Jedrusiowa traja
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Re: Jedrusiowa traja
ktos mi kiedyś opowiadał. Gosć bez pozwolenia władował sie na motóra, kręci, dotyka itd. znacie temat. Właściciel nie zareagował. Po akcji wpierdolił sie do auta gościa i bawi się, kręci dotyka. Gość z pretensjami pyta "co pan robi!!!!"
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- andrzejqs
- Kontakt:
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

- winda
- Secretary
- Kontakt:
no i zajebiście. Tylko ty masz w bagażniku alfy silnik od subaru
. mam nadzieje zobaczyć ją na żywo. Co to za trajka przemknęła na zabytkowych tablicach?

KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
-
- Member
- Kontakt:
zabytkowych czy angielskich ?
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
To nie to samo?rożek pisze:zabytkowych czy angielskich ?
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- andrzejqs
- Kontakt:
?????? Sam nie wiem... miała zagraniczne tablice rejestracyjne i była na bliźniakachwinda pisze: Co to za trajka przemknęła na zabytkowych tablicach?
Tyle zdążyłem zobaczyć.
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

- winda
- Secretary
- Kontakt:
Czyli po Twojej ulicy jeździ trajka a ty o niej nic nie wiesz????
Na mojej ulicy w sobotę było 9 trajek i o każdej duzo wiem

KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- andrzejqs
- Kontakt:
takie czasy , albo świeży nabytek albo Ktoś wpadł z wizytą na wieś
.

- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Znowu nic nie pijeszwinda pisze:Czyli po Twojej ulicy jeździ trajka a ty o niej nic nie wiesz????

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- winda
- Secretary
- Kontakt:
tak naprawdę to naliczyłem 10 trajek ale potem wyczytałem iż na Piknik przyjechało 9 więc skorygowałem dane 

KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- GREGOR
- Kontakt:
ty naprawdę byłeś w szokuwinda pisze:tak naprawdę to naliczyłem 10 trajek ale potem wyczytałem iż na Piknik przyjechało 9 więc skorygowałem dane

- andrzejqs
- Kontakt:
No i nacieszyłem się . silnik puszcza olej w lewej głowicy (poddymia) myślałem że to poszły uszczelniacze zaworów a tu po pomiarze kompresji taki wynik
prawa 11,5 i 10 kg /cm
lewa 11 i 8 kg/cm
norma 9 do 12 kg/cm
i tu pytanie czy jest jakaś metoda sprawdzenia (bez zdejmowania głowic ) czy kompresje puszczają pierścienie czy zawory i z drugiej strony czy olej idzie przez uszczelniacze zaworów czy pierścienie ?
prawa 11,5 i 10 kg /cm
lewa 11 i 8 kg/cm

norma 9 do 12 kg/cm
i tu pytanie czy jest jakaś metoda sprawdzenia (bez zdejmowania głowic ) czy kompresje puszczają pierścienie czy zawory i z drugiej strony czy olej idzie przez uszczelniacze zaworów czy pierścienie ?
.

-
- Kontakt:
Kompresje [ czy głowica jest ok ] możesz sprawdzić wlewając odrobinę oleju do cylindra , jeżeli ciśnienie wzrośnie masz nieszczelność na pierścieniach i w takim przypadku , na pewno tędy ucieka olej . Szczelność zaworów sprawdzam specjalnym urządzeniem na podciśnienie [ po zdjęciu kolektorów ] . Gumki na zaworach można sprawdzić jedynie przez obejrzenie czy są w miarę miękkie .andrzejqs pisze:No i nacieszyłem się . silnik puszcza olej w lewej głowicy (poddymia) myślałem że to poszły uszczelniacze zaworów a tu po pomiarze kompresji taki wynik
prawa 11,5 i 10 kg /cm
lewa 11 i 8 kg/cm![]()
![]()
norma 9 do 12 kg/cm
-
- Member
- Kontakt:
no tak - teraz ja tak mam - tylko że w białejRob_trike pisze:miałem tak w srebrnej - w tej mnie nie ruszacustom pisze:Pamiętam jak w pierwszej traji w sobotę odebrałem zbiornik paliwa od malowania , zapłaciłem 300 zł a w niedzielę jakaś młoda mamusia sadzając syneczka na siedzeniu przerysowała bucikiem nowy lakierMyślałem , że mnie krew zaleje .
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
I co krew Cię zalała ?rożek pisze:no tak - teraz ja tak mam - tylko że w białejRob_trike pisze:miałem tak w srebrnej - w tej mnie nie ruszacustom pisze:Pamiętam jak w pierwszej traji w sobotę odebrałem zbiornik paliwa od malowania , zapłaciłem 300 zł a w niedzielę jakaś młoda mamusia sadzając syneczka na siedzeniu przerysowała bucikiem nowy lakierMyślałem , że mnie krew zaleje .

Omne Trinum Perfectum.
- andrzejqs
- Kontakt:
Poczytałem o próbie olejowej i olśniło mnie
że przy pomiarze ciśnienia ma być otwarta przepustnica i silnik ma mieć 80*C a ja miałem zamkniętą przepustnice i z
40*C.
zamkniętą przepustnice silnik 40*C.
prawa 11,5 i 10 kg /cm
lewa 11 i 8 kg/cm
norma 9 do 12 kg/cm
nowy pomiar
otwarta przepustnica silnik 80*C
prawa 11,5 i 10,5 kg/cm*
lewa 11,5 i 11,5 kg/cm*
no to wychodzi że jednak uszczelniacze
ale z drugiej strony zastanawia mnie ta różnica miedzy pomiarem na zimnym a ciepłym 8 a 11,5 ?

40*C.
zamkniętą przepustnice silnik 40*C.
prawa 11,5 i 10 kg /cm
lewa 11 i 8 kg/cm
norma 9 do 12 kg/cm
nowy pomiar
otwarta przepustnica silnik 80*C
prawa 11,5 i 10,5 kg/cm*
lewa 11,5 i 11,5 kg/cm*
no to wychodzi że jednak uszczelniacze
ale z drugiej strony zastanawia mnie ta różnica miedzy pomiarem na zimnym a ciepłym 8 a 11,5 ?
.

- sekuwawa
- Kontakt:
No Andrzej, ale co z tego że poddymia i bierze oliwę. Trzeba pilnować stanu i tyle.
- andrzejqs
- Kontakt:
policjant nie sprawdzi mi stanu oleju ale zabierze dowód i wyśle na OSKP , bo widać że z lewego tłumika idzie dym a z prawego nie
.

-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
to po chuj dajecie siadać ? Fotkę przy trajce ok i niech wypierdalająrożek pisze:no tak - teraz ja tak mam - tylko że w białejRob_trike pisze:miałem tak w srebrnej - w tej mnie nie ruszacustom pisze:Pamiętam jak w pierwszej traji w sobotę odebrałem zbiornik paliwa od malowania , zapłaciłem 300 zł a w niedzielę jakaś młoda mamusia sadzając syneczka na siedzeniu przerysowała bucikiem nowy lakierMyślałem , że mnie krew zaleje .

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- sekuwawa
- Kontakt:
Policjant Ci zabierze dowód za cokolwiek, a znajdzie w twojej trajce kilkanaście powodów jak i w każdej innej którą sami złożyliśmy. Zazwyczaj zatrzymują nas od przodu więc nie widać co się wydostaje z silnikaandrzejqs pisze:policjant nie sprawdzi mi stanu oleju ale zabierze dowód i wyśle na OSKP , bo widać że z lewego tłumika idzie dym a z prawego nie

- bandit
- Kontakt:
Policjant to tez człek. Jak jeździłem maluchowa gdzie nie wjechslem kontrol. Mundziową zero kontroli. Jednak rozmiar ma znaczenie...
-
- Member
- Kontakt:
a kto powiedział że daje siadać - odszedłem, wracam a na zbiorniku śladyCzarek-trike pisze:to po chuj dajecie siadać ? Fotkę przy trajce ok i niech wypierdalająrożek pisze:no tak - teraz ja tak mam - tylko że w białejRob_trike pisze:miałem tak w srebrnej - w tej mnie nie ruszacustom pisze:Pamiętam jak w pierwszej traji w sobotę odebrałem zbiornik paliwa od malowania , zapłaciłem 300 zł a w niedzielę jakaś młoda mamusia sadzając syneczka na siedzeniu przerysowała bucikiem nowy lakierMyślałem , że mnie krew zaleje .
Jak postawiłem czerwoną na motosercu to kumpel mi zrobił dwa duże napisy po bokach - NIE SIADAĆ! - w miarę skutkowało - oczywiście na tych co umieją czytać. przy okazji kilka zdjęć które pozbierałem po mediach po motosercu. ( na niektórych widać w tle napis

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
Niezłą opcją jest położyć kurtkę i kask na siodle czy tam dwa kaski...
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- GREGOR
- Kontakt:
No powiem ci Rożek że robi wrażenie
Ujrzymy ją w Silverado?

- winda
- Secretary
- Kontakt:
pytanie takie mnie nurtuje od dawna. Którą trajke Rożka zobaczymy w Silverado?
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU