Deutz jest dobry w dieslu ale do...... maszyny przemysłowej typu widlak, ładowarka, itp. Spalanie paliwa liczy sie w litrach na motogodzinę i nie jest wcale małe Poza tym co chcesz asfalt nim zawijać wokół kół? to potwory są......
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Oj i tu sie nie zgodze.
Moj sasiad mial Aro z silnikiem od C360(podobna charakterystyka niz opisany przezemnie deutz)
Silnik byl tak elastyczny ze grzechem bylo dawac mu sporo gazu a spalal ok 9-10 litrow..Na pojemnosc rzedu trzech litrow to swietny winik wg mnie:)
Ale taki silnik wazy sam ok 800kg...
Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz również mądrze pytać.
A jak widzicie silnik od audi?Ten 2.2,lub 2.3 i do tego automat...Można by to (tak mi się wydaje) dać na tył,tzn pod dupę .Silniki nie do zamordowania.
Fakty zazwyczaj są proste.Świetnie nadają się do naginania...
Czarek ma racje, strasznie długi jest ten silnik, w audi 80 nawet chlodnice wkladali z boku przy tm motorze bo z przodu miejsca brakowalo, lepsza V6 bo krótka i tak samo nie do zajechania.
A ja nareszcie trafiłem na "swój" silnik: Citroen GS 1100, bokser chłodzony powietrzem. Pod tym linkiem (http://pansin-trajka.blogspot.com/2009/ ... -1300.html ) umieściłem kiedyś fotki takiego silnika. Z tym, że ja mam oryginalną skrzynię biegów. W przyszłym tygodniu wkładam go w ramę. Zgodnie z przyjętym założeniem silnik będzie z przodu.
no własnie i tu jest problem bo chce silnik z przodu. mam skrzynie z motocykla BMW K 1200 rs. tylko sie zastanawiam czy ta skrzynia poradzi sobie z dużo wiekszym momentem obrotowym??no i czy da rade połaczyć ja z tym silnikiem.
Bokser z przodu bardzo mi się podoba. Dlatego składam właśnie taką trajkę. Jednak dopiero po włożeniu silnika do ramy wyszło mi, że jest spory problem z ... nogami. Pojawiły się dwie opcje: jechać w bardzo szerokim rozkroku, albo przesunąć siodło do tyłu wydłużając trajkę. Ja wybrałem to drugie rozwiązanie.