Nowe życie Feniksa
- bandit
- Kontakt:
Re: Nowe życie Feniksa
Dałbym z tyłu lub z przodu zawiasik mały z drugiej strony zamek sterowany elektrycznym siłownikiem z centralnego zamka załączany że stacyjki z funkcji rozrusznika jeśli rozrusznik pali z manety z kiery. Dookoła uszczelkę drzwi samochodowych. Podejdzie Ci to?
-
- Prospect
- Kontakt:
Fajne - tak masz u siebie ?bandit pisze:Dałbym z tyłu lub z przodu zawiasik mały z drugiej strony zamek sterowany elektrycznym siłownikiem z centralnego zamka załączany że stacyjki z funkcji rozrusznika jeśli rozrusznik pali z manety z kiery. Dookoła uszczelkę drzwi samochodowych. Podejdzie Ci to?
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Jedziesz na szrot szukasz jakieś dwu drzwiowe auto,wymontowujesz przednie siedzenie ,obcinasz zatrzaski ,dorabiasz uszy żebyś miał jak je przykręcić i gotowe ,mechanizm zwalniający masz tam na linkę,albo zrobisz inny i gotowe ,z przodu jakiś zawias na rurce no i poszło,
zobacz u mnie na 24stronie są w połowie zdjęcia,masz teraz dwa rozwiązania,mechaniczne i reczne---działaj bo mało casu kruca bomba , mało casu 

- bandit
- Kontakt:
Rozek miałem tak u siebie w maluszkowej traki. Teraz będę to robić w mundziu plus sprężyna gazowa aby po zwolnieniu blokady siedzenie samo się podnosiło.
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Dzięki chłopaki. Chodził mi po głowie system Kowall ale zastanawiałem się nad zatrzaskiem . Pojadę na szrot obejżeć te siedzenia.
Omne Trinum Perfectum.
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Ja miałem chyba z jakiegoś opla ,ale to bez znaczenia ,byle były jakieś małe te zatrzaski bo duże kijowo wyglądają
Teraz w sobotę chce robic właśnie drugie siedzenie ,wpadnij z kierowcą to obczaisz 

- custom
- Member
- Kontakt:
W sobotę jadę na patapetówę więc nie dam rady , ale za tydzień to już Fenixem wpadnę na browara . Byłem na szrocie i nie znalazłem odpowiednich zawiasów. Siedzenia zrobię na stałe ale karoseria będzie a właściwie już jest na siłownikach .kowall pisze:Ja miałem chyba z jakiegoś opla ,ale to bez znaczenia ,byle były jakieś małe te zatrzaski bo duże kijowo wyglądająTeraz w sobotę chce robic właśnie drugie siedzenie ,wpadnij z kierowcą to obczaisz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Omne Trinum Perfectum.
- andrzejqs
- Kontakt:
ja mam przy siedzeniu zamek od maski zapa 

Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Nosz kurna nietoperz ,normalnie nietoperz
a za tydzień bratku to jest master truck w Opolu .

- custom
- Member
- Kontakt:
Nie nietoperz, tylko Fenixkowall pisze:Nosz kurna nietoperz ,normalnie nietoperza za tydzień bratku to jest master truck w Opolu .

Omne Trinum Perfectum.
-
- Kontakt:
Tylko w jaki dzien sobota czy niedziela
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Jesli o mnie chodzi to tylko w niedziele,sobota jest dniem pracującym
Cutom dajesz siedzenia do tapicera czy na razie jakaś prowizorka ,bo w razie czego mam taka gumową piankę na kleju na prowizorkę jak znalazł.

- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Custom idziesz jak burza
Super to wygląda 

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- custom
- Member
- Kontakt:
Na razie prowizorka ale na wyjazd do Rożka przydałoby się zrobić u tapicera , tylko gościu mnie słabi bo jako spód blacha mu nie pasuje a przecież sklejki nie wygnę .kowall pisze:Jesli o mnie chodzi to tylko w niedziele,sobota jest dniem pracującymCutom dajesz siedzenia do tapicera czy na razie jakaś prowizorka ,bo w razie czego mam taka gumową piankę na kleju na prowizorkę jak znalazł.
Omne Trinum Perfectum.
- sekuwawa
- Kontakt:
Ja spody mam z blach a nawet ocynkowanych i tapicer nie robił problemów. Dobry klej i do przodu.
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
No to jakiś komplikator ten twój tapicer , dajesz mu drugą blachę taka jak w skorupie on to obszywa ,przykleja od spodu może to nawet ściągnąć od spodu sznurkiem przykręcasz do skorupy i nic nie widac , czy to jest dla niego zbyt skomplikowane 

- custom
- Member
- Kontakt:
Znajdę innego bo ten to tylko zszywki uważa . Kowal daj namiar na swojego bo fajnie Ci zrobił siedzenia a do Olesna rzut beretem .
Omne Trinum Perfectum.
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Gdy usłyszałem ze feniks ma mieć karoserię to zbaraniałem. Feniks i karosa? to nie może dobrze wyglądać. okazało sie że kolejny raz nie mam racji a feniks wygląda zajebiscie !!!!
Mi w tym roku obszywali siedzenie i kleili do blachy
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
-
- Kontakt:
Mistrz, poprostu Mistrz. Chciałbym żeby tak mnie blacha nie chciała słuchać.
Trzy koła... jedno życie...
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Mogę do niego zadzwonić w sobotę,ale jak z nim ostatnio gadałem to był zawalony robotącustom pisze:Znajdę innego bo ten to tylko zszywki uważa . Kowal daj namiar na swojego bo fajnie Ci zrobił siedzenia a do Olesna rzut beretem .

- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
Maras zajebiście Ci to wychodzi... masz kurde stary i rękę i pomyślunek. Mi się naprawdę podoba 

Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
- custom
- Member
- Kontakt:
Dzięki chłopaki za dobre słowo . Łatwo nie ma z tą blachą , szczególnie jak chcesz zrobić bez szpachli .
Omne Trinum Perfectum.
- seta
- Krótki opis: Wieczna kombinacja ;-)
- Kontakt:
A to jest tak da?custom pisze:Dzięki chłopaki za dobre słowo . Łatwo nie ma z tą blachą , szczególnie jak chcesz zrobić bez szpachli .

- bandit
- Kontakt:
Jak siedzenie na sklejce, wystarczyło zastosować nakretki kłowe nabite w sklejke, wypalone otwory od dołu w skórze, w skaji i sruby od dołu.winda pisze:Gdy usłyszałem ze feniks ma mieć karoserię to zbaraniałem. Feniks i karosa? to nie może dobrze wyglądać. okazało sie że kolejny raz nie mam racji a feniks wygląda zajebiscie !!!!
- custom
- Member
- Kontakt:
Da się ale trzeba wszystko dokładnie spasować i choćbyś się bardzo starał to przy spawaniu Ci pofałduje . Mnie wczoraj pofałdowało a dziś kombinuję żeby doprowadzić blachę do stanu pierwotnego . W efekcie nie powinno być więc niż 1mm szpachli w newralgicznych punktach . Dzisiaj rano wytoczyłem szpic dla ozdoby Koła prasowego.seta pisze:A to jest tak da?custom pisze:Dzięki chłopaki za dobre słowo . Łatwo nie ma z tą blachą , szczególnie jak chcesz zrobić bez szpachli .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Omne Trinum Perfectum.