Trajka grzegorza

W tym dziale przedstawiamy przebieg budowy swojej trajki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grzegorz
Krótki opis: ABG
Kontakt:

Re: Trajka grzegorza

Post autor: grzegorz »

Pojeździłem trochę po szrotach , chciałem kupić używany rozrusznik od Skody Felicji , na razie nigdzie akurat tego nie trafiłem , ale jeszcze się nie poddaje , na jednym szrocie gościu kazał dzwonić że może coś znajdzie .
Szefciu
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Szefciu »

grzegorz pisze: 03 mar 2026, 23:06 Pojeździłem trochę po szrotach , chciałem kupić używany rozrusznik od Skody Felicji , na razie nigdzie akurat tego nie trafiłem , ale jeszcze się nie poddaje , na jednym szrocie gościu kazał dzwonić że może coś znajdzie .
Po co ładujesz sie w używkę, którą będziesz musiał regenerować? Kasa i stracony czas na poszukiwania. Kup nowy i oszczędzisz sobie kłopotów
Awatar użytkownika
grzegorz
Kontakt:

Szefciu pisze: 04 mar 2026, 07:33
grzegorz pisze: 03 mar 2026, 23:06 Pojeździłem trochę po szrotach , chciałem kupić używany rozrusznik od Skody Felicji , na razie nigdzie akurat tego nie trafiłem , ale jeszcze się nie poddaje , na jednym szrocie gościu kazał dzwonić że może coś znajdzie .
Po co ładujesz sie w używkę, którą będziesz musiał regenerować? Kasa i stracony czas na poszukiwania. Kup nowy i oszczędzisz sobie kłopotów
Nowy też kupie już nawet dzwoniłem w tej sprawie . W sumie to z nudów szukam sobie zajęcia . Co do kasy na większym szrocie w mojej okolicy za przeciętny rozrusznik wołają 50 zł . Używany rozrusznik - bardziej chodzi mi o próby zrobienie przylgni i na zapas . Po skrzynie biegów pojechałem też po jedną , a przywlokłem dwie . :D
Awatar użytkownika
grzegorz
Kontakt:

Zamówiłem na eBaju nakrętkę z 3- skrzydłami do tego mojego koła szprychowego , gwint lewy , nakrętka przyszła do mnie , ale jest jakiś problem z samym gwintem , nie chce się nakręcać na adapter , coś mi się zdaje że trzeba będzie zamówić drugi adapter tam gdzie nakrętkę . Koło miało być okazyjnie a tu dupa , najgorsze że zamówię te adapter tam gzie nakrętkę a on nie będzie pasował znowu do felgi.
https://i.ibb.co/1JPPvxrJ/IMG-20260316-111245.jpg" alt="IMG-20260316-111245" border="0"></a>
https://i.ibb.co/yBfc29Q3/IMG-20260316-112709.jpg" alt="IMG-20260316-112709" border="0"></a>
https://i.ibb.co/6cvFm77W/IMG-20260316-115831.jpg" alt="IMG-20260316-115831" border="0"></a>
Ostatnio zmieniony 16 mar 2026, 23:04 przez grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BOOM
Kontakt:

Post autor: BOOM »

Jak stożek nakrętki pasuje do felgi i nacięcia na adapterze też to daj adapter do tokarza i niech ci ten gwint poprawi i po sprawie .
Awatar użytkownika
grzegorz
Kontakt:

BOOM pisze: 16 mar 2026, 23:00 Jak stożek nakrętki pasuje do felgi i nacięcia na adapterze też to daj adapter do tokarza i niech ci ten gwint poprawi i po sprawie .
Chyba jest ok z gwintem , pomyłka jest z nakrętką , zamawiając lewą zamawia się nie z lewym gwintem , a na lewą stronę samochodu . Wychodzi że na czerwony adapter który ma lewy gwint powinienem zamówić prawą nakrętkę . Nie odsyłam nakrętki do Niemiec , bo trochę namieszał gość od felgi , ale już mnie przeprosił , a że ma białe adaptery prawdopodobnie z prawym gwintem , ma mi jutro wysłać . Obaj mamy nadzieje że będzie OK. Stożek nakrętki wchodzi cały w felgę , no może ze 2 mm tam gdzie się już prostuje nie wchodzi , ale to chyba kwestia dokręcenia , tu raczej nie ma problemu.
Marku zbieram się nieśmiało zadzwonić do Ciebie w sprawie ramy . :D
ODPOWIEDZ