Nie tak dawno przy okazji konkursu Kaszpira w którym była do wygrania trajka ich produkcji dla lokalnej telewizji powiedział że dopiero się przymierzają do zdobycia homologacji na ich produkty.
OLAF pisze:Nie tak dawno przy okazji konkursu Kaszpira w którym była do wygrania trajka ich produkcji dla lokalnej telewizji powiedział że dopiero się przymierzają do zdobycia homologacji na ich produkty.
melon82 pisze:Panowie widziałem ogłoszenie Kaszpira trajka nowa zarejestrowana i ubezpieczona jak on to robi?
jak rejestrowal pierwsza to potem rejestrowal na ta pierwsza kolejnych 10 takie mam informacje od gosci z kalisza maja lub mieli serwis motocykli kolo zdz w podworku < info dla darka jak by chcial sprawdzic >
Witam. Panowie mam pytanko trajka trzyosobowa rejestrowana jako jednoosobowa. Czy miał już ktoś coś w podobie i jakąś kontrole na drodze.? Jaka była ewentualna reakcja funkcjonariuszy? Dzięki Pozdrawiam
1) jedziesz sam, pooglądanie zadanie pytanie poco ci ta kanapa z tyłu ty odpowiesz do wypoczynku, i będzie szerokiej drogi dowidzenia.
2)jedziesz w trzy osoby. Pooglądanie zapytanie, dlaczego przewozisz dwie osoby z a dużo, mandat i zakaz kontynuacji podróży w trzy osoby.
zależy od milicjanta, ja bym się bardziej zainteresował czy możliwa jest zmiana w DR na ''rzeczywistą liczbe osób''...co legal to legal, a nie jazda i rozkminka gdy widzisz psi patrol
Zmień diagnostę. Zmiana miejsc coś ok. 80 zł. Ważne jakie masz DMC . Na każdą osobę musi być chyba coś ok. 70kg. Sa to przechodziłem.
Drugi tamat. Jedna osoba ponad normę = mandat.
Dwie osoby ponad normę = leci prawko.
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
panowie bylem dzis na drugiej staci okregowej i diagnosta tez potwierdzil ze niemaja mozliwosci od 1 stycznia ingerowac w zmiane ilosci miejsc tylko ITS i sie zesralo
Kufex735 pisze:panowie bylem dzis na drugiej staci okregowej i diagnosta tez potwierdzil ze niemaja mozliwosci od 1 stycznia ingerowac w zmiane ilosci miejsc tylko ITS i sie zesralo
Dwaj do kolejnej... chyba Cię to nic nie kosztuje... moj przyklad w tamtym sezonie kosz do harleya. Dzwonie do wydziału komunikacji u mnie w mieście ''ooo panie tylko stare z koszem'', dzwonie do WK na pomorzu ''można!'', OSKP u mnie.. '' o panie harley z koszem niet'' OSKP na pomorzu '' noł problemo''.... i mam legalnego hd xl 1200c 2004r. z wozkiem bocznym ( na silverado machałem DR
Jak większość naszych przepisów jest posrana i zagmatwana. Opiszę to krótka na przykładzie zwiększenia liczby miejsc siedzących w samochodach ciężarowych. Właściciel lub posiadacz pojazdu ma obowiązek przedstawienia zaświadczenia wystawionego przez jednostkę uprawnioną (na tą chwile są to: Przemysłowy Instytut Motoryzacji Warszawa, Instytut Transportu Samochodowego Warszawa oraz CARPOL Sp. z o.o. Grodzisk Mazowiecki), która potwierdza spełnienie wymagań technicznych dotyczących wytrzymałości siedzeń i ich mocowania oraz kotwiczenia pasów bezpieczeństwa dotyczy każdego przypadku zwiększenia ilości miejsc w samochodzie ciężarowym. Nie ma znaczenia, czy w następstwie zmiany ilości miejsc nastąpiła zmiana rodzaju pojazdu, czy też nie. Diagnosta może odstąpić od żądania dokumentu wydanego przez jednostkę uprawnioną tylko w przypadku, gdy montaż dodatkowych siedzeń nastąpił w miejscach przewidzianych konstrukcyjnie przez producenta pojazdu.
Jak to wszystko ma się do motocykli a tym bardziej do motocykli trójkołowych marki SAM??? Nie mam pojęcia
Pojazdy typu autobus , ciężarowe, osobowe podlegają homologacji i muszą być wyposażone w pasy bezpieczeństwa. Po stronie wytwórcy leży obowiązek wykonania homologacji. Testy statyczne i dynamiczne.
W przypadku motocykla jak dobrze wiemy to nie ma obowiązku wyposażać w pasy bezpieczeństwa. Ponadto pojazdy Marki SAM typ motocykl były rejestrowane bez wymogu homologacji. To jak teraz to z interpretować z tym co Bull napisał o obowiązującym prawie?
bandit pisze:Pojazdy typu autobus , ciężarowe, osobowe podlegają homologacji i muszą być wyposażone w pasy bezpieczeństwa. Po stronie wytwórcy leży obowiązek wykonania homologacji. Testy statyczne i dynamiczne.
W przypadku motocykla jak dobrze wiemy to nie ma obowiązku wyposażać w pasy bezpieczeństwa. Ponadto pojazdy Marki SAM typ motocykl były rejestrowane bez wymogu homologacji. To jak teraz to z interpretować z tym co Bull napisał o obowiązującym prawie?
Diagnosta może odstąpić od żądania dokumentu wydanego przez jednostkę uprawnioną tylko w przypadku, gdy montaż dodatkowych siedzeń nastąpił w miejscach przewidzianych konstrukcyjnie przez producenta pojazdu. Czyli, w naszym przypadku, przez nas. Wszystko zależy od diagnosty