Doman pisze:Świetna linia trajki , właśnie taka mi chodzi po głowie . Twoje zdjęcia z prac bardzo mi pomogą przy budowie mojej . Mam pytanie do sprawy konstrukcyjnej miejsca kierownika . Czy można je obniżyć jeszcze bardziej czy to już jest limit bo przeszkadza wodzik który wchodzi do skrzyni od zmiany biegów ? Gdyż chciałbym siedzieć jak najniżej a siedzenie mam od skutera Piaggio X9 .
Dzięki Doman , cieszę się że ci się podoba. Mam właśnie założoną dzwignię zmiany biegów i mogę stwierdzić że można śmiało opuścić miejsce kierownika nawet o jakieś 10 cm a może i więcej to zależy jak zamocujesz dzwignię i to całe ustrojstwo które troszkę zajmuje miejsca, ja przymierzając się ustaliłem taką wysokość na siedzisko by było mi dosyć wygodnie siedzieć a dodatkowo mam zamiar umieścić w tym tunelu obok wodzika pompę hamulcową i sprzęgłową. Wiele zależy od tego jakiej jesteś postury, wzrostu itp i jaką pozycję podróżną chcesz uzyskać np wygodną leżącą z dobrym podparciem pleców czy bardziej ekstremalną

dla twardzieli jak np nasz sympatyczny kolega mały

(Mały mam nadzieję że nie masz mi za złe, osobiście chciałbym mieć podobną pozycję ale to niestety nie na moje plecy

) w ten sposób musiałem wybrać kompromis a jak wyjdzie to się okaże

nie nastawiam się na leżenie

a i przy moim dość krótkim przednim zawieszeniu to chyba wyglądałoby nieco komicznie.
Jeśli moje zdjęcia są w stanie ci pomóc to cieszy, tutaj są ludzie otwarci i z pewnością pomogą(na 100% mogę to potwierdzić) więc jeśli masz jakieś wątpliwości to śmiało pytaj
Trzy koła... jedno życie...