kowall pisze:Pany mam pytanie , macie u was w trajach (tych nie chłodzonych powietrzem ) termostaty ? bo nie wiem czy zostawić czy w.....ać ?
A co to za moda z wyjebywaniem?
Silnik ma się nagrzać jak najszybciej, a potem ma utrzymywac właściwą temperaturę. Po to go tam producent umieścił. Jakbby wyjebanie termostatu miało coś poprawic, to zrobił by to producent
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem. T F F T
Termostat jest OK, ale na pewno zwiększa opory przepływu a co za tym idzie mniej płynu idzie przez chłodnice. Ja u siebie na ten sezon założyłem bo jak było chłodniej to się silnik nie mógł dogrzać. Zobaczymy co będzie w bardzo ciepłe dni bo wtedy wentylatory mi młóciły na okrągło. Wszystko Kowal zależy jak te intercoolery będą się sprawować, ale jak masz komputer i wtryski to zostaw termostat. Mały obieg musisz zostawić, ale wrzuć tam jakąś kryzę to nie będzie pompa tam pchała plynu na marne a na chłodnice pójdzie.
Tak więc czytając wasze dorady termostat zostaje ,a chłodzeniem i sterowaniem żeby to wszystko banglało (chodź jeszcze o tym nie wie ) niech się kato martwi
kowall pisze:Tak więc czytając wasze dorady termostat zostaje ,a chłodzeniem i sterowaniem żeby to wszystko banglało (chodź jeszcze o tym nie wie ) niech się kato martwi
kowall pisze:Tak więc czytając wasze dorady termostat zostaje ,a chłodzeniem i sterowaniem żeby to wszystko banglało (chodź jeszcze o tym nie wie ) niech się kato martwi
W najblizszym tygodniu będziemy mieli z Kato opracowany sterownik konfigurowalny do załączania kilku wentylatorów.
W najblizszym tygodniu będziemy mieli z Kato opracowany sterownik konfigurowalny do załączania kilku wentylatorów.
A jak tam prace nad uniwersalnym komputerem ?
Kato działa, postępy są. Wczoraj widziałem (drogą elektroniczną) Ja czekam na swoją kolej w pracach.