Custom - pułki to aluminium PA6 - cięte na frazarce CNC

frezem fi 20, z przerzutem w trakcie niestety bo pole robocze było za małe ale do innej maszyny nie miałem wtedy dostępu - ustawiane było na szczęście na sondzie, więc wyszło całkiem dobrze, ale trzeba było się napracować

Wiem, że kolegom nie podoba się silnik do malucha, ale to sentyment i namowa ojca (starego dobrego mechanika) ja po prostu się temu poddałem i zmieniłem parę rzeczy, m.in koło zamachowe, wałek rozrządu, cylindry i tłoki, gaźnik 2-gardzielowy, inny dolot na kolektorze aluminiowych, takie tam duperele, bardzo ładnie chodzi i robi dużo fajnego hałasu

jak na ten czas mocno nie żałuje tej decyzji, a przy okazji zasilam grono maluchowych trajkowiczów

Niestety z uwagi na nadmiar obowiązków traję buduję bardzo powoli, ale sami wiecie jak jest

Widelec na chwilę obecną się nie zgnie sprawdzałem go na wyboczenie na czujniku zegarowym, rury ciągnione na zimno, bezszwowe, grubościenne, trochę to niestety waży, ale efekt jest

o to mi chodziło, - ... kiedyś pewnie się złamie, ale życia należy do odważnych

Poniżej kilka zdjęc z budowy polskiej myśli technicznej

również rozwiązanie jak się zgubi zaślepkę to zawsze można zastąpić ja 50 gr lub złotówką - już nie pamiętam

ale jak Niemiec kiedyś to kupi to będzie miał problem z częściami zamiennymi

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.