Grzejacy się wydech
- NAZTEER
- Kontakt:
Grzejacy się wydech
Mam taki mały problem. Miałem puste wydech w silniku 1.3 garbus. Dałem je to przerobienia żeby było ciszej i.... Od tego czasu prawy wydech bardzo się grzeje, robi się niebieski od temperatury. Co go boli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Arek
- Vice-President
- Kontakt:
Re: Grzejacy się wydech
Za dużo gazu dajesz, znam przypadki gdzie kolektory były wręcz czerwone od takich działań (traja Lipy użytkowana przez Bulla w Babkach)
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
A pokaż no ten wydech w całości jak masz jakieś zdjęcia może wtedy ci ktoś coś doradzi , u mnie są też puste wydechy silnik 1.6 i chodzi cicho jak pszczółka , nie wiem tylko czemu nikt za mną nie chce jechaćNAZTEER pisze:Mam taki mały problem. Miałem puste wydech w silniku 1.3 garbus. Dałem je to przerobienia żeby było ciszej i.... Od tego czasu prawy wydech bardzo się grzeje, robi się niebieski od temperatury. Co go boli
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
- Fido
- Kontakt:
Może za bardzo wytłumiony, dlatego się grzeje.
Co tam wstawili ???
Co tam wstawili ???
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
- NAZTEER
- Kontakt:
Ale u mnie tylko jeden się grzeje po przejechaniu kilometra może dwóch. Dodam że temperatury są jakie sąArek pisze:Za dużo gazu dajesz, znam przypadki gdzie kolektory były wręcz czerwone od takich działań (traja Lipy użytkowana przez Bulla w Babkach)
- NAZTEER
- Kontakt:
Nie wiem, jutro spróbuję tam zaglądaćFido pisze:Może za bardzo wytłumiony, dlatego się grzeje.
Co tam wstawili ???
- Fido
- Kontakt:
Ja mam u siebie DB killery z HD ale i tak musiałem je lekko przerobić bo za bardzo tłumiły.
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
u mnie bd killery w wydechu SE w sportsterze tłumią na 124dB ..mam plan w tym sezonie je wyjąćFido pisze:Ja mam u siebie DB killery z HD ale i tak musiałem je lekko przerobić bo za bardzo tłumiły.
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- NAZTEER
- Kontakt:
Jak widać na zdjęciach rura przelotowa jest przecieta/wycieta częściowo i zagnieciona czyli totalna partyzantka. Nie chcę wracać do tego "fachowca od tłumików" z przyczyn oczywistych. Tłumik po lewej stronie jest zrobiony podobnie ale się nie grzeje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Fido
- Kontakt:
Nie ma dziwota że się grzeje.
Masakra.
Wywal to, rozwierć lub wykmiń coś innego.
Tak to nie przejdzie.
Wydech tłumi się ale nie w taki sposób.
Masakra.
Wywal to, rozwierć lub wykmiń coś innego.
Tak to nie przejdzie.
Wydech tłumi się ale nie w taki sposób.
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Hm , myślę że i tak masz szczęście że ci ten fachowiec całkiem tej dziury nie zaspawał , byłby wtedy całkiem wyciszony
- Yesvs666
- Kontakt:
Tak spozieram w ten "otwór" i się przyglądam- a to nie jest tak, że widać tylko koniec tej rurki, a ona ma dajmy na to 10cm i jest nawiercona z boku? Jeśli tak, to gazy idące w bok z tych dziurek z boku rozgrzeją dolną część tłumika (bo może to jest to, o czym mówisz), jeśli to tylko tyle, co widać, to hooynia jakich mało, ale wtedy tłumik by się nie grzał, tylko rury, bo gazy w tym przypadku idą prosto.
W mojej mam 2 wydechy przelotowe bez żadnych dbkillerów itp, cichutka jest jak pszczółka tłumi pewnie po części też trochę katalizator, ale odpowiednia długość tłumików, średnica itp robi swoje- oporów w "wypróżnianiu" nie ma, a dźwięk skutecznie zostaje stłumiony.
Pewnie nie o taki efekt Ci chodzi, tylko żeby z 200 db zrobić 100 - to na przelotowym nie powinno być wielkim wyzwaniem, a i grzał się nie będzie.
W mojej mam 2 wydechy przelotowe bez żadnych dbkillerów itp, cichutka jest jak pszczółka tłumi pewnie po części też trochę katalizator, ale odpowiednia długość tłumików, średnica itp robi swoje- oporów w "wypróżnianiu" nie ma, a dźwięk skutecznie zostaje stłumiony.
Pewnie nie o taki efekt Ci chodzi, tylko żeby z 200 db zrobić 100 - to na przelotowym nie powinno być wielkim wyzwaniem, a i grzał się nie będzie.