Malowanie ....... betonu
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
Malowanie ....... betonu
Czy ktoś z Was malował posadzkę, podłogę betonową w garażu ? Jeśli tak to czym - co jest sprawdzone ?
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- koper937
- Kontakt:
Re: Malowanie ....... betonu
ja na praktykach zawsze malowałem farba chlorokauczukową puszka 0,5 kosztuje około 20zł
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
U siebie nie malowałem (cały czas mam nadzieje ze kiedyś zrobię sobie płytki z gresu ), ale polecam betondur, dwuskładnikowa żywica, widziałem posadzkę po kilku latach uzytkowania w garazu i było ok, ważne stabilne nie pylące podłoże, tani nie jest ale chyba wartoRob_trike pisze:Czy ktoś z Was malował posadzkę, podłogę betonową w garażu ? Jeśli tak to czym - co jest sprawdzone ?
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- andrzejqs
- Kontakt:
dobra jest ta żywica sam to kładłem ale śliskawa jest w połączeniu z olejem i wodą
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić .
- Wodzu
- Kontakt:
Chlorokauczuk.
Jakosc ewidentnie do ceny super.
Zywica duzo drozsza a jak wilgoc podejdzie tak samo szybko odpada tyle,ze tak szybko sie nie sciera,ale zetrzec chlorokauczuk to trzeba sporo dreptac.
Jakosc ewidentnie do ceny super.
Zywica duzo drozsza a jak wilgoc podejdzie tak samo szybko odpada tyle,ze tak szybko sie nie sciera,ale zetrzec chlorokauczuk to trzeba sporo dreptac.
Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz również mądrze pytać.
- mechanior
- Member
- Kontakt:
Kolega na warsztacie ma pomalowaną farbą z castoramy taka szara do betonu, i wytrzymuje długo, poprawiają co chyba dwa lata, żewicę ci Rob odradzam bo jest droga, jak kapniesz troszkę oleju albo wody jest zajebiście ślisko, metalowe elementy jak np lewarek chętnie dostają poślizgu, i jest chujowa jak będziesz spawał, zaraz wytopisz dziury odpryskami. W robocie mamy te żywiczne i przy spawarkach zawsze jest zjarana, jak przestawialiśmy maszyny to parę ton na metalowych stopkach daje się przepchnąć widlakiem, ale jak pojawi się troche oleju to widlaka co ma 2,5 tony udźwigu można rekami przytrzymać.
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Potwierdzam. Żywiczna posadzka + woda lub olej = chujnia. A do tego olej nawet po dokladnym zebraniu jakos zostaje w tej żywicy i wciąż jest ślisko.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- pasek36
- Krótki opis: obecnie dłubie
- Kontakt:
Sulkyrider pisze:Potwierdzam. Żywiczna posadzka + woda lub olej = chujnia. A do tego olej nawet po dokladnym zebraniu jakos zostaje w tej żywicy i wciąż jest ślisko.
Też potwierdzam ,na żywicznej to można sobie wielką krzywdę wyrządzić .Lewarki spod samochodu pięknie wyskakują
- Rob_trike
- President
- Kontakt:
a moze taki chlorokauczuk jak malują pasy ?
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Pewnie by sie sprawdzil, tylko skąd skitrac?Rob_trike pisze:a moze taki chlorokauczuk jak malują pasy ?
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- Rob_trike
- President
- Kontakt:
mam w kanale w garażu - przeleżało w kanale z 10 lat - dzisiaj wydobyłem opakowania 2 po 25 l....
korozja tak zjadła wieko ( opary+wilgoć w kanale) że wieko przedziurawiłem .....palcem
jeden pojemnik i zawartość szlak trafił .... natomiast drugi wygląda ok
zobacze na kawałku czy będzie ok....
korozja tak zjadła wieko ( opary+wilgoć w kanale) że wieko przedziurawiłem .....palcem
jeden pojemnik i zawartość szlak trafił .... natomiast drugi wygląda ok
zobacze na kawałku czy będzie ok....
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
to jak juz Rob poruszył temat zawartości kanału,
to oddam darmo - silnie stężony kwas siarkowy 2x5litrow. Przeznaczony do napełniania baterii trakcyjnych, tyle że trzeba go solidnie rozrobic z wodą destylowaną. Reflektuje ktoś??? Nie mam co z tym zrobić.
to oddam darmo - silnie stężony kwas siarkowy 2x5litrow. Przeznaczony do napełniania baterii trakcyjnych, tyle że trzeba go solidnie rozrobic z wodą destylowaną. Reflektuje ktoś??? Nie mam co z tym zrobić.
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
-
- Kontakt:
dodaj ze dobry zakwas na zupę dla teściowej wtedy będzie dużo chętnych ale dla teściowej to bez rozcieńczania
Trzy koła... jedno życie...
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Luk. trzyma j ten kwas. przyda sie
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
OK, kwas trzymam dalej w kanale wobec tego
T F F T
A C A B
A C A B
- bandit
- Kontakt:
Dobra teściowa nie jest zła.
- mechanior
- Member
- Kontakt:
chlorokauczuk też jest śliskawy, u kumpla zauważyłem na warsztacie że ta farba wnika w beton, wzmacnia go i pozostawia trochę chropowatą powierzchnię, jak powierzchnia czystego betonu, na stare farby lepiej , uważać bo czasami potrafią tydzień schnąć.
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
- szymon
- Kontakt:
u nas w fabryce warsztat i wszystkie hale produkcyjne pomalowane sa farba epoksydowa. bardzo latwo wszystko sie z niej zmywa woda. farba wymieszana jest z piaskiem kwarcowym dzieki czemu poslizg jest raczej niemozliwy. a jest to fabryka snackow takze olej na posadzce to standard. robili ja jakos 5 lat temu i przez te 5 lat caly czas jest w idealnym stanie (jezdza po niej widlaki).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Znam jednak takie miejsce gdzie jest lepiej chodzić z nożem
Całe górne i podlasie wszyscy są za Kolejorzem...
Całe górne i podlasie wszyscy są za Kolejorzem...
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Fajna sprawa Szymonie . Ciekawy jestem ile taka farba kosztuje ?szymon pisze:u nas w fabryce warsztat i wszystkie hale produkcyjne pomalowane sa farba epoksydowa. bardzo latwo wszystko sie z niej zmywa woda. farba wymieszana jest z piaskiem kwarcowym dzieki czemu poslizg jest raczej niemozliwy. a jest to fabryka snackow takze olej na posadzce to standard. robili ja jakos 5 lat temu i przez te 5 lat caly czas jest w idealnym stanie (jezdza po niej widlaki).
Omne Trinum Perfectum.
- krobia
- Kontakt:
No cena troszke powala....jak się ma duża powierzchnie do malowaniacustom pisze:Fajna sprawa Szymonie . Ciekawy jestem ile taka farba kosztuje ?szymon pisze:u nas w fabryce warsztat i wszystkie hale produkcyjne pomalowane sa farba epoksydowa. bardzo latwo wszystko sie z niej zmywa woda. farba wymieszana jest z piaskiem kwarcowym dzieki czemu poslizg jest raczej niemozliwy. a jest to fabryka snackow takze olej na posadzce to standard. robili ja jakos 5 lat temu i przez te 5 lat caly czas jest w idealnym stanie (jezdza po niej widlaki).
Trzeba liczyć minimum 10zł metr kwadratowy przy jednokrotnym malowaniu a zaleca się dwukrotne
-
- Kontakt:
Witam,
Mieliśmy już do czynienia z różnymi środkami i jeśli chodzi o farby i pigmenty do betonu, sprawdza się częsta zasada, że tańsze nie zawsze znaczy lepsze. Duże znaczenie ma to, kto jest producentem.
Pierwszy post i reklama. Zapamiętajcie! firma chempro! Nie korzystać !
Mieliśmy już do czynienia z różnymi środkami i jeśli chodzi o farby i pigmenty do betonu, sprawdza się częsta zasada, że tańsze nie zawsze znaczy lepsze. Duże znaczenie ma to, kto jest producentem.
Pierwszy post i reklama. Zapamiętajcie! firma chempro! Nie korzystać !
- andrzejqs
- Kontakt:
a w powitalni był tam się witamy
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić .