sprowadzenie samochodu
-
- Kontakt:
sprowadzenie samochodu
Mam pytanko, ze względu na to że moje wozidlo ledwie zipie i boje sie czy dlugo posłuży mysle o nabyciu jakiegoś pojazdu w Niemczech gdzie obecnie przebywam ale nie znam procedur i co potrzebne zeby kupic i potem zarejestrować w Polsce, jakie procedury, papiery....nie znam tematu. Obecne renault za dwa tysie służy jako tako ale jazda a szczególnie zjazdy do polski bardzo mnie stresują wie bede musial sie rozejrzeć a najprościej będąc tu, przeciez nie bede jechal do polski kupić samochod " świeżo sprowadzony". Może jakieś linki do ogłoszeń???
Trzy koła... jedno życie...
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Re: sprowadzenie samochodu
W Niemczech to jedziesz do gościa ze swoim dowodem i kupujesz bez ceregieli, nie zapomnij się targować .
Ciekawe co kombinujesz kupić bo ja bym sugerował Subaru imprezę z późniejszym przeznaczeniem na trajkę
Ciekawe co kombinujesz kupić bo ja bym sugerował Subaru imprezę z późniejszym przeznaczeniem na trajkę

Omne Trinum Perfectum.
-
- Kontakt:
Nic nie kombinuje. Poprostu bede musiał cos wkrótce kupic do jazdy do pracy i zeby co jakiś czas bezstresowo przejechać trasę niemcownia-polsza-niemcownia. Zwykłe wozidelko, niedrogie. Powiadasz dowód tylko ? A briefy tuvy czy jak tam? Nie mialem z tym do czynienia dotąd. Sprawa jest jeszcze taka ze jesli wgl kupie to jakiś czas bede tu jezdzil a dopiero kiedy dostane urlop przyjade do polski zeby przerejestrować. Jakies cło i wgl... Częściowo jestem w czarnej dupie bo tu nie wiem jak sie ruszyć i nawet jak szukac pojazdu a nie mam urlopu żeby jechac do polski i szukac u nas.
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Japrzem, to byłoby mistrzostwo jakbyś, z Niemiec jechał szukać samochodu do Polski, żeby nim jeździć w niemcowni
Co Ty kombinujesz ? tam szukaj...

Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
take cóś mam
https://www.olx.pl/oferta/opel-vectra-k ... iW6B1.html
https://www.olx.pl/oferta/porsche-boxst ... iW75R.html
gdzie ty mieszkasz w tej Hitlerowni ?
Idziesz kupujesz tak jak w Polsce kwity od auta umowa , kasa i w drogę , chcesz zarejestrować w kraju , to urząd celny placisz akcyzę , tłumaczenie papierów i do wydziału komunikacji koszt okolo 500-800 zł
https://www.olx.pl/oferta/opel-vectra-k ... iW6B1.html
https://www.olx.pl/oferta/porsche-boxst ... iW75R.html
gdzie ty mieszkasz w tej Hitlerowni ?
Idziesz kupujesz tak jak w Polsce kwity od auta umowa , kasa i w drogę , chcesz zarejestrować w kraju , to urząd celny placisz akcyzę , tłumaczenie papierów i do wydziału komunikacji koszt okolo 500-800 zł
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
Szczerze w tej niemcowni to drożej wychodzi jak u nas chyba że wraka jakiego kupi , rozglądałem się trzy mirchy temu jak nie znajdziesz jakiejś dziury na zadupiu to w PL taniej .
Szczerze w tej niemcowni to drożej wychodzi jak u nas chyba że wraka jakiego kupi , rozglądałem się trzy mirchy temu jak nie znajdziesz jakiejś dziury na zadupiu to w PL taniej .
jak nie ma dojścia do przetargów z ubezpieczalni czy od kogoś z ogłoszenia lub z gęby to taniej nie będzie , za dużo ukraińców rosjan i innych imigrantów.

Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, 20:00 przez dark, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Piotrze, mnie tez się wydaje ze dziwne jakbym jechał do polski po poniemiecki samochód ale poprostu musze sie rozejrzeć co i jak. Adasko, w hitlerowni to Heilbad Heiligenstadt siedzę obecnie, okolice Gootingen. Jestem laikiem w temacie i dlatego pytam bo mie wiem jakie papiery powinny byc przy samochodzie germanca a nie chciałbym potem miec problemów w Polsce. Mam dość innych juz. Narazie rozglądam sie tylko ale am zakup to jeszcze nic bo jak wspomniałem jesli kupie to jakiś czas tu pojeżdżę pewnie zanim zjadę załatwić kwity w Polsce a to chyba wiąże sie z jakimiś blachami czasowymi itd. Mam meldunek w Niemcach i słyszałem ze moge tu zarejestrować.....
-
- Member
- Kontakt:
Hmm to chyba jak masz tam meldunek to przerejestrujesz i będziesz jeździł na niemieckichjaprzem pisze:Piotrze, mnie tez się wydaje ze dziwne jakbym jechał do polski po poniemiecki samochód ale poprostu musze sie rozejrzeć co i jak. Adasko, w hitlerowni to Heilbad Heiligenstadt siedzę obecnie, okolice Gootingen. Jestem laikiem w temacie i dlatego pytam bo mie wiem jakie papiery powinny byc przy samochodzie germanca a nie chciałbym potem miec problemów w Polsce. Mam dość innych juz. Narazie rozglądam sie tylko ale am zakup to jeszcze nic bo jak wspomniałem jesli kupie to jakiś czas tu pojeżdżę pewnie zanim zjadę załatwić kwity w Polsce a to chyba wiąże sie z jakimiś blachami czasowymi itd. Mam meldunek w Niemcach i słyszałem ze moge tu zarejestrować.....
- MISIEK
- Kontakt:
od nowego roku miały wejść nowe przepisy co do akcyzy ponoć bardzo wysoka ma być na stare graty
-
- Kontakt:
Meldunek mam bo mam prace, umowę niemiecką.W Niemczech mam meldunek a w Polsce juz nie. Ironia losu bo musialem wymeldowac sie z domu przed sprzedażą. Firma zakwaterowała i meldunek jest bo byl konieczny. Podobno mógłbym prawko po pól roku wymienic na ich ale po co mi to bo raczej nie planuje tu zostac na stałe. Nie wiem czy tu oplaca sie rejestrować a raczej ubezpieczać samochodu.
-
- Kontakt:
wez ogarnij temat z papierami bo widzialem sie z kumplem w grudniu ktory non stop tam auta kupuje i gadal ze sie pozmienialo
- Arek
- Vice-President
- Kontakt:
U nas bez krajowego meldunku nie zarejestrujesz ani nie ubezpieczysz, Japrzem