiek spędzają mi min
1 dystanse do kół bo bez nich nie mogę założyć kółek i zadziałać nad błotnikami i ich mocowaniem
2 półka szt 1 bo do mojej nie mam jak przymocować kierownicy
3 ew wytoczyć jakieś podnóżki i dzwignie
takich rzeczy jeszcze kilka by się znalazło ale te są dla mnie najtrudniejsze do zrealizowania na chwilę obecną a tak szczerze to gdyby ktoś miał możliwość wykonać dla mnie takie rzeczy i ewentualnie podliczył mnie niezbyt surowo to miałbym niezmierny dług wdzięczności, oczywiście nie wszystko na raz tylko jakoś etapami żebym mógł się wypłacić
Na chwilę obecną nie ma pośpiechu bo przy karosie mam jeszcze wiele do zrobienia a pomimo aury muszę ją co jakiś czas odwiedzić i popieścić
smarując czule olejkiem
żeby ją ruda do wiosny nie wpierdoliła bo garaż mam nieocieplony z płyt i wilgoć tam jak cholera
W wolnej chwili zrobię listę choć wydaje mi się że tak wiele rzeczy mi nie brakuje ale muszę pomyśleć ale to w wolnej chwili bo teraz walka z białym szaleństwem które nas ogarnęło nie pozwala na wizytę w garażu a po za tym żona jest po szpitalu więc oprócz czasowego bycia jedynym żywicielem mam wiele innych spraw na głowie
Myślę że części to wielu mi nie jest potrzeba, problemem jest w tej chwili dla mnie wykonanie kilku istotnych dla mnie rzeczy a jak wiadomo usługi nie są tanie i to szczególnie wykonanie jednostkowych detali a nie mam żadnego zaprzyjaźnionego warsztatu ani fachowca,
1 dystanse do kół bo bez nich nie mogę założyć kółek i zadziałać nad błotnikami i ich mocowaniem
takich rzeczy jeszcze kilka by się znalazło ale te są dla mnie najtrudniejsze do zrealizowania na chwilę obecną a tak szczerze to gdyby ktoś miał możliwość wykonać dla mnie takie rzeczy i ewentualnie podliczył mnie niezbyt surowo to miałbym niezmierny dług wdzięczności, oczywiście nie wszystko na raz tylko jakoś etapami żebym mógł się wypłacić
Na chwilę obecną nie ma pośpiechu bo przy karosie mam jeszcze wiele do zrobienia a pomimo aury muszę ją co jakiś czas odwiedzić i popieścić

Trzy koła... jedno życie...
-
- Kontakt:
Użyłem czarnej 0,8 gdyż moim zdaniem dość dobrze się obrabia ale gdybym miał leprze zaplecze warsztatowe to użyłbym 1 i wówczas nie robiłbym zbyt rozbudowanego stelaża bo blacha dałaby większą sztywność ,no ale w moim przypadku 0,8 położona na szkielecie z kątowników i płaskownika była dla mnie wygodniejsza do obróbki i tańsza
- custom
- Member
- Kontakt:
To fakt , im grubsza tym sztywniejsza i nie trzeba robić mocnego szkieletu . U mnie jest blacha 1,5 mm stelaż to dwa profile ,
super sztywna konstrukcja wychodzi i do spawania lepsza.
super sztywna konstrukcja wychodzi i do spawania lepsza.
Omne Trinum Perfectum.
-
- Kontakt:
Japrzem pełen szacun zajebiście wyszła Ci ta karoca tak trzymaj i nie bój się krytyki bo chyba nikt nie będzie próbował Cię krytykować a jeśli chodzi o odległości między nami to jest problem 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Fotki robione w pośpiechu ale gdyby było trzeba to zrobie dokladniej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mechanior
- Member
- Kontakt:
japrzem , wklej rysunek tych dystansów co potrzebujesz to w przyszłym tygodniu ci takie wytoczę.japrzem pisze:Dziękuję Panowie wiem że mogę liczyć na Was a to wiele pomaga a szczególnie Wasz doping
Na chwilę obecną nie ma pośpiechu bo przy karosie mam jeszcze wiele do zrobienia a pomimo aury muszę ją co jakiś czas odwiedzić i popieścićsmarując czule olejkiem
żeby ją ruda do wiosny nie wpierdoliła bo garaż mam nieocieplony z płyt i wilgoć tam jak cholera

Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Moja stajnia
maluchy i ich kolejne wcielenie- trajka czy trajka i kolejni dawcy- maluchy

maluchy i ich kolejne wcielenie- trajka czy trajka i kolejni dawcy- maluchy

- mechanior
- Member
- Kontakt:
ok tylko postaraj się w miarę szybko bo mam trochę luzu w robociejaprzem pisze:ok mechanior wkleję tylko muszę poszukać
- agramer1966
- Krótki opis: *ASSISTANCE*
- Kontakt:
Japrzem od mnie masz 110% szacunku

Uwaga: światełko na końcu tunelu jest wyłączone z powodu oszczędzania energii.
Dzięki Japrzemku niezły kawałek żelastwa ,ale i tak zabardzo nie łapie jak to działa. No,no niezła kolekcja po części do przema 

- Wiktor
- Kontakt:
mechanior coraz bardziej widac ze TU jest Twoj dommechanior pisze:ok tylko postaraj się w miarę szybko bo mam trochę luzu w robociejaprzem pisze:ok mechanior wkleję tylko muszę poszukać
Szacunek
idą zmiany
- custom
- Member
- Kontakt:
Od samego początku tak myślałem .Wiktor pisze:mechanior coraz bardziej widac ze TU jest Twoj dommechanior pisze:ok tylko postaraj się w miarę szybko bo mam trochę luzu w robociejaprzem pisze:ok mechanior wkleję tylko muszę poszukać
Szacunek
Mechanior to człek z jajami.
Omne Trinum Perfectum.
- mechanior
- Member
- Kontakt:
dzięki panowie, jak mogę i mam możliwości to zawsze chętnie pomagam, a jeśli chodzi o drugi dom to z całą pewnością tu go znalazłem bo na co dzień mam kontakt z tyloma durniami,a tu zawsze można porozmawiać z kimś na wspólny temat. i nawet wypić przy kompie można. ( już nie mogę się doczekać zlotu na swojej traji ).
-
- Kontakt:
Mechanior mam tylko taki szkic, te dystanse mają centrować tarczę z piastą i felgę, daj numer tel na pw to zadzwonię i ew ustalimy co i jakmechanior pisze:ok tylko postaraj się w miarę szybko bo mam trochę luzu w robociejaprzem pisze:ok mechanior wkleję tylko muszę poszukać
szkic może niezbyt profesjonalny ale może się komuś przydać bo dotyczy połączenia piasty malucha z tarczą od poloneza(starego typu) rozstaw 4x98 i alufelgą o rozstawie 4x100
- custom
- Member
- Kontakt:
- mechanior
- Member
- Kontakt:
ok, nie powinno być problemu z rozstawem 4x4 , ja u siebie miałem rozstaw 5x6 i myślałem że szlag mnie trafi przy frezarce jak z chuja nie mogłem pogodzić tych rozstawów ale w końcu uznałem że jedną śrubę z felgi mogę sobie odżałować, w końcu są z ciężkiego terenowego pajero to nic się nie stanie. na pięciu też będzie dobrze.