Tak w ramach ciekawostki - dziś mogłem zobaczyć i posłuchać jeden z serii tylko 500 sztuk wyprodukowanych HP4
Powiem tak - czegoś takiego nie widziały moje gały przez całe moje motocyklowe życie - to nie motocykl - to dzieło sztuki - kosmos ! 215 KM na .................. 148 kg
Cena tez kosmos - 348 000 zł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Taka moc plus waga to mieszanka wybuchowa. Pytanie czy da się tym normalnie jeździc? Ciekaw jestem ile elektroniki dba o to żeby każde odkręcenie ostrzejsze manety nie kończyło się walniętym pionem, niezależnie od tego jaki bieg jest zapięty w danej chwili.
"...wyścigowy ABS znany z podstawowej wersji, DTC (dynamiczna kontrola trakcji) specjalnie ustawiona pod tryb „Slick”, wykrywacz wheelie, quickshifter w standardzie, tytanowy wydech Akrapovic, launch control, nową oponę z tyłu (200/55/17) oraz największy bajer – Dynamic Damping Control, zawieszenie, które dostosowuje się do warunków na drodze i automatycznie zmienia tłumienie w zależności od tego, po czym i w jaki sposób motocykl jedzie
.... Jeśli okrasimy wszystko kosmiczną elektroniką (z 15-stopniową regulacją hamowania silnikiem i 15-stopniową kontrolą trakcji na czele) oraz zmienionymi przełożeniami w skrzyni biegów, dorzucimy hamulce Brembo z najwyższej półki i kilka atrybutów wprost z paddocku najbardziej prestiżowych wyścigów na świecie, otrzymujemy bezkompromisową wyścigówkę, gotową od zaraz do rywalizacji na najwyższym poziomie
czyli to co u nas roboty robią na co dzień, nie ma co sie oszukiwać za parę lat będziemy odpowiedzialni tylko za pory wypróżnienia . i to też nie każdy .
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.