Podkapackie.... inaczej

Opisz nam gdzie byłeś, co przeżyłeś, co widziałeś
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Podkapackie.... inaczej

Post autor: winda »

W sumie chyba wszysyko zaczęło się we wtorek. Szybki wypad na roztocze. Frampol, Szczebrzeszyn, Nielisz. Taki standard objazdowy ale odkryciem przypadkowym był Skierbieszowski Park Krajobrazowy. Rewelka. Niby znam roztocze a zawsze mnie zaskakuje... . Pawrót raczej na azymut bo między dwiema chmurami bur?owymi. Dopadła nas tylko jedna i to 40 km od domu więc się nie liczy. Wyszło 350 km.Ubrania schły dwa dni. W tym czasie traja dostała nowy rozrząd, pompe płyny, płyn, pasek itd. Sobota miała być domowa. Żona jednak zadbała o moje ciśnienie wię mus jechać. Ale od początku...
Na początku podziękowania dla Szefcia. Znowu mi dupe uratował 😀. Decyzja. Jadę do Jarosławia. Road Runners robią tam imprezę.
Z domu wyjechałem w delikatnym deszczu. Już w Niemcach nie padało. Droga do Jarosławia szybka , nudna i gorąca a prędkości autostradowe.W Jarosławiu na rynku ze 30 minut i plan na Gnojnice. To aktualna siedziba Gregora. I tylko godzinka autoatradą z Karosławia.Na autostradzie dawałem ostro aby zdążyć przed burzą nachodzącą nad autostrade od Rzeszowa. Myślałem że mnie tylko liźnie a przyszło pzejechać w poprzek chmury. Desz jak deszcz. 80km/h dało się jechać. Stresa tylko miałem jak boczny wiatr zaczą mnie przestawiać. Do Gnojnicy dojechałem już po suchym. Dwie godzinki na włościach u Gregora. Radar mówił że jak rusze o 19 stej do domu to będę między chmurami jechał. Przypomniałem sobie że mam przeciwdeszczówkę więc założyłem. Radar chyba putinowski bo już koło Rzeszowa mokłem. Delikatnie. Tak se jechałem licząc w myślach paliwo i kilometry. Liczyłem aż do okolic węzła Strzeszkowice przed Lublinem gdzie zabrakło paliwo 😂. Stanąłem se na poboczu s19 cichutko aby nikomu nie przeszkadzać. Nawet podepchałem pod wiadukt aby sucho było. Zadzwoniłem po Szefcia i se czekam na niego i paliwo ale bardziej na paliwo 😉. Było nudno do póki nie przyjechały dwie ciężarowe straże pożarne. A na końcu służba drogowa. Afera na całego. Straże mrugają, blokują jeden pas. Służba rozstawia pachołki. Korek na s19 😂. Strażaki se robią zdjęcia. Atmosfera rodzinna. Szefcio widział tylko końiec akcji z jedną strażą. Okazało się że jakiś debil co na kamerach siedzi wezwał słusznie służbę od pachołków oraz huj wie po co dwie straże z Bełżyc. Szefcio przywiózł paliwo. Traja odpaliła i jade. Deszcz jak by zbierał siły na ten moment. Zaczeło napierdalać ostro. Ciemno. Nic nie widać. 80km/h na s19. Ostatnie 40 minut jazdy dały mi najbardziej po dupie. Pleksi z kasku, noc i deszcz to nie jest dobre połączenie. Dojechałem o 23. Nie istnieją ubrania przeciwdeszczowe. Kamizelka w czwartek wyschła po wtorku. Zobaczymy kiedy teraz wyschnie. Tydzień zamknął się wynikiem 900km. Dzięki Szefciu za zajebistą traje. 😀Okazuje sie że przy prędkościach autostradowych już nie pali 5 litrów 😂. Czy żałuje że wczoraj wyjechałem? Nieee !!!!!! 😂
Tak to wyglądało z mojej perspektywy....
20220730_160106.jpg
20220730_174924.jpg
20220730_214904.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Re: Podkapackie.... inaczej

Post autor: winda »

Ze strony służb to wyglądało troszkę inaczej....

https://www.lublin112.pl/dostali-zglosz ... al-pomocy/
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

winda pisze: 31 lip 2022, 14:05 Ze strony służb to wyglądało troszkę inaczej....

https://www.lublin112.pl/dostali-zglosz ... al-pomocy/
No tak ludzka panika.... do mnie rok temu to chyba ze 4 OSP przyjechały... a dźwięk syren tych zabytkowych jednostek przerażający :lol:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
dark

Post autor: dark »

Kilometrów źes panie nawinoł , fajnie i mokro ale tyle straży żeby w deszczu traje gasić 🤔 mają ludzie wyobraźnię , dobrze że Cię za bez zasadne użycie służb nie chcieli obciążyć bo brak jednego koła w pojeździe pobudza wyobraźnię 😂
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Post autor: kowall »

Winda ,że tak napiszę -- Taki stary a taki głupi -- powinieneś już się nauczyć że jak wszystko wskazuje i pisze na to że nie będzie padać to u ciebie na sto procent ze twoim szczęściem to się nie sprawdzi :wink: :D , a co do braku paliwa to też masz pecha , nie znam nikogo innego komu by jeszcze też paliwa w trasie zabrakło :mrgreen: :mrgreen:
Szefciu
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Szefciu »

To chyba u nas sport regionalny. Winda jest trzecim któremu paliwo dowozilem :mrgreen:
Awatar użytkownika
Baran
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Baran »

kowall pisze: 31 lip 2022, 19:51 Winda ,że tak napiszę -- Taki stary a taki głupi -- powinieneś już się nauczyć że jak wszystko wskazuje i pisze na to że nie będzie padać to u ciebie na sto procent ze twoim szczęściem to się nie sprawdzi :wink: :D , a co do braku paliwa to też masz pecha , nie znam nikogo innego komu by jeszcze też paliwa w trasie zabrakło :mrgreen: :mrgreen:
Mnie się zdarzyło w starej trajce, ale też na Lubelszczyźnie, więc może taki mają klimat :lol:
Ale kanisterek miałem ze sobą.
Motobanan
Kontakt:

Post autor: Motobanan »

Dlatego ja liczę że pali 15 na sto kupa śmiechu po przeczytaniu :D
Awatar użytkownika
mechanior
Member
Member
Kontakt:

Post autor: mechanior »

Dobrze że ci nie policzyli za paliwo. :mrgreen:
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
Awatar użytkownika
czerwonyskorpion
Member
Member
Kontakt:

Post autor: czerwonyskorpion »

Szewcio mu policzył 😁😀😀
Awatar użytkownika
Fido
Kontakt:

Post autor: Fido »

Wyjazd z przygodami.
Dobrze że pozytywnymi :mrgreen:
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Awatar użytkownika
GREGOR
Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
Kontakt:

Post autor: GREGOR »

Zapomniałeś dodać, w międzyczasie do mnie na Gnojnicę dojechał Walery z Edytą, wracali z Leluchowa (wioska na granicy ze Słowacją, małe przejście graniczne) oni akurat autem, więc mieli czas poczekać na coś do jedzenia 😉ale oczywiście dziękuję za odwiedziny, ja już w Łęcznej, ale tęsknię za Gnojnicą i chyba trzeba pojechać motorkiem 🏍💪😎
Wcześniej odwiedził mnie brat cioteczny na Hondzie NC 750X w automacie, ciekawy motorek.
Prawie dwa tygodnie w wiejskim klimacie, bez wygód, a wracał bym już dziś 😉
Ostatnio zmieniony 07 sie 2022, 22:06 przez GREGOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
Awatar użytkownika
Baran
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Baran »

Gregor, bardzo ładna lodówka 😉.
Ja z rodziną nad morzem, lubię,
ale już chciałbym was spotkać wszystkich.
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

Cudna zawartość lodówki :D :D
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

Gregor uśmiechnięty :mrgreen: pewnie było "Morawiecki".
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
GREGOR
Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
Kontakt:

Post autor: GREGOR »

Czarek-trike pisze: 07 sie 2022, 16:43 Cudna zawartość lodówki :D :D
Jest i bogatsza wersja 😉 co by nie myśleli że nie jedliśmy 😂
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
Awatar użytkownika
Fido
Kontakt:

Post autor: Fido »

Na leżąco ni ma prawa chłodzić.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
ODPOWIEDZ