Mazda ale się z tym pierdolisz. Sądziłem ze Dzawidson skończony.mazda pisze:Tak zbiornik z cz 175 jest zajebisty ale ten projekt ma być TSką więc zbiornik musi być z TS a zadupek będzie z pocietego zbiornika. Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł na przedni błotnik, jak uda sie go tak przetłoczyć jak zbiornik to będzie zajebiście.
Tyci dostał pw więc temat zakupu baku zamknięty.
Jawa 350 TS-CR
- bandit
- Kontakt:
Re: Jawa 350 TS-CR
- mazda
- Krótki opis: Kupic, sprzedac, zamienic - handlarz doskonał
- Kontakt:
Daj odsapnąć, dopiero skończyłem WSKę.
Mam też inne zajęcia które muszę ogarnąć. Zresztą przy moim trybie pracy to często mam wyjebane na wszystko i odpoczywam gdy tylko mogę.
Co do budowy CR to czekam na zbiornik od Tyciego bo bez tego nie ruszę z karoserią.
Silnik okazał się zatarty i korby na wale wyjebane, zabierak sprzęgła jest popękany - robię remont który wyniesie ok 1000zł za sam silnik.
Cały czas załatwiam sobie graty do trajki a to pochłania dużo czasu i inne roboty stoją.
Do Terrano mam uszykowany materiał na zderzak przedni z łamaczami drzew i z łożem pod wyciągarkę i na to też mi czasu brakuje by poskładać to w całość.
Zastanawiam się czy zrobić centralny amortyzator, niby fajnie wygląda dupa w powietrzu
W przypadku Jawy to nawet proste rozwiązanie.
Mam też inne zajęcia które muszę ogarnąć. Zresztą przy moim trybie pracy to często mam wyjebane na wszystko i odpoczywam gdy tylko mogę.
Co do budowy CR to czekam na zbiornik od Tyciego bo bez tego nie ruszę z karoserią.
Silnik okazał się zatarty i korby na wale wyjebane, zabierak sprzęgła jest popękany - robię remont który wyniesie ok 1000zł za sam silnik.
Cały czas załatwiam sobie graty do trajki a to pochłania dużo czasu i inne roboty stoją.
Do Terrano mam uszykowany materiał na zderzak przedni z łamaczami drzew i z łożem pod wyciągarkę i na to też mi czasu brakuje by poskładać to w całość.
Zastanawiam się czy zrobić centralny amortyzator, niby fajnie wygląda dupa w powietrzu

Budowa Trajki jest jak film pt. " Niekończąca się opowieść "
- mazda
- Kontakt:
Z centralnym amorem dałem sobie spokój, zostaqnie klasycznie.
Zbiornik pochlastany tak że mało co z niego zostało.
Blacha pod dupe docieta i wygięta, zadupek ze zbiornika uszykowany. Teraz to trzeba spasować, spawnąć i podszalifować to tu to tam...
Zbiornik pochlastany tak że mało co z niego zostało.
Blacha pod dupe docieta i wygięta, zadupek ze zbiornika uszykowany. Teraz to trzeba spasować, spawnąć i podszalifować to tu to tam...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
y taka jakas ..... wysoka ta konstrukcja
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- mazda
- Kontakt:
Wysoka, bo ja wysoki. Jak zrobię przykurcza to śmiesznie by to wyglądało.
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
Mazda , a nie pomyślałeś aby ją troszkę wydłużyć na wahaczu ?
da się to zrobić niedużym nakładem pracy i nie będziesz wyglądał jak na psie
da się to zrobić niedużym nakładem pracy i nie będziesz wyglądał jak na psie

Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- bandit
- Kontakt:
Wysokość w tej sytuacji wygląda wysoko. Dojdzie silnik i reszta to siądzie, szczególnie jak stanie na kolach a nie na centralne. Mazda dajesz dalej!
- mazda
- Kontakt:
Chromowane amory są dłuższe od oryginałów przez co nie stoi stabilnie na centralce i dupa wydaje sie być wysoko.
Natomiast teleskopy nie wejdą głębiej w górną półkę gdyż ta jest do stożka i lagi są przykręcone śrubą od góry. Przez ten głupi patent alu półka w Jawach wygina się do góry.
Złudzenie optyczne że wysoko daje też zbiornik gdyż jest podniesiony przy jajach ok 10mm tak by zachować jakąś linie nadwozia.
Ogólnie jest to projekt średnio budżetowy więc nie robię zbędnych ceregieli za które zapłacę fortunę bo nikt mi tego nie zwróci a motocykl w tym roku będzie na sprzedaż.
Natomiast teleskopy nie wejdą głębiej w górną półkę gdyż ta jest do stożka i lagi są przykręcone śrubą od góry. Przez ten głupi patent alu półka w Jawach wygina się do góry.
Złudzenie optyczne że wysoko daje też zbiornik gdyż jest podniesiony przy jajach ok 10mm tak by zachować jakąś linie nadwozia.
Ogólnie jest to projekt średnio budżetowy więc nie robię zbędnych ceregieli za które zapłacę fortunę bo nikt mi tego nie zwróci a motocykl w tym roku będzie na sprzedaż.