Trajka Szwagiersi
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
Re: Trajka Szwagiersi
podoba mi sie
tylko mam pytanko czy tu ( zaznaczenie ) rama była spawana?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Ja mam uwagę do przedniego zamieszenia, mianowicie przy takim układzie i silniku z tyłu to raczej nie będzie dobrze pracować, rozwiązanie tego zawiasu wzoruje się na Boom-ie, a nie do końca jest poprawnie kopiowany, oś podparcia wahacza jest dużo wyżej od osi koła, co za tym idzie składowa pozioma siły działająca na wahacz jest tak duża, że nie przeniesie się na amory i lagi będą pracowały na zginanie, dodatkowo mała masa z przodu nie wymusi dobrej pracy całości.
Przeglądnijcie gotowe rozwiązania na Boom-ie albo springerze, zasada pracy jest wspólna dla obu a co za tym idzie proporcje też.
Dla zobrazowania: http://www.swissmotos.ch/images/intelli ... 7554_1.jpg
Przeglądnijcie gotowe rozwiązania na Boom-ie albo springerze, zasada pracy jest wspólna dla obu a co za tym idzie proporcje też.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
-
- Kontakt:
dobrze widzisz spawne,to juz wszesniej bylo przerabianeRob_trike pisze:podoba mi sietylko mam pytanko czy tu ( zaznaczenie ) rama była spawana?

-
- Krótki opis: do Admina - profil do usunięcia
- Kontakt:
Aś mnie po pocieszył. Też mam taką zawieche na przód.junkers pisze:Ja mam uwagę do przedniego zamieszenia, mianowicie przy takim układzie i silniku z tyłu to raczej nie będzie dobrze pracować, rozwiązanie tego zawiasu wzoruje się na Boom-ie, a nie do końca jest poprawnie kopiowany, oś podparcia wahacza jest dużo wyżej od osi koła, co za tym idzie składowa pozioma siły działająca na wahacz jest tak duża, że nie przeniesie się na amory i lagi będą pracowały na zginanie, dodatkowo mała masa z przodu nie wymusi dobrej pracy całości.
Jutro chyba popytam ludzi z Polibudy o to .

Dzięki Junkers.

do Admina - profil do usunięcia
-
- Kontakt:
No w końcu się odezwaliście, zaszyli się w garażu i proszę ... Gratuluję, fajnie wam wychodzi ta trajeczka
ale nie może być inaczej bo jak takich(zajebistych) dwóch szwagrów buduje a chrzestnym jest Cicholc to musi być OK.

Trzy koła... jedno życie...
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
Nie robcie cicholca ojcem chrzestnym bo beda Wam pękać zabieraki na środku skrzyżowania 

T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
-
- Kontakt:
raz pękły i wielka drakaLuksky pisze:Nie robcie cicholca ojcem chrzestnym bo beda Wam pękać zabieraki na środku skrzyżowania

-
- Kontakt:
a ty kiedy wyjeżdżasz na jazdę próbna?japrzem pisze:No w końcu się odezwaliście, zaszyli się w garażu i proszę ... Gratuluję, fajnie wam wychodzi ta trajeczkaale nie może być inaczej bo jak takich(zajebistych) dwóch szwagrów buduje a chrzestnym jest Cicholc to musi być OK.
Koledzy postępy wpracach niesamowite brawo, brawo . Ale gdzie się podziały te zajebiste koła ?
-
- Kontakt:
U mnie niestety prace zwolniły i "premiera" w bliżej nieokreślonym terminie, inne wydatki opóźniają mnie ale ciągle dłubie z tym że kilka rzeczy potrzebuję kupić kilka zlecić a tu kasy brak i d..a
A poza tym ja potrzebuję dwa razy tyle czasu niż wy bo was jest dwóch a ja sam i w dodatku macie wsparcie "chrzestnego"

A poza tym ja potrzebuję dwa razy tyle czasu niż wy bo was jest dwóch a ja sam i w dodatku macie wsparcie "chrzestnego"

Trzy koła... jedno życie...
Po takiej przejażdżce to duma klate rozwala lepiej niż dymek z cygara ...fajnie
- Cicholc
- Kontakt:
Junkers co do zawiacha to dałeś mi do zastanowienia muszę zerknąć jak to leci w Osie a co do wybieraka każdemu ma prawo się zdażyć ( wada materiałowa ) ale niech się wypowie ten komu nic nigdy się nie urwało ani nie pękło przy samie, a raczej nikt się taki nie znajdzie 

BORN TO BY WILD
- Cicholc
- Kontakt:
Ja 3oo nie pytam ja stwierdzam fakty że każdemu z nas coś się kiedyś nie przewidzianego zdażyło. Prawda.
BORN TO BY WILD
-
- Kontakt:
Cicholc pisze:Junkers co do zawiacha to dałeś mi do zastanowienia muszę zerknąć jak to leci w Osie a co do wybieraka każdemu ma prawo się zdażyć ( wada materiałowa ) ale niech się wypowie ten komu nic nigdy się nie urwało ani nie pękło przy samie, a raczej nikt się taki nie znajdzie
Ja zgubiłem wczoraj znowu lewy błotnik

T F F T
A C A B
A C A B
- mały
- Krótki opis: P/G.
- Kontakt:
jak będziesz jechał do specjalisty to zajedz po mnieLuksky pisze:Cicholc pisze:Junkers co do zawiacha to dałeś mi do zastanowienia muszę zerknąć jak to leci w Osie a co do wybieraka każdemu ma prawo się zdażyć ( wada materiałowa ) ale niech się wypowie ten komu nic nigdy się nie urwało ani nie pękło przy samie, a raczej nikt się taki nie znajdzie
Ja zgubiłem wczoraj znowu lewy błotnik(prawie) cos i wiktorowy migomat nie dał rady. wiec jutro jade do specjalisty i bedziemy radzić

- winda
- Secretary
- Kontakt:
300 u Ciebie jest spora szansa że Ci brodę w koło wkręci...
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
W takiej sytuacji poduszka powietrzna by się przydaławinda pisze:300 u Ciebie jest spora szansa że Ci brodę w koło wkręci...

-
- Kontakt:
Zapraszam do siebie, wypijemy kawkę, dokończymy wczorajszy temat ze zlotu zabytków i na pewno już więcej błotnik Ci się nie urwie. Daj tylko znać o której, bym był na miejscuLuksky pisze:....
Ja zgubiłem wczoraj znowu lewy błotnik(prawie) cos i wiktorowy migomat nie dał rady. wiec jutro jade do specjalisty i bedziemy radzić
zapraszam: www.zabytkowe-motocykle.eu
-
- Kontakt:
winda pisze:300 u Ciebie jest spora szansa że Ci brodę w koło wkręci...
albo sobie przydepnie

T F F T
A C A B
A C A B
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
No panowie
, świetnie, rewelacyjny wygląd, naprawdę ładna trajeczka Wam wyszła, teraz już z górki
, pozdrawiam

Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
-
- Kontakt:
kolejne etapy budowy naszej maszyny.po jezdzie probnej została rozebrana.teraz zajmujemy sie wykonczeniem i detalami,blotnikami,siedzenia,zbiornik itp.do marynarza nie ma szans ponieważ wszyscy wiedza ile czasu zajmuje wykonczenie
ale autkiem wpadniemy zeby spotkac sie z wami i rozpic miętowke 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Zbiornik ładny , duża łezka zawsze będzie extra wyglądać . Od czego jest zapożyczony ?
Omne Trinum Perfectum.
- mały
- Krótki opis: P/G.
- Kontakt:
ale te błotniczki przeróbcie od razu z płaskowników na rurki bo na 100%odlecą
-
- Kontakt:
i wcale nie będziecie pierwsimały pisze:ale te błotniczki przeróbcie od razu z płaskowników na rurki bo na 100%odlecą

zapraszam: www.zabytkowe-motocykle.eu