Jakiś czas temu kupiłem oponki 345 szerokie ale niestety 19 cali. Niestety bo felgi znaleźć w normalnym pieniądzu z parapetem skracanie w tym rozmiarze to porażka . Opony dość fajne są więc felgi trzeba będzie dorobić albo przerobić z dojazdówek .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ło Panie i ja też klecę drobnice termin nalotu przesuwam na październik, mam tu urwanie jajec. Za tydzień organizujemy dużą impreze motocyklową więc wszystko się przesuwa w czasie.
Budowa Trajki jest jak film pt. " Niekończąca się opowieść "
BTW, pisałeś,że masz 19 calowe felgi, to może skorzystać z okazji i wpierdolić tarcze hamulcowe o duuużej średnicy
W garbie jak wiesz wszystko ogranicza ten pieprzony wieloklin , gdyby nie on byłoby więcej tarcz do wyboru.
Przerobić z bębnów też nie mogę bo wszystkie wyprzedałem.
Marek nie kupuj tych tarcz po 400zl bo się urywają. W stanach zestawy z zaciskami masz ponizej 250$ i to w wersji 5 otworowej i wentylowane. Zamów kilka kompletów to jeszcze zarobisz.
gadałem z gościem z garbusów. Potwierdził, że jak się szeroki kapeć zapoda, albo jakieś odsadzenie itd, to może się tarcza upierdolic. One są do garbusa. Mówił, że maja 2 rodzaje w sprzedażu i żeby do trajek brać "te drugie".
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem. T F F T
sekuwawa pisze:Marek nie kupuj tych tarcz po 400zl bo się urywają. W stanach zestawy z zaciskami masz ponizej 250$ i to w wersji 5 otworowej i wentylowane. Zamów kilka kompletów to jeszcze zarobisz.
Seku masz jakiegoś linka za wielką wodę ?
250 dolców to zajebista cena jak za zestaw W garbusowym.pl powiedział 2100 zł zestaw .
Chętnie zamówię parę kompletów.
Czasem taniej to tylko na początku. Tanio zrobiłem sobie koła w trajce i w tą zimę wszystkie muszę wymienić bo krzywe. Co to toczenia bębnów od garbusa to jak byś z kilkoma z nas pogadał to by się okazało, że niestety nie zawsze to wychodzi dobrze.
Czasem taniej to tylko na początku. Tanio zrobiłem sobie koła w trajce i w tą zimę wszystkie muszę wymienić bo krzywe. Co to toczenia bębnów od garbusa to jak byś z kilkoma z nas pogadał to by się okazało, że niestety nie zawsze to wychodzi dobrze.
Seku nie strasz , bo ja tak mam i juz sie zastanawiam czy to byl dobry wybor.
Custom jeśli suche to ja bym zmienił na wahacze od Porsche 944,928 i masz problem z głowy są wahacze i aluminiowe i stalowe oba rozwiązania na tarczowych i do tego tarcze na 5 śrub! Są dostępne na allegro nie mogę ci teraz wysłać linka bo pisze z telefonu ale wieczorkiem jak najbardziej przemyśl to wystarczy wymiana tulei i przegubu
GREGOR pisze:Custom jeśli suche to ja bym zmienił na wahacze od Porsche 944,928 i masz problem z głowy są wahacze i aluminiowe i stalowe oba rozwiązania na tarczowych i do tego tarcze na 5 śrub! Są dostępne na allegro nie mogę ci teraz wysłać linka bo pisze z telefonu ale wieczorkiem jak najbardziej przemyśl to wystarczy wymiana tulei i przegubu
Coś tam znowu zrobione , znaczy silniki wyszkiełkowane i pomalowane sprayem firmy Wekem . Jutro sprawdzę czy go bęzyna bierze. Gdyby okazał się za słaby mam zamiar przykryć go bezbarwnym z utwardzaczem, tylko nie wiem czy bezbarwny wytrzyma tęperaturę silnika.
Rurki rureczki i inne pierdółki przywiezione z galwanizerii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.