mnie flansza kosztowala 30zl ze starej skrzyni wycielem pasek potrzebnej grubosci koszt 5 zl koszt tarczy do ciecia no bo oczywiscie skrzynia zachachmecona no i musialem kupic 10 kg blachy po 1zl za kilogram ale oczywiscie potargowalem sie i kupilem za 5 zl no i tokarzowi dalem 20 zeta za stoczenie kola zamachowego ... a docisk znalazlem pod stolem w warsztacie no i troszke roboty mojej zeby to zlorzyc w calosc...... ale tak sie zastanawiam ile wzial by tokarz za zrobienie flanszy z grubej blachy bo moja ma 35mm
molek83 pisze:mnie flansza kosztowala 30zl ze starej skrzyni wycielem pasek potrzebnej grubosci koszt 5 zl koszt tarczy do ciecia no bo oczywiscie skrzynia zachachmecona no i musialem kupic 10 kg blachy po 1zl za kilogram ale oczywiscie potargowalem sie i kupilem za 5 zl no i tokarzowi dalem 20 zeta za stoczenie kola zamachowego ... a docisk znalazlem pod stolem w warsztacie no i troszke roboty mojej zeby to zlorzyc w calosc...... ale tak sie zastanawiam ile wzial by tokarz za zrobienie flanszy z grubej blachy bo moja ma 35mm
tak to jest prawdziwe budowanie Kur...podoba mi sie to a nie jak dzisiaj na tvn turbo z tym motorem bylo wszystko sprowadzili ze stanow i wielcy budowniczy rame tylko zrobili i kiere nic wiecej to zadna budow miec kasy w pip zamawiac gotowce i skladac kazdy z nas to potrafi bez problemu
Molek kur.. pelen szacun szkoda ze jak bylem blisko to nie odbierales tel. mialem ochote pogadac ale mysle ze bedzie jeszcze nie jedna okazja
Devil pisze:tak to jest prawdziwe budowanie Kur...podoba mi sie to a nie jak dzisiaj na tvn turbo z tym motorem bylo wszystko sprowadzili ze stanow i wielcy budowniczy rame tylko zrobili i kiere nic wiecej to zadna budow miec kasy w pip zamawiac gotowce i skladac kazdy z nas to potrafi bez problemu
Dokładnie tak jak piszesz Devil .
Smiać mi się nieraz chciało z OCC jak niby budowali niektóre motory zamawiając dosłownie wszystko oprócz wydechu
dzieki za zaproszenie na pewno skorzystam - a jak bedzi ecieplej to najpredzej na 2 kolach podjade bo po co mam sie krecic wokol komina jak moge traske do Ciebie zrobic
moj dzisiejszy nowy nabytak wygrzebalem to na zlomie skrzynia 4 biegowa kolo zamachowe tarcza docisk i flansz pod silnik od audi ........ a goscia tak zakrecilem ze za 70 zl to wyciagnelem hihihi ...
Ciekawy jestem jak planujesz ten silnik zawiesić bo rama wzorowana na garbusowej gdzie silnik wisi na skrzyni. Tutaj to raczej nie wystarczy i silnik trzeba dodatkowo na jakiś poduszkach powiesić ?