Ural
- bandit
- Kontakt:
Ural
Jeśli kogoś by interesowało, to w tym roku otrzymałem z okazji urodzin Uralca z koszem od Żony mej i córek (40 ste urodziny, kryzys wieku średniego czy jakieś tam?)
Model to Ural. M67 36 (36 to moc silnika ,M67? Może rok pierwszego modelu? -nie wiem..)
Egzemplarz nie był w stanie tragicznym, po mojej ingerencji nawet palił na strzała.
Zacząłem go powoli robić..
Plan jest aby go techniczne doprowadzić jak najlepiej się da. Wizualnie odświeżenie lakieru- będzie chlorokauczuk ( jedne koło psiknalem pizdoletem i wyszedł fajny baranek)
Szczegóły w krótce.
Model to Ural. M67 36 (36 to moc silnika ,M67? Może rok pierwszego modelu? -nie wiem..)
Egzemplarz nie był w stanie tragicznym, po mojej ingerencji nawet palił na strzała.
Zacząłem go powoli robić..
Plan jest aby go techniczne doprowadzić jak najlepiej się da. Wizualnie odświeżenie lakieru- będzie chlorokauczuk ( jedne koło psiknalem pizdoletem i wyszedł fajny baranek)
Szczegóły w krótce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- maciey
- Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
- Kontakt:
- maciey
- Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
- Kontakt:
Re: Ural
Wiem,miałem troszke do czynienia z ruskami.Silnik staraj się utrzymać ten sam, nie kombinuj. Pamiętaj jeśli przy rusku mało siedzisz a więcej jeżdzisz to musisz być dobry. Tego się trzymaj.
Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...
Niekoniecznie z tą samą...
- Fido
- Kontakt:
Silnik Zapa i po jabłkach.
A tak poważnie.
Jak byś tego nie zrobił to i tak będziesz to wiecznie robił.
Rusisz technology.

A tak poważnie.
Jak byś tego nie zrobił to i tak będziesz to wiecznie robił.
Rusisz technology.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
- bandit
- Kontakt:
Prace rozpocząłem od rozbiórki. Po wypoziomowaniu ramy przyłożyłem poziomke do piasty koła i okazało się że jest przełożony stelaż błotnika wraz z błotnikiem. Trza było trochę rurka pogiac, młotkiem postukać, jak to było? Gniotsa nie łamiotsa?
Później trza było błotnik wypiaskowac i wtedy dziury wyleciały, ale tragedii nie było. 4 wstawki blaszyska. C.d.n.
Później trza było błotnik wypiaskowac i wtedy dziury wyleciały, ale tragedii nie było. 4 wstawki blaszyska. C.d.n.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- bandit
- Kontakt:
Po rozebraniu silnika , już wiem że tak szybko złożenie nie nastąpi. Wał korbowy do regeneracji, cylindry do szlifu po tłoki almotowskie. Alternator do regeneracji. Skrzynia , łożyska , uszczelnienia do wymiany, pokrywa do tulejowania pod wysprzeglik...tanio nie będzie. Blok silnika jeszcze na przeróbkę powrotu oleju do skrzyni korbowej, taki patent na wyciszenie kół rozrządu i poprawienie ich smarowania.
Przednie zawieszenie , tuleje do wymiany. W amortyzatorach tylnych że sprężynami , amortyzatory od malucha tylne wjadą po przeróbce.
Chyba się wezmę za malowanie do końca.. w międzyczasie przygotowanie elementów od silnika...
Może jednak poszukam silnika od Tico na przeszczep.
Przednie zawieszenie , tuleje do wymiany. W amortyzatorach tylnych że sprężynami , amortyzatory od malucha tylne wjadą po przeróbce.
Chyba się wezmę za malowanie do końca.. w międzyczasie przygotowanie elementów od silnika...
Może jednak poszukam silnika od Tico na przeszczep.
- bandit
- Kontakt:
Na razie będę jednak robić oryginalny silnik. Jak mnie zdrzazni to wjedzie Tico. Junkers patrzyłem na citroena gs. Fajny silnik , duży. Zastanawiam się czy skrzynia z dyfrem by nadążyła?
P.S. chciałbym dorwać poprzedników co ten silnik Uralca cały na silikon zrobili. Gamonie.
P.S. chciałbym dorwać poprzedników co ten silnik Uralca cały na silikon zrobili. Gamonie.
- bandit
- Kontakt:
Jestem w potrzebie. Rozebrałem silnik (przed tym zażyłem środki uspokajające) , wał do regeneracji, cylindry szlif ( dlaczego mnie to nie dziwi..)
Sprawa wygląda następująco, złożono ten silnik wcześniej bez sprawdzania luzu pomiędzy łożyskami bloku na wale i zgnieciono odrzutnik oleju na wale.
Prośba, czy ktoś może takowy posiada od Urala i tylko Urala. Od kaski różni się otworami na śruby... Internet milczy w tym temacie (są od kaski i emki-awarynie takie dopasuje i dospawam do wału, ale to będzie ostateczność)
Ktoś coś?????
Sprawa wygląda następująco, złożono ten silnik wcześniej bez sprawdzania luzu pomiędzy łożyskami bloku na wale i zgnieciono odrzutnik oleju na wale.
Prośba, czy ktoś może takowy posiada od Urala i tylko Urala. Od kaski różni się otworami na śruby... Internet milczy w tym temacie (są od kaski i emki-awarynie takie dopasuje i dospawam do wału, ale to będzie ostateczność)
Ktoś coś?????
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
jak to dobrze, ze mi jednak ''rosja '' przeszłabandit pisze: ↑13 sie 2021, 22:35 Na razie będę jednak robić oryginalny silnik. Jak mnie zdrzazni to wjedzie Tico. Junkers patrzyłem na citroena gs. Fajny silnik , duży. Zastanawiam się czy skrzynia z dyfrem by nadążyła?

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Nadal Bandit twierdzisz że Żona Ci prezent zrobiła z miłości ?
Co do silnika citroena GS . Pawlik ma taki silnik połączony z ruska skrzynią

Co do silnika citroena GS . Pawlik ma taki silnik połączony z ruska skrzynią
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU