winda pisze:Custom osłabiasz mnie
wszyscy zajarzyli że Wiktor Tobie chce zlecic blacharnie a ty nie
Wiesz Winda , przeszło mi to przez myśl , ale pewien do końca nie byłem.Może dlatego że ludzie przeważnie dużo gadają a nic nie zamawiają . Ostatnio miałem dziesiątki telefonów i każdy by chętnie kupował ale po kosztach . Nawet karoserii metalowej ze stelażem siedzenia za 800 zł nie udało się sprzedać.
agramer1966 pisze:Na tu karosu bi se na jesień pokusił ... mam w planie trajku minimalistyczną, długu, szwedzki styl, na płaskim silniku garbusa.
Agramer, sam robię błędy ortograficzne ale tego posta napisałeś jakbyś był najebany
Co do karoserii to jej cena 1000 zł dla forumowiczów .Poza forum trochę więcej kosztuje. 800 zł to był akt desperacji Wiem że za tyle by się sprzedała ale gdzie zarobek ? Niedługo plastik będzie kosztował więcej.
agramer1966 pisze:Sorko dla błędy... jestem Chorwat mieszkający w Polsce od 12 lat...Polska ortografia jest ciężka sprawa.
To wszystko tłumaczy . Teraz choćbyś popełniał błędy to nikt Ci tego nie wypomni. Jak będę się wybierał na Chorwację to już wiem kogo zapytać o jakieś fajne miejsca.
Szacunek dla Ciebie Custom. Finezyjnie ale fajnie.
Wiesz ile czasu zajęło Ci zrobienie zbiornika?
Poniżej zdjęcie jednego z moich projektów. Zapraszam do odwiedzin strony.http://www.klasykmania.friko.pl/foty/bak1/bak1_8.jpg
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2010, 22:39 przez kinessis, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za uznanie kinessis , Taki sam szacuneczek należy się Tobie mimo że postanowiłeś się zareklamować w pierwszym poście .Krótko mówiąc mamy tutaj zasady których przestrzegamy i na początku wypadałoby się przywitać (Strona główna powitalnia).
Co do zbiorników to chyba wiesz sam ile pracy to kosztuje i nie musisz mnie o to pytać bo jedziemy na tym samym wózku .
Jeżeli chcesz pogadać na te tematy to bardzo chętnie ,nr tel . znajdziesz na mojej stronie .
Z tego co wiem jest nas tylko kilku w PL którzy robią zbiorniki od podstaw więc wypadałoby się poznać.
W trajce z zawieszeniem garbusa na suchych półosiach ciężko jest zrobić mocowania błotników , akumulatora , pompy hamulcowej bo wahacze skutecznie utrudniają dlatego większość wybiera zawieszenia na mokrych półosiach i nie mają tego problemu, za to zawieszenie na suchych półosiach daje lepszy komfort jazdy.
Mocowanie błotników po konsultacji z Devilem wyszło tak jak poniżej na zdjęciu- jest to w większości jego pomysł.
Zrobiłem to ręcznie bo do Wiktora lub Karramby za daleko a potrzebne na wczoraj. I tak problemem będzie ją skończyć do maja .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Widzę że Rob już zauważył, te rurki są zbieżne w jednym punkcie a to nie wróży długiej zywotności, moja propopzycja to przyspawaj kawałek blachy do wahacza jako uchwyt, przyspawaj jeszcze e jedna rurę jako ramie do jednej z nich, a do blachy zrób mocowanie na śruby.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem