no i znowu Feniks w lociecustom pisze:Fajerwerki będą w marcu a teraz mam jeszcze do ustalenia dlaczego woda po nagrzaniu wypierdziela z chłodnicy i wyciek oleju ze skrzyni od strony sprzęgła .
W ogóle to odma oleju była zaślepiona i dmuchało przez pokrywę , nie wiem co poeta miał na myśli zaślepiając odmę ?
Nowe życie Feniksa
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Re: Nowe życie Feniksa
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Wywalanie wody - obstawiam że układ może nie być dobrze odpowietrzony. Powiertrze się rozszerza pod wpływem temperatury i wypycha wodę.
Przerabiałem temat w swojej alfie po dołożeniu drugiej chłodnicy. Teraz mam założone 3 dodatkowe odpowietrzniki w najwyższych punktach, temat opanowany.
Przerabiałem temat w swojej alfie po dołożeniu drugiej chłodnicy. Teraz mam założone 3 dodatkowe odpowietrzniki w najwyższych punktach, temat opanowany.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- winda
- Secretary

- Kontakt:
a w te mrozy to feniks był czym zalany?
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Suchy był w czasie mrozów.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- seta
- Krótki opis: Wieczna kombinacja ;-)
- Kontakt:
Ja w 123 miałem jazdy z odpowietrzeniem dopóki nie odkręciłem śrubki na 13 klucz na króćcu którym sie termostat przykręca ale to 3.0 było. kumpel w 2.4 już nie miał tam odpowietrznika.
- custom
- Prospect

- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Adam , nie baw się bronią , jak Se coś zrobisz nie będzie Cię miał kto na zlocie zastąpićadaśko pisze:Brawo Custom , tylko mi nie mów że za te pieniądze kupiłeś trajkę z papierami bo się zastrzelę , kilka razy próbowałem się skontaktować z Lukiem w tej sprawie i nie dało rady
Feniks już dawno należał do Sulkiego a on proponował jego sprzedaż na forum .
Omne Trinum Perfectum.
- custom
- Prospect

- Kontakt:
Chłopaki , zginęły mi gdzieś wymiary zawiechy trapezowej , może ma ktoś rozrysowany dobrze pracujący trapez ?
Niestety muszę wywalić z Feniksa ten zawias , kierownicę i zmienić kąt główki ramy.
Niestety muszę wywalić z Feniksa ten zawias , kierownicę i zmienić kąt główki ramy.
Omne Trinum Perfectum.
- yunkers
- Treasurer

- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Fajnie że o tym pomyślałem bo jakoś to nie grało, zresztą rozmawialiśmy o tym, przy trapezie będzie bardziej zwarta konstrukcja.custom pisze:Chłopaki , zginęły mi gdzieś wymiary zawiechy trapezowej , może ma ktoś rozrysowany dobrze pracujący trapez ?
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- mazda
- Krótki opis: wizjoner artysta spawacz
- Kontakt:
Custom, mój przód przymierz
Tak swoją drogą to miałem wczoraj dzwonić, zadzwonię dzisiaj
Nie rezygnuj z celu tylko dla tego, że wymaga on czasu. Czas i tak przeminie.
- custom
- Prospect

- Kontakt:
Twój zawias Mazda jest za długi , bo to przecież ghost rider .mazda pisze:Custom, mój przód przymierz![]()
Zawsze po głowie mi chodziły wymiary zawiasu z trajki smoka
może wymiarował ktoś od niego ?
Omne Trinum Perfectum.
- rozi
- Kontakt:
dokładnie to nagranie zaraziło mnie do trzech kółek 
-
Czarek-trike
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
Jak Grzegorz(Smoku) zrobi traję to nie ma chuja we wsi
.. w drugiej trajce dał mniejszy kąt .
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- seta
- Krótki opis: Wieczna kombinacja ;-)
- Kontakt:
Przy takim kącie traja ma zajebistą linie 
- sekuwawa
- Kontakt:
Faktycznie ta trajka to jedna z ładniejszych z silnikiem z przodu.
- custom
- Prospect

- Kontakt:
Feniks został wybebeszony
nie musiałem przecinać ramy , wystarczyło odkręcić i zdjąć skrzynię w dół potem odkręcić kolektory trochę go przekręcić , pochylić i bockiem bockiem i w górę a na końcu w dół .Gotowe 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Omne Trinum Perfectum.
- kowall
- Sergeant

- Kontakt:
No i gitara ,pamiętaj tylko że jak będziesz wkładał to w odwrotnej kolejności ,czyli najpierw w górę ,potem bockiem bockiem pochylić ,trochę przekręcić ,przykręcić kolektory ze skrzynią i -Gotowe -custom pisze:Feniks został wybebeszonynie musiałem przecinać ramy , wystarczyło odkręcić i zdjąć skrzynię w dół potem odkręcić kolektory trochę go przekręcić , pochylić i bockiem bockiem i w górę a na końcu w dół .Gotowe
- GREGOR
- Kontakt:
poczekaj aż Rożek się nacieszy , potem sprzeda ci za połowę cenykowall pisze:No i gitara ,pamiętaj tylko że jak będziesz wkładał to w odwrotnej kolejności ,czyli najpierw w górę ,potem bockiem bockiem pochylić ,trochę przekręcić ,przykręcić kolektory ze skrzynią i -Gotowe -custom pisze:Feniks został wybebeszonynie musiałem przecinać ramy , wystarczyło odkręcić i zdjąć skrzynię w dół potem odkręcić kolektory trochę go przekręcić , pochylić i bockiem bockiem i w górę a na końcu w dół .Gotowe
![]()
napieraj brachu napieraj bo zlot coraz bliżej ,widzę że ty się raczej wyrobisz ,gorzej z yunkersem , ale jak jemu się uda i będzie pamiętał o zakładzie to za co ja mu tego porschaka kupie
- custom
- Prospect

- Kontakt:
Dzięki Kowal za miłe słowa dopingu , niewątpliwie jest to potrzebne , bo zamiast odpoczywać zapierdalam z robotąkowall pisze:No i gitara ,pamiętaj tylko że jak będziesz wkładał to w odwrotnej kolejności ,czyli najpierw w górę ,potem bockiem bockiem pochylić ,trochę przekręcić ,przykręcić kolektory ze skrzynią i -Gotowe -custom pisze:Feniks został wybebeszonynie musiałem przecinać ramy , wystarczyło odkręcić i zdjąć skrzynię w dół potem odkręcić kolektory trochę go przekręcić , pochylić i bockiem bockiem i w górę a na końcu w dół .Gotowe
![]()
napieraj brachu napieraj bo zlot coraz bliżej ,widzę że ty się raczej wyrobisz ,gorzej z yunkersem , ale jak jemu się uda i będzie pamiętał o zakładzie to za co ja mu tego porschaka kupie
po wieczorach (z uśmiechem na twarzy) a odpoczynek zarezerwuje na przyszły rok
Szacuje że na koniec marca odwiedzę Cię Feniksem .
Omne Trinum Perfectum.
- Arek
- Vice-President

- Kontakt:
Nie zapierdalasz, tylko wreszcie znowu się dobrze bawisz, Custom, a że zabawa przyjemna to i zapierdalasz z robotącustom pisze:Dzięki Kowal za miłe słowa dopingu , niewątpliwie jest to potrzebne , bo zamiast odpoczywać zapierdalam z robotąkowall pisze:No i gitara ,pamiętaj tylko że jak będziesz wkładał to w odwrotnej kolejności ,czyli najpierw w górę ,potem bockiem bockiem pochylić ,trochę przekręcić ,przykręcić kolektory ze skrzynią i -Gotowe -custom pisze:Feniks został wybebeszonynie musiałem przecinać ramy , wystarczyło odkręcić i zdjąć skrzynię w dół potem odkręcić kolektory trochę go przekręcić , pochylić i bockiem bockiem i w górę a na końcu w dół .Gotowe
![]()
po wieczorach (z uśmiechem na twarzy) a odpoczynek zarezerwuje na przyszły rok![]()
Szacuje że na koniec marca odwiedzę Cię Feniksem .
- custom
- Prospect

- Kontakt:
Jak zwykle dobrze prawisz Arek.
Dziś Feniks znacznie stracił na wadze
Jeszcze wypierdzielę zawias i będzie przypominał rasową traję
Dziś Feniks znacznie stracił na wadze
Jeszcze wypierdzielę zawias i będzie przypominał rasową traję
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Omne Trinum Perfectum.
- winda
- Secretary

- Kontakt:
co Ci nie pasuje w tym zawiasie oprócz koloru?
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- custom
- Prospect

- Kontakt:
Zawias jest zrobiony tak , że przy skręcaniu podnosi całą konstrukcję 6 cm do góry , jednym słowem niezła siłowniawinda pisze:co Ci nie pasuje w tym zawiasie oprócz koloru?
Niby wyprzedzenie wynosi zero , co dla trajek powinno być najlepiej , ale z tym siłowaniem to przesada .
Chcę zbudować poprawny trapez i nie ma na forum konkretnych wymiarów . Na badanie tego nie mam czasu , więc liczę na Was , może ktoś ma poprawnie pracujący trapez z którym nie trzeba się szarpać ?
Idealnie byłoby żeby ktoś podał wymiary zawiasu (obojętnie jakiego ) który przy skręcie nie unosi całej konstrukcji do góry .
Przydało by się raz na zawsze to wyeliminować a po udanych efektach zrobić tutorial .
Omne Trinum Perfectum.
- winda
- Secretary

- Kontakt:
z moim trapezem dobrze Ci sie jeździło?
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- GREGOR
- Kontakt:
Jeśli ten zawias masz zamiar wywalić to może spróbuj małej przeróbki, według mnie trzeba przesunąć otwory w półkach na sztycę główki ramy . Oś otworów na lagi względem otworu sztycy nie powinna być większa jak 100 mm , to przez to odsadzenie na półkach robi się ta dźwignia
Myślę że warto spróbować przerobić te półki.
- yunkers
- Treasurer

- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Przecież wziął się Custom za przeróbkę tych półek, po prostu chce je wypierdolić co tylko na plus dla tej trajki będzieGREGOR pisze:Jeśli ten zawias masz zamiar wywalić to może spróbuj małej przeróbki, według mnie trzeba przesunąć otwory w półkach na sztycę główki ramy . Oś otworów na lagi względem otworu sztycy nie powinna być większa jak 100 mm , to przez to odsadzenie na półkach robi się ta dźwignia
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem