Dziś sie połapałem , że 09 października minęło 13 lat jak kupiłem ViFeRke, którą nadal posiadam.
Szybko to zleciało. Jakieś 45 tysięcy kilometrów nią zrobiłem.
Przez ten okres (odpukać ) jeździła bez większych problemów.
Nie liczę wymian oleju, filtrów, opon. 2-gi zestaw napędowy jest już (pierwszy wytrzymał 27 tysi), drugi kpl nowych opon, akumulatory po 6 lat trzymały, Regler nadal działa (od początku założony wentylator z komputera do chłodzenia), kostka na linii impulsator- regler -wycięta, przewody polutowane - po tym jak jeden z 3 przewodów się upalił... 2 razy kostkę masową poprawiałem (przypadłość ViFeRki) , wymieniłem termostat (nowy z ASO miał kosztować około 200zł, wjechała najbardziej wypasiona wersja z dełuuuuu tico...za 35 zł i działa... ) .
Motocykl generalnie polecam, trwały , mało serwisowy (zawory co 24 tys, świeczki tanie, olej , synchro wtrysku) Rozrząd na kołach zębatych (rozwiązanie rodem z Urala...) nie dość że pięknie świszczy to jeszcze jest bezobsługowy, takich rozwiązań już nigdy nie będzie - wycofane w 2002 roku od modelu V-tec...
W przyszłym roku wreszcie dokończę montować turystyczną kierownice ( prosto z MZ-tki) i tylne koło 8-ramienne z modelu 750 RC 36-1- wg mnie najładniejsza i najbardziej pożądana - trudna do dostania już- ja już mam!
ViFeRka
- Fido
- Kontakt:
Re: ViFeRka
Przyzwyczajasz się do sprzętów jak ja.
Ja swoją FJ1200 mam 13 lat.
Ja swoją FJ1200 mam 13 lat.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
- sekuwawa
- Kontakt:
Gdyby to było enduro to bym nawet pomyślał że to fajny motocykl.
- winda
- Secretary
- Kontakt:
A już myślałem że to ogłoszenie o sprzedaży 
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- bandit
- Kontakt:
Winda, nie ma takiej opcji. Hyhyhy
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Nigdy nie mów nigdy, nie znasz dnia ani godziny
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- bandit
- Kontakt:
Nie ma takiej opcji na obecny czas. Jakbym miał zmienić to na Viadro na wtrysku, lub bumer K1200lt, ale na to potrzeba monety.
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
no i fajnie...jeszcze ją maznąć w kolorze khaki/oliv i kozacko 

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle