Powianie

Od tego należy zacząć, kilka słów o sobie..
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Re: Powianie

Post autor: Rob_trike »

dopracowany :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

no to temat możemy zakończyć - heble żyleta :D
wymieniłem pompę, okazało się, że w starej spuchły uszczelki i nie dawała z jednego otworu.

parę wolnych myśli:

- pompy z golfa 2, seata toledo i ibizy, skody /oczywiście te starsze/ - pasują wymiennie do serwo. u mnie pozostawiłem serwo z toledo i dołączyłem pompę od golfa - właściwie to jeden pies
- po wymianie poglądów z Robem i Wiktorem oraz przećwiczeniu paru zestawów jest jeden wniosek - w pompach dwusekcyjnych zawsze trzeba wkręcać przewody w dwie sekcje - przód i tył. Inaczej pompa nie ma gdzie "przepchnąć" płynu i hebel jest twardy. Osobiście mam wkręcone przewody po jednej stronie - przód, tył - działa.
- co do wpychania "samego pręta" a później reszty serwo.... cóż to chyba nie tak. W żadnej z przetestowanych gruszek serwo nie wciska się sam pręt - jest to raczej nie możliwe. Oczywiście dźwignia musi pchać pręt a ten z kolei zapiera się o plastikową tuleję i pcha wszystko dalej.. odwrotnie nie działa ale całość działa integralnie. Ruch "jałowy" samego pręta jest bardzo mały.
- odpowietrzanie standard. Bez żadnych czarów - najpierw odpowietrznik w pompie, później normalnie odpowietrzniki na zaciskach.

i na koniec coś dziwnego - pomimo odpowietrzenia całości objaw był dokładnie taki jak pisał Rob - twardy hebel. Hamulce kupa... pomogło rozszczelnienie pompy z serwo tzn. popuściłem nakrętki, którymi przykręcona jest pompa i rozległ się ssyk... po ponownym skręceniu i odpaleniu silnika wszystko zaczęło działać !!!

no to tyle
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
Wiktor
Kontakt:

Post autor: Wiktor »

no to brawo
idą zmiany
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

no to supcio ze juz po sprawie - a " co do wpychania "samego pręta" a później reszty serwo.... cóż to chyba nie tak. W żadnej z przetestowanych gruszek serwo nie wciska się sam pręt - jest to raczej nie możliwe." - jest mozliwe bo za krótko mialem obciety pret z serwa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam rob
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

Rob_trike pisze:no to supcio ze juz po sprawie - a " co do wpychania "samego pręta" a później reszty serwo.... cóż to chyba nie tak. W żadnej z przetestowanych gruszek serwo nie wciska się sam pręt - jest to raczej nie możliwe." - jest mozliwe bo za krótko mialem obciety pret z serwa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam rob

no to sprawa sie wyjaśnia :D :D
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
ODPOWIEDZ